Tag Archive for: kasvikset

makkara lasagne

Makkara lasagne. Oletko koskaan kokeillut tehdä moista versiota tutusta lasagnesta? Me kokeilimme! Tässä reseptissä käytimme makoisaan arkiruokaan jauhelihan sijasta raakamakkaraa. Raakamakkara on karkeampimassainen ja lihaisa makkara. Raaka- eli tuoremakkarat ovat todella monikäyttöisiä.

Halutessaan makkara lasagnen voi tehdä aikalailla mistä vain makkarasta.

Lasagne on tunnettu helppoudestaan. Ainekset tulee vain pilkkoa ja kasata vuokaan kerroksittain. Tämän jälkeen vuoka laitetaan uuniin ja siellä se tekeytyy valmiiksi itsekseen. Helppoa kuin mikä!

 

n. 4-5 hengelle, noin tunti

 

Ainekset

400g raakamakkaraa tai esim. mausteista Wursti Krakova nakkia tai Wurstin Chorizo-nakkeja

10 kpl lasagnelevyjä

2 prk tomaattikastiketta (800g) tai tomaattimurskaa

1-2 sipulia

1-2 kesäkurpitsaa

1 prk maissia

juustoraastetta

mausteita, esim. yrttejä

 

Ohjeet
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja viipaloi sipuli. Pilko raakamakkarat, sipuli sekä kesäkurpitsa. Sekoita kesäkurpitsa, sipuli, maissi ja raakamakkarat tomaattikastikkeen joukkoon. Lisää joukkoon mausteita oman maun mukaan.
Kaada 1/3 vuoan pohjalle, tähän päälle levitä puolet lasagnelevyistä. Seuraavaksi taas 1/3 seoksesta ja päälle loput lasagnelevyistä. Päälle vielä loput seoksesta, jonka päälle vielä ripotellaan juustoraastetta.
Laita vuoka uuniin paistumaan keskitasolle noin 30-40 minuutiksi tai kunnes pinta on saanut väriä. Paistoaikaan vaikuttavat vuoan koko ja ainesten määrä. Anna lasagnen vetäytyä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.

makkara lasagne

makkara lasagne

 

Vinkki! Makkara Lasagne on helppo tuunata oman makunsa mukaan. Kokeile joukkoon vaikka  paprikaa, parsakaalia tai sieniä. Tähän lasagneen voi käyttää mitä tahansa makkaraa. Jos pidät mausteisemmasta, on esimerkiksi mausteinen raakamakkara oiva valinta. Myös Wurstin Krakova nakki (250g) toimii tässä hyvin ja tuo mukavasti valkosipulin ja yrttien makua lasagneen.
Katso myös muut reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Siskonmakkaralla gratinoitu kasvisvuoka

Maukkaasta Siskonmakkarasta on moneksi! Tällä kertaa kokeilimme Siskonmakkaralla gratinoitua kasvisvuokaa. Tästä ei herkullisen arkiruoan tekeminen enää voisi kovin paljoa helpottua. Pilko vain kasvikset, sekoita tomaattikastike sekaan ja paista uunissa.

Paiston loppuvaiheessa lisää vielä Siskonmakkarat kasvisten päälle ja gratinoi uunissa, kunnes Siskonmakkarat ovat saaneet kauniin värin. Siskonmakkara saa uunissa kauniin värin pintaansa ja samalla erityistä herkullista makua ja rapeutta paistosta. Parhaimmalta vuoka maistuu seuraavana päivänä, kun maut ovat saaneet tekeytyä keskenään hetken.

n. 4-5 hengelle, n. 50 min.

