Suomen paras erikoismakkara tulee Järvenpäästä

Tiedote 18.9.2020

Suomen paras erikoismakkara 2020 tulee Järvenpäästä

Järvenpääläisen perheyritys Wursti Oy:n Mini Krakova on valittu vuoden 2020 parhaaksi erikoismakkaraksi Akateemisen Kiuas-Seuran (AKS) toimesta, joka vuosittain valitsee Suomen parhaat makkaratuotteet. Wurstin tuotepäällikkö Sallamari Lempinen on ilahtunut voitosta:

– On hienoa saada tunnustusta tekemästämme pitkäjänteisestä tuotekehityksestä. Tämä osoittaa, että olemme oikealla tiellä – haluamme valmistaa markkinoille jatkuvasti yhä laadukkaampia ja maistuvampia tuotteita. Nyt selkeästi onnistuimme tässä Mini Krakovan kanssa. Eikä tule unohtaa käsipareja makkaroiden valmistuksen takana. Erikoismakkaramme valmistetaan paljolti käsityönä, tämä on koko Wurstin väelle hieno tunnustus onnistuneesta työstä, Lempinen kiteyttää.

Wurstin Mini Krakova kehitettiin yhteistyössä K-Kauppojen kanssa. Suomessakin päätään nostanut, napostelun ympärille rakentuva tapas- ja snacks-kulttuuri on vienyt lihanjalostajia kehittämään aiempaa enemmän sellaisenaan käytettäviä, nopeasti valmistettavia tuotteita. Tämä oli myös yhteistyön tavoitteena – valmistaa naposteluun sopiva monikäyttöinen, minikokoinen ja ennen kaikkea maistuva nakki. Mini Krakova nakki on saatavilla yhteistyössä mukana olevista K-Kaupoista.

– Voimme pienenä perheyrityksenä reagoida nopeasti myös yhteistyökuvioissa, joissa lähtökohtana voi olla tuoteidea, kauppojen toive tai vaikka uutuusmaku. Keräämme porukan pikaisesti kasaan, ideoimme ja kohta ensimmäinen erä onkin jo kokeilussa. Makkaroiden makuun ja suutuntumaan vaikuttaa moni asia, mm. makkaramassan karkeus, nakin tai makkaran koko, suoli ja savustaminen. Joskus kokonaisuus osuu kerralla kohdalleen, kuten kävi Mini Krakovan kanssa. Kauppojen ennakkoluulottomuus, kokeilunhalu ja yhteistyökuviot ovat myös hieno asia. Yhteistyöllä saadaan usein aikaan paras lopputulos, kun kehittelyssä on mukana ihmisiä eri näkökulmista, Lempinen jatkaa.

Suomen paras erikoismakkara

Uutuusmakkaroiden maistelua ja arviointia. Vasemmalta laatuassinstentti Marleena Nykopp, laadunvalvoja Katarina Lähde, tuotantopäällikkö Harri Lähde, laatupäällikkö Saara Torikka ja tuotepäällikkö Sallamari Lempinen.

Wurstista tuli tänä vuonna myös tuplavoittaja, sillä Wurstin Lidlille valmistama Grillimaisteri Kielbasa raakamakkara voitti parhaan raakamakkaran kategorian. Ostoskoreihin raakamakkaraa päätyy yhä useammalla kuluttajalla ja raakamakkarareseptejä ilmestyy kiivaalla tahdilla ruokablogien reseptipankkeihin.

– Raakamakkarat ovat olleet voimakkaasti nouseva trendi makkaratuotteissa viimeisen parin vuoden aikana, ja ne ovat jopa muuttaneet ihmisten ostokäyttäytymistä grilliherkkujen suhteen. Raakamakkarat ovat myös todella monikäyttöisiä, sillä grillauksen lisäksi ne toimivat mahtavasti esimerkiksi padoissa tai pastoissa.

Wurstilla ei suinkaan jäädä voitoista laakereille lepäämään, vaan tavoitteena on muun työn ohella kehitellä seuraava voittajamakkara.

– Pienen hetken voi juhlistaa, mutta sitten pitää mennä jo kohti uusia tuulia. Nyt lähdetään kehittämään voittavia reseptejä tulevaa silmällä pitäen. Kisat ovat kuitenkin pieni osa kokonaiskuvassa. Erityisesti tämän uuden ajan keskellä on hienoa, jos voimme ilahduttaa ihmisiä makuelämyksillä kotikeittiöissä. Kun reissu maailmalle ei onnistu, voi lennähtää makumatkalle, Lempinen päättää iloisesti.

AKS:n raati arvioi makkarat sokkotestissä, jossa arvioidaan tuotteen makua, rakennetta, massan sidosteisuutta ja kuoren rapeutta.

Akateeminen Kiuas-Seura on maistellut makkaroita vuodesta 1991 lähtien ja on kokoontunut arviointi-istuntoihin jo 971 kertaa. Tämän maistelukauden (1.9.2019 – 31.8.2020) aikana pidetyissä 22 istunnossa arvioitiin kaiken kaikkiaan 138 makkaraa 11 eri maasta, joista 109 oli Suomessa valmistettuja uutuuksia, seura kertoo verkkosivuillaan.

Wurstin palkitut makkaratuotteet läpi vuosien:

2020 Suomen paras erikoismakkara Mini Krakova nakki

2020 Paras raakamakkara Grillimaisteