Endiivisalaatti hiillostetulla juustovinegretillä ja punasuolattua joulukinkkua
Tässä reseptissä loihditaan raikas endiivisalaatti hiillostetulla juustovinegretillä ja punasuolattua joulukinkkua. Endiivisalaatti sopii mainiosti joulukinkun lisäksi ja se on erittäin helppo valmistaa.
4 hengelle
Valmistusaika n. 15 min.
Ainekset
1 pkt (500 g) Wursti punasuolattua joulukinkkua
1 kpl punaendiiviä
2 kpl valkoendiiviä
100 g kovaa kermajuustoa
2 rk valkoviinietikkaa
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria, rouhittua
2 tl sokeria
1 dl oliiviöljyä
1 dl rypsiöljyä
Ohjeet
Valmista ensin vinegretti. Leikkaa kova kermajuusto sentin paksuiksi siivuiksi. Hiillosta juustosiivut kuumalla paistinpannulla, tai kaasupolttimella toiselta puolelta. Anna jäähtyä. Mittaa valkoviinietikka, suola, mustapippuri ja sokeri kulhoon. Murustele hiillostettu juusto kulhoon. Sekoita vispilällä koko ajan sekoittaen ja lisää öljyt ohuena nauhana joukkoon. Tarkista maku. Revi endiiveistä lehtiä ja pese vedellä. Pyörittele endiivinlehdet vinegretissä. Tarjoile Wurstin punasuolatun joulukinkkusiivun kanssa.
Vinkki! Endiivisalaatti toimii myös mainiosti kalkkunan kanssa.
Katso myös muut reseptimme!
Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!