 

Ainekset

1 pkt (500g) Wurstin Siskonmakkaraa tai 2 pkt (600g) Broiler siskonmakkaraa

2 kesäsipulia tai 1 sipuli

2 porkkanaa

1 pieni kukkakaali tai 1/2 iso

100 g herkkusieniä

500g tomaattikastiketta tai -murskaa

mausteita ja yrttejä oman maun mukaan

 

Ohjeet
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Pilko kasvikset sopiviksi, melko pieniksi paloiksi. Laita kasvikset uunivuokaan. Lisää kasvisten joukkoon tomaattikastike tai -murska ja sekoita. Käyttäessäsi tomaattimurskaa, mausta vuoka makusi mukaan mausteilla, suolalla ja yrteillä. Mikäli käytät valmiiksi maustettua tomaattikastiketta, suolaa ei kannata välttämättä enää lisätä. Myös Siskonmakkarassa on melko paljon suolaa.
Paista vuokaa uunissa n.25 minuuttia. Nosta vuoka pois uunista ja pursota siskonmakkat kasvisten päälle. Paista uunissa keskitasolla vielä noin 15 minuuttia tai kunnes makkarat ovat saaneet väriä. Tarjoile vuoka esimerkiksi keitetyn pastan tai perunoiden kanssa.

Uunivuoan ainekset

Pilkotut kasvikset uunivuoassa

Tomaattikastike ja kasvikset uunivuoassa

Siskonmakkaralla gratinoitu kasvisvuoka

Siskonmakkaralla gratinoitu kasvisvuoka

Vinkki! Siskonmakkaralla gratinoitu kasvisvuoka on helppo tuunata oman makunsa mukaan. Kokeile joukkoon vaikka kesäkurpitsaa, paprikaa, tai munakoisoa. Kokeile myös Siskonmakkaran sijaan mausteisempaa raakamakkaraa. Katso ohje täältä!

Täältä löydät myös mitä kaikkea muuta voi Siskonmakkarasta kokkailla!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Gnocchi-raakamakkara vuoka

Raakamakkara on karkeampimassainen ja lihaisa makkara. Raaka- eli tuoremakkarat ovat monikäyttöisiä. Tässä reseptissä valmistetaan herkullinen gnocchi-raakamakkara vuoka, joka on helposti valmistettavaa arkiruokaa.

Gnocchit ovat italialaisesta keittiöstä tuttuja mykyjä, jotka tehdään usein perunasta. Gnocchit ovat suomalaisessa keittiössä vähemmän tunnettu raaka-aine. Kaupoissa valmiina myytävät gnocchit ovat kuitenkin helppokäyttöinen pastan tapaan käytettävä raaka-aine.

Gnocchit imevät itseensä makua vuoan muista ainesosista, tämä ruoka vain paranee seuraavalle päivälle, kun maut saavat hetken tekeytyä. Reseptiin voit hyödyntää vähittäiskaupoissa valmiina myytäviä gnoccheja tai valmistaa omasi. Voit myös korvata gnocchit esimerkiksi pastalla tai jättää kokonaan pois.

n. 5-6 hengelle, n. 45 min.

 

Ainekset

1 pkt raakamakkaraa tai esim. 1 pkt mausteista Wurstin Chorizo-nakkia

1 pkt peruna gnoccheja (500g)

1 (puna) sipuli

2 valkosipulin kynttä

1 prk tomaattikastiketta (400g) tai tomaattimurskaa

1 kesäkurpitsa

mausteita, esim. yrttejä

 

Ohjeet
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja viipaloi sipuli. Pilko raakamakkarat sekä kesäkurpitsa. Levitä gnocchit uunivuoan pohjalle. Ripottele joukkoon pilkotut raakamakkarat, kesäkurpitsa, sipuli ja hienonnettu valkosipuli.
Kaada päälle tomaattikastike sekä lisää mausteita oman maun mukaan. Mikäli käytä hyvin mausteisia makkaroita, mausteita ei tarvitse niin paljoa. Myös valmiiksi maustetussa tomaattikastikkeessa saattaa olla suolaa ja esimerkiksi yrttejä valmiina. Tällöin suolaa ei välttämättä tarvitse lisätä. Sekoita kastike ja ainekset keskenään, tarvittaessa lisää hiukan vettä vuokaan.
Laita vuoka uuniin paistumaan keskitasolle noin puoleksi tunniksi tai kunnes pinta on saanut väriä. Paistoaikaan vaikuttavat vuoan koko ja ainesten määrä.

Gnocchi-raakamakkara vuoka ainekset

Ainekset pilkottuna vuoassa

Lopuksi vuoka uuniin!

Lopuksi vuoka uuniin!

Vinkki! Gnocchi-raakamakkara vuoka on helppo tuunata oman makunsa mukaan. Kokeile joukkoon vaikka persiljaa, paprikaa, parsakaalia tai sieniä. Peruna gnocchit voit korvata esim. pastalla. Vaihtoehtoisesti voit myös lisätä vuokaan vain kasviksia ja makkaraa.

Katso myös muut reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Kalkkuna Bowl
Kalkkuna bowl iskee kiinni trendikkääseen kulhoruokien sarjaan. Kalkkuna bowlissa Extra Palvikalkkuna marinoidaan teriyaki-kastikkeella ja tarjoillaan riisin sekä erilaisten kasvisten kera. Kulhoruoka asetellaan kulhoon, jossa riisi on alimmaisena ja kasvikset sekä kalkkuna päällä. Kalkkuna bowl on herkullisen värikäs ruoka, joka houkuttelee syömään kasviksia!

2-3 hengelle, valmistus n. 40 min.

Ainekset

200-300g Wurstin Extra Palvikalkkunaa

250g (sushi)riisiä

vettä

2 kananmunaa

2 avokadoa

n. 1/2 kurkku

1/2 punasipuli

n. 300g vihreitä papuja

n. 200g herneitä

1-2 kevätsipulia

1 rkl seesaminsiemeniä

kourallinen kirsikka- tai minitomaatteja

Teriyaki-kastike

1/2 dl soijaa

1/2 dl riisiviini- tai omenaviinietikkaa

0,5 dl (tummaa ruoko)sokeria

1/2 rkl inkivääriä hienonnettuna

2 rkl seesamiöljyä

1 tl suurustetta (maissitärkkelys)

Ohjeet

Valmista riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Nosta riisi jäähtymään. Valmista seuraavaksi teriyaki-kastike. Kiehauta pienessä kattilassa soija, riisiviini, seesamiöljy, inkivääri ja sokeri. Laske lämpöä, lisää maissitärkkelys ja anna sakeutua pari minuuttia. Nosta kattila pois liedeltä ja anna kastikkeen jäähtyä. Keitä kananmunat haluamaasi kypsyyteen (n. 7-10 min).

Suikaloi kalkkuna ja sekoita osa teriyaki-kastikkeesta kalkkunan joukkoon. Kuori ja pilko avokado sekä kevätsipulit. Kuori ja hienonna punasipuli. Viipaloi kurkku. Kuumenna vettä kattilassa tai keittimellä kiehuvaksi. Kiehauta vihreät pavut n. kolmen minuutin ajan. Huuhtele pavut tämän jälkeen kylmällä vedellä. Mikäli käytät pakasteherneitä, sulata ne samalla kiehuvalla vedellä ja huuhtele sulaneet herneet kylmällä vedellä. Kuori ja halkaise kananmunat.

Aloita kulhojen kokoaminen laittamalla pohjalle riisiä. Asettele avokadot, kurkkuviipaleet, tomaatit, herneet, pavut sekä punasipuli kulhon laidoille, riisin päälle haluamallasi tavalla. Laita lopuksi kananmuna, kalkkunat sekä kevätsipulit kulhon keskelle. Koristele lopulla teriyaki-kastikkeella sekä seesaminsiemenillä.

