Artikkelit

Wurstin nakkimuki

Wurstin nakkimuki on helppo ja maistuva tarjottava vaikkapa peli-iltoihin tai illanistujaisiin.

Wurstin nakkimuki rakentuu herkullisesta Olutnakista, joka sopii hyvin mukiin ohuen ja pitkän muotonsa ansiosta. Olutnakki ei nimestään huolimatta sisällä olutta, mutta se sopii mainiosti dipattavaksi ja kylmän juoman kaveriksi. Maukkaassa Olutnakissa maistuvat yrtit ja valkosipuli. Tässä reseptissä nakkien kaveriksi on kehitetty kolme herkullista dippikastiketta!

4 hengelle, yli 60 min

Ainekset

1 dl valmismajoneesia

1 ruukku lehtipersiljaa

suolaa

1 dl ricottajuustoa

1 valkosipulinkynsi

500g tomaatteja

1 dl valkoista balsamicoa

1 dl sokeria

200g  Krakovan nakkia tai Wurstin Olutnakkeja

Ohjeet

Valmista kastikkeet, aloita ketsupista. Grillaa tai paista nakit pannulla ja tarjoile kolmen dipin kanssa.

Itse tehty ketsuppi

Pilko tomaatit kattilaan ja kaada sekaan balsamico sekä sokeri. Lisää ripaus suolaa. Keitä tomaatteja miedolla lämmöllä noin 20–30 minuuttia niin, että neste alkaa haihtumaan ja tomaatit pehmenevät. Aja ketsuppi tasaiseksi sauvasekoittimella.

Yrttimajoneesi

Pilko persilja hienoksi. Laita majoneesi kulhoon ja sekoita joukkoon hienonnettu persilja ja aja majoneesi sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta ripauksella suolaa.

Ricotta valkosipulidippi

Laita ricotta juusto kulhoon ja murskaa sekaan yksi valkosipulinkynsi. Jos olet valkosipulin ystävä niin laita toki enemmän. Mausta ripauksella suolaa ja vatkaa koostumus notkeaksi.

Tarjoile rapeaksi paistetut tai grillatut Olutnakit dippien kera!

Tsekkaa myös muut reseptimme!

Wurstin nakkimuki reseptin on suunnitellut 12 kk blogiryhmä

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Siskonmakkarapihvit
Siskonmakkarapihvit grillissä on hyvä ratkaisu silloin, kun kaapissa on paketti Siskonmakkaraa, mutta aurinko sattuukin yllättämään!

Siskonmakkarapihvit grillissä on nopea ja hyvä ratkaisu aurinkoiseen kesäpäivään. Siskonmakkarasta on yllättävän moneen! Massasta voit valmistaa esimerkiksi pihvejä ja grillata tai paistaa ne pannulla. Siskonmakkaramassaa on helpoin käsitellä kostutetuin käsin. Kuiviin käsiin massa saattaa helposti tarttua kiinni. Ota esimerkiksi vesilasiin vettä ja kostuttele käsiä siinä aika ajoin. Voit myös pursottaa massan ulos suolesta kulhoon ja sekoittaa siihen lisää haluamiasi mausteita ja tämän jälkeen muotoilla pihvit tai pallerot. Ei muuta kun kokeilemaan!

n. 20 min, 4-5 hengelle

Ainekset

500g Wurstin Siskonmakkaroita

Leipää

Sipulia

Salaatinlehtiä

Paprikamajoneesia

Tomaattia

Ohjeet

Laita grilli tai pannu kuumenemaan. Purista massa joko kerralla ulos kuorista astiaan tai kämmenen kokoinen osa kerralla. Taputtele massasta kostutettujen käsien välissä pihvejä. Grillaa pihvejä miedolla lämmöllä molemmin puolin yhteensä n. 5-10 min. Käännä pihvit välillä. Loppuvaiheessa heitä leipäsiivut mukaan, nämä tulevat todella nopeasti, jopa alle minuutissa. Täytä leivät salaatilla, siskonmakkarapihvillä, sipulilla, tomaatilla, haluamallasi kastikkeella esim. paparikamajoneesilla. Tarjoile esim. perunasalaatin tai raikkaan salaatin kera!

Siskonmakkarapihvit

Siskonmakkarapihvit grillissä

Siskonmakkarapihvit

Siskonmakkarapihvi

Vinkki! Grillattuun burgeriin on helppo käyttää hieman kuivahtaneet leivät. Aina ei tarvitse hakea hampurilaissämpylöitä kaupasta, tee burgeri vaikka kaura- tai ruisleivästä. Siskonmakkaramassa on melko suolaista, suolaa ei kannata enää lisätä.

Katso myös muut Siskonmakkarareseptit täältä!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Lampaan ulkofileetä

Lampaan ulkofilee valmistuu nopeasti pannulla tai grillissä.

