Lampaan ulkofilee ja hummusta
Lampaan ulkofilee valmistuu nopeasti pannulla tai grillissä.
Lampaan ulkofileen paistoaika vaihtelee koon ja halutun kypsyysasteen mukaan, nopeimmin ne kypsyvät minuuteissa. Liha saa jäädä punaiseksi keskeltä, jolloin se on mureimmillaan. Kypsäksi paistettu lampaan ulkofilee saattaa olla kuivaa ja sitkeää. Siksi suosittelemme puolikypsää. Lampaan ulkofilee tarjoillaan tässä reseptissä kikherneistä itse valmistetun hummuksen kera. Hummus on kikherneistä valmistettu tahna, joka maustetaan usein tahinilla eli seesaminsiementahnalla. Hummuksen juuret ovat Lähi-idän kulttuurissa.
Alle 30 min, 2-3 hengelle
Ainekset
500g Wursti Lampaan marinoitua ulkofileetä
seesaminsiemenia
minttua
Hummus:
300 g kypsiä kikherneitä
3 rkl tahinia eli seesaminsiementahnaa
suolaa, oliiviöljyä
Ohjeet
Ota lampaan ulkofileet huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen kypsennystä.
Valmista hummus. Valuta kikherneet. Lisää joukkoon tahini. Aja kikherneet ja tahini tahnaksi esim. sauvasekoittimella. Notkista oliiviöljyllä ja tarvittaessa tilkalla vettä. Mausta suolalla. Pyyhi ulkofileistä ylimääräinen marinadi pois. Paista fileisiin kaunis väri kuumalla paistinpannulla. Paista fileitä n. 2 minuuttia per puoli, tällöin liha on medium. Paistoaika vaihtelee kuitenkin paljon fileiden paksuuden ja koon mukaan. Ulkofilee saa jäädä punaiseksi keskeltä, jolloin se on mureampaa. Mitä kypsemmäksi fileet kypsennetään, sitä sitkeämmiksi ne tulevat. Nosta fileet folioon vetäytymään noin 10-15 minuutiksi. Vetäytymisen jälkeen leikkaa fileet annospaloiksi ja mausta suolalla, sekä mustapippurilla. Tarjoile hummuksen, seesaminsiementen ja mintun kanssa.
Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.
Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!