Vinkki! Voit käyttää kulhon maustamiseen myös valmista teriyaki-kastiketta ja vaikka täysjyväriisiä. Kasviksia voit lisätä oman makusi mukaan, esim. ituja, muita papuja, mangoa, retiisiä, porkkanaraastetta. Kalkkunan lisäksi voi tarjoilla muun muassa rapuja. Kulhoruokia suunnitellessa vain mielikuvitus on rajana!

Katso myös muut reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Siskonmakkara kesäkeitto

Siskonmakkara kesäkeitto saa herkullisen makunsa tuoreista kasviksista ja juureksista!

Siskonmakkara sopii monenlaiseen ruoanlaittoon. Perinteinen keitto on veteen tehty liemipohjainen ja perunoiden sekä porkkainoiden kera valmistettu soppa. Mutta Siskonmakkarakeiton voi valmistaa myös kesäkeiton tapaan maitopohjaiseen liemeen. Kokeile mukaan uuden sadon perunaa, sipulia, porkkanaa ja herneitä. Lisään voit laittaa myös esim. kukkakaalia ja naurista. Suolainen Siskonmakkara tuo mukavaa vastapainoa maitopohjaiseen liemeen. Kesäkeitto on lisäksi hyvin nopea ja helppo valmistaa. Kokeile rohkeasti reseptiä, luultavasti se muuttaa mielipiteesi kesäkeitosta!

4-5 hengelle, valmistus n. 30 min.

Ainekset

500g Wurstin Siskonmakkaraa  tai 600g Broiler siskonmakkaraa

3-4 porkkanaa (n. 300g)

4-6 uutta perunaa (n. 300g)

1 pieni kukkakaali

1 nippusipuli

(1-2 uuden sadon naurista)

1,25 l vettä

n. 3 dl herneitä

4 dl kevytmaitoa

2 rkl vehnäjauhoa

(persiljaa)

Ohjeet

Mittaa vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Valmistele kasvikset sillä välin. Pese, tarvittaessa kuori ja viipaloi porkkanat. Pese ja lohko uudet perunat sekä nauriit. Pieni kukkakaali kukinnoiksi joko leikkaamalla tai repimällä, pese ja hienonna sipuli varsineen. Lisää porkkanat, perunat ja kukkakaali kiehuvaan veteen. Anna kiehua noin 15 minuuttia tai kunnes vihannekset alkavat pehmetä. Riivi herneet paloista tällä välin. Lisää vihannesten joukkoon sipuli, herneet sekä pursota Siskonmakkarat keittoon.

Sekoita vehnäjauhot ensin maidon joukkoon ja lisää maito sitten keittoon. Anna kiehua vielä vähintään 5 minuuttia, jotta siskonmakkarat kypsyvät. Kypsennä tarvittaessa pidempään kunnes vihannekset ovat pehmenneet. Koristele keitto esim. tuoreella hienonnetulla persiljalla.

Tarkista suola. Siskonmakkara on melko suolainen, joten keittoon ei välttämättä tarvitse lisätä suolaa. Kesäkeittoon lisätään usein nokare voita. Tässä reseptissä se ei kuitenkaan ole välttämätöntä, koska Siskonmakkara sisältää itsessään melko paljon rsavaa ja sitä myös irtoaa keittoon. Tarjoile keitto esimerkiksi tuoreiden ruisvoileipien kera!

Vinkki! Voit käyttää myös pakasteherneitä ja muita haluamiasi kasviksia. Jos et pidä maitopohjaisesta keitosta, kokeile valmistaa keitto kirkkaalla lihaliemellä. Keitto sopii valmistettavaksi myös talvella, käytä silloin pestyjä ja kuorittuja vihanneksia.

Katso myös muut monipuoliset Siskonmakkara-reseptimme tai tutustu muihin makkaroihimme!

Siskonmakkara kesäkeitto ainekset

Siskonmakkara kesäkeitto ainekset

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Feta-pinaatti nakki vartaat
Nakki vartaat on helppo ja nopea valmistaa. Vartaat ovat rentoa syötävää, tarjoile vartaat esim. kesän juhlissa tai illanistujaisissa.