Lampaan ulkofileen paistoaika vaihtelee koon ja halutun kypsyysasteen mukaan, nopeimmin ne kypsyvät minuuteissa. Liha saa jäädä punaiseksi keskeltä, jolloin se on mureimmillaan. Kypsäksi paistettu lampaan ulkofilee saattaa olla kuivaa ja sitkeää. Siksi suosittelemme puolikypsää. Lampaan ulkofilee tarjoillaan tässä reseptissä kikherneistä itse valmistetun hummuksen kera. Hummus on kikherneistä valmistettu tahna, joka maustetaan usein tahinilla eli seesaminsiementahnalla. Hummuksen juuret ovat Lähi-idän kulttuurissa.

Alle 30 min, 2-3 hengelle

Ainekset

500g Wursti Lampaan marinoitua ulkofileetä

seesaminsiemenia

minttua

Hummus:

300 g kypsiä kikherneitä

3 rkl tahinia eli seesaminsiementahnaa

suolaa, oliiviöljyä

Ohjeet

Ota lampaan ulkofileet huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen kypsennystä.

Valmista hummus. Valuta kikherneet. Lisää joukkoon tahini. Aja kikherneet ja tahini tahnaksi esim. sauvasekoittimella. Notkista oliiviöljyllä ja tarvittaessa tilkalla vettä. Mausta suolalla. Pyyhi ulkofileistä ylimääräinen marinadi pois. Paista fileisiin kaunis väri kuumalla paistinpannulla. Paista fileitä n. 2 minuuttia per puoli, tällöin liha on medium. Paistoaika vaihtelee kuitenkin paljon fileiden paksuuden ja koon mukaan. Ulkofilee saa jäädä punaiseksi keskeltä, jolloin se on mureampaa. Mitä kypsemmäksi fileet kypsennetään, sitä sitkeämmiksi ne tulevat. Nosta fileet folioon vetäytymään noin 10-15 minuutiksi.  Vetäytymisen jälkeen leikkaa fileet annospaloiksi ja mausta suolalla, sekä mustapippurilla. Tarjoile hummuksen, seesaminsiementen ja mintun kanssa.

Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Bratwurstia

Bratwursti nautitaan perinteisesti hapankaalin kera.

Bratwurstia syödään perinteisesti syksyllä Oktoberfestin aikaan hapankaalin kera. Bratwurstin kylkeen sopii kuitenkin myös moni muu lisuke kuten raikas perunasalaatti. Bratwursti on savustamaton ja siksi vaalea, mutta kuitenkin kypsä makkara. Väriä ja maukkaan paistopinnan saat paistamalla Bratwurstit rapeaksi pannulla.

n. 30 min, 4 hengelle

Ainekset

 320g Wurstin Broileri Bratwurstia

5-6 keitettyä perunaa

sipuli, purjo tai esim. muutama kevätsipuli

2-3 maustekurkkua

(1 pieni omena tai ½ iso omena / vaihtoehtoisesti esim. nippu retiisiä)

2-3 rkl kapriksia

Kastike:

1 prk (200g) kermaviiliä

1-2 rkl viinietikkaa tai sitruunanmehua

1-2 rkl sinappia

1-2 tl sokeria tai hunajaa

ripaus suolaa

ripaus mustapippuria

1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

(ruohosipulia)

Ohjeet

Laita vesi kiehumaan ja lisää veteen hieman suolaa. Pese perunat ja keitä ne kypsiksi. Kuori ja kuutioi kypsät perunat. Voit myös käyttää perunat kuorineen. Hienonna sipuli tai suikaloi purjo, kuutioi maustekurkut sekä omenat. Valmista kastike maustamalla kermaviili viinietikalla, sinapilla, sokerilla ja valkosipulilla. Lisää ripaus suolaa ja mustapippuria. Sekoita kermaviili perunoiden, sipulien, omenoiden, kapristen sekä maustekurkkujen sekaan. Tarkista suola ja lisää tarvittaessa. Anna perunasalaatin maustua ennen tarjoilua. Hienonna pinnalle ruohosipulia ennen tarjoilua.

Bratwursti on savustamaton ja siksi vaalea makkara. Bratwursti on parhaimmillaan pannulla ruskistettuna, jolloin pintaan saa paahteisen maun. Paista bratwursteja pannulla, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Tarjoile perunasalaatin kera.

Vinkki! Uusista perunoista valmistat maukkaan perunasalaatin. Pese perunat huolellisesti, jolloin voit tarjoilla ne kuorineen. Kermaviilin voit korvata vaikkapa bulgarian jogurtilla tai crème fraîchella. Perunasalaattiin on helppo hyödyntää edellisen päivän keitetyt perunat. Voit lämmittää perunasalaatin kaveriksi vaikka Wurstin Krakova nakkia tai maukkaita raakamakkaroita.

Katso myös muut reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!