Nakki vartaat tuunaat trendikkääksi käyttämällä mausteista makkaraa ja eksoottisempia raaka-aineita. Tässä reseptissä tehdään kreikkalaistyyliset vartaat. Nakin kaveriksi vartaaseen pujotetaan oliiveja, halloumi-juustoa, paprikaa ja kesäkurpitsaa. Vartaista on helppo tehdä jokaisen makuun sopivia, lasten versiosta voit jättää esimerkiksi oliivit pois tai lisätä muita lapsille sopivampia aineksia. Vartaat ovat rentoa kesäruokaa, joka kelpaa syödä vaikka käsin!

5-6 hengelle, valmistus n. 60 min.

Ainekset

n. 15 varrastikkua

250g (1 pkt) Wurstin Krakova nakkia tai Wurstin Parhaimmat Feta basilika nakkeja

1 paprika

125g halloumi-juustoa tai esim. feta-juustoa

100g minipaprikoita  tai 1 tavallinen paprika

1 (puna)sipuli

kourallinen oliiveja

Ohjeet

Mikäli käytät puisia varrastikkuja, liota niitä noin puoli tuntia vedessä ennen käyttöä. Aloita vartaiden tekeminen leikkaamalla nakit n. 3 cm paloiksi. Kuutioi halloumi-juusto melko isoiksi paloiksi. Liian pienet palat irtoavat helposti grilliin. Leikkaa sipuli lohkoiksi. Jos käytät kokonaista paprikaa, pilko se. Pujota vartaisiin vuorotellen nakkia, paprikaa, oliiveja, juustoa ja sipulia. Grillaa tai paista miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia välillä käännellen. Tarjoile vartaat vaikka raikkaan salaatin ja dippikastikkeen kera!

Vinkki! Nakki vartaat on helppo muunnella mieleisekseen. Lisää vaihtelua saat käyttämällä kahta erilaista makkaraa ja lisäämällä muita kasviksia tai hedelmiä. Kokeile vaikka ananasta! Vartaisiin voi myös hyvin käyttää raakamakkaraa.

Katso myös muut reseptimme tai tutustu makkaroihimme!

Feta-pinaatti nakki vartaat

Pilkotut raaka-aineet

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Raakamakkara varras Churrasco
Raakamakkara varras on helppo ja nopea valmistaa. Tarjoile vartaat esim. kesän juhlissa tai illanistujaisissa.

Raakamakkara varras saa trendikkään makuyhdistelmän raakamakkarasta ja eksoottisemmista raaka-aineista. Tässä reseptissä mausteisen ja lempeän tulisen Churrasco raakamakkaran lisäksi vartaisiin pujotetaan ananasta, sipulia, pikkupaprikoita sekä halloumi-juustoa. Jos käytät puisia varrastikkuja, muista liottaa niitä hetki vedessä ennen käyttöä, jotta ne eivät pala. Vartaista on helppo jättää aineksia pois tai lisätä niitä sen mukaan, onko seurueessa esimeksiksi lapsia tai ruoka-aineallergioita. Vartaat ovat rentoa sytövää ja sopivat käsin syötäväksi.

5-6 hengelle, valmistus n. 60 min.

Ainekset

n. 15 varrastikkua

250g (1 pkt) Wurstin Chili raakamakkaraa tai Wurstin Chorizo-nakkeja

1 ananas

125g halloumi-juustoa tai esim. feta-juustoa

100g Padron de pimientos minipaprikoita   tai 1 tavallinen paprika

1 (puna)sipuli

Ohjeet

Mikäli käytät puisia varrastikkuja, liota niitä noin puoli tuntia vedessä ennen käyttöä. Aloita vartaiden tekeminen leikkaamalla raakamakkarat n. 3 cm paloiksi. Kuori ja paloittele ananas n. 2 cm leveiksi paloiksi. Kuutioi halloumi-juusto melko isoiksi paloiksi. Liian pienet palat irtoavat helposti grilliin. Leikkaa sipuli lohkoiksi. Jos käytät kokonaista paprikaa, pilko se. Pujota vartaisiin vuorotellen makkaraa, ananasta, paprikaa, juustoa ja sipulia. Grillaa tai paista miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia välillä käännellen. Tarjoile vartaat vaikka raikkaan salaatin ja dippikastikkeen kera!

Raakamakkara varras Churrasco

Pilkotut raaka-aineet

Vinkki! Raakamakkara varras on helppo muunnella mieleisekseen. Lisää vaihtelua saat käyttämällä kahta erilaista makkaraa ja lisäämällä muita kasviksia tai hedelmiä. Kokeile vaikka mangoa tai oliiveja! Vartaisiin voi myös hyvin käyttää valmiiksi kypsää nakkia.

Katso myös muut reseptimme tai tutustu makkaroihimme!

Raakamakkara varras Churrasco

Raakamakkara vartaat ennen grillaamista

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Raakamakkara kasvis vuoka

Raakamakkara on karkeampimassainen ja lihaisa makkara. Raaka- eli tuoremakkarat ovat monikäyttöisiä; grillaa, paista pannulla, kokeile keittoon tai esim. pastaan. Tässä reseptissä valmistetaan raakamakkara kasvis vuoka, johon lisätään kasviksia sekä juustoa ja paistetaan uunissa kypsäksi. Tähän reseptiin voit hyödyntää myös hieman nahistuneet kasvikset, jotka muuten saattaisivat jäädä käyttämättä. Asettele makkarat päällimmäiseksi tai vuorotellen kasvisten kanssa, jotta makkarat maustavat kasviksia paiston aikana.

n. 5-6 hengelle, n. 60 min.

Ainekset

250g raakamakkaraa esim. Wurstin Chili raakamakkaraa tai Wurstin Chorizo-nakkeja

2-3 porkkanaa

1 pieni parsakaali tai puolikas isommasta

1 (puna)sipuli

kourallinen kirsikka- tai miniluumutomaatteja

100g feta- tai vuohenjuustoa

öljyä

suolaa

pippuria

Ohjeet
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Paloittele parsakaali melko pieniksi paloiksi ja porkkanat n. 1 cm paksuiksi kolikoiksi. Kuori ja lohko sipuli. Leikkaa fetajuusto ja raakamakkarat n. 2cm paksuiksi paloiksi. Pyörittele porkkanat, kaali, sipuli ja tomaatit öljyssä, mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Levitä kasvikset vuokaan ja niiden päälle juusto- sekä makkarapalat. Paista uunissa keskitasolla n. 25-30 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat pehmenneet.
Raakamakkara kasvis vuoka ennen paistoa

Vinkki! Voit käyttää vuokaan myös kypsää makkaraa, esimerkiksi Wurstin Krakova nakkeja. Lisää makkara tällöin noin. 15 minuutin paistamisen jälkeen vuokaan. Raakamakkara kasvis vuoka on helppo tuunata oman makunsa mukaan. Kokeile vaikka kesäkurpitsaa, paprikaa tai kurpitsaa.

Katso myös muut reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Pizzapannari
Pizzapannari syntyy käden käänteessä!

Pizzapannarin taikinaa varten ei tarvitse sotkea käsiä eikä sitä tarvitse kohottaa. Tämä superhelppo  resepti on arkipäivän pelastus ja koko perheen suosikki. Pannarissa maistuu esim. maukas ja murea Extra Palvikinkku! Pizzapannarin täytteeksi voi käyttää esimerkiksi nahistuneita kasviksia ja välttää hävikkiä. Täytteitä on myös helppo muunnella juuri oman maun mukaan!

Uunipellillinen, n. 40 min

Ainekset

Taikina

4 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
6 dl maitoa
1 tl suolaa
1/2 dl öljyä
Täyte
1 sipuli
n. 3 dl kasviksia (esim. sieniä, paprikaa, parsakaalia)
3 kirsikkatomaattia
2 tl oreganoa, timjamia tai muita yrttejä
2 dl juustoraastetta
Ohjeet

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Sekoita taikinan ainekset keskenään. Anna taikinan tekeytyä sen aikaa, kun valmistelet täytteet. Kuori ja silppua sipuli, kuutioi kinkku, pilko valitsemasi kasvikset. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Kaada taikina pellille ja lisää täytteet. Viipaloi tomaatit ja ripottele täytteiden päälle. Lisää täytteiden päälle juustoraaste. Lisää lopuksi oregano tai muut mausteet pinnan päälle. Paista uunin keskitasolla n. 35 min. Mikäli pinta uhkaa palaa ennen kuin täyte on kypsä, peitä pinta foliolla. Tarjoile pitsapannari raikkaan salaatin kera.

Vinkki! Pizzapannaria voit helposti muunnella sen mukaan, mitä jääkaapista sattuu löytymään. Kokeile myös esim. Extrapalvikalkkunaa. Pizzapannarin voit myös valmistaa foliovuokaan, jolloin se on helppo kuljettaa mukaan vaikka yhteisiin illanistujaisiin.

Tsekkaa myös muut reseptimme!
Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!
Makkaravuoka

Makkaravuoka pippurimakkarasta, krakovasta ja grillimakkarasta

Makkaravuoka on nopea, edullinen, helppo ja herkullinen arkiruoka. Syksyiseen vuokaan lisätään reilusti kasviksia ja juureksia vastapainoksi makkaroille. Käytä laakeaa vuokaa tai uunipeltiä. Käytä mausteisia makkaroita, niin saat ruokaan helposti makua.

n. 45 min, 4-6 annosta

Ainekset

250g Wurstin Krakovaa

320g Wurstin Parhaimmat Umami&Punasipuli makkaraa tai Wurstin Parhaimmat Tomaatti-Mozzarella makkaraa

(300g Grillimakkaraa)

1 pieni (n.200g-300g) myskikurpitsa tai bataatti

n.300g punakaalia

1 porkkana

1 kesäkurpitsa

2 pientä sipulia

2 rkl öljyä

yrttejä esim. oreganoa, timjamia, rosmariinia

ripaus suolaa ja pippuria

(vuohenjuustoa)

Lisäkkeeksi sinappia

Ohjeet

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Kuori porkkana ja leikkaa n. 1cm paksuiksi kolikoiksi. Lohko punakaali. Kuori kurpitsa tai bataatti ja leikkaa n. 2cm leveiksi paloiksi. Kuori ja lohko sipuli. Pyörittele kasvikset öljy-yrttiseoksessa. Lisää ripaus suolaa ja pippuria. Levitä sen jälkeen leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Leikkaa makkarat n. 3 osaan ja levitä pellille kasvisten joukkoon. Lisää halutessasi muutama pala n. 2 cm levyiseksi leikattua vuohenjuustoa. Kypsennä uunissa keskitasolla n.25 minuuttia tai kunnes makkarat ovat kauniisti ruskistuneet ja kasvikset kypsyneet. Kasviksiin saa jäädä hieman purutuntumaa. Tarjoile vuoka herkullisen sinapin kera.

Vuoka makkarasta

Makkaravuoka

Vinkki! Vuokaa on helppo tuunata mieleisekseen, lisää vaikka punajuurta, naurista tai lanttua. Leikkaa nämä silloin pieneksi, jotta kypsyvät lyhyemmässä ajassa. Voit käyttää vuoassa myös raakamakkaraa esim. Wurstin Churrasco raakamakkaraa. Lisää makkarat tällöin jo alkuvaiheessa vuokaan kasvisten kanssa.

Katso myös muut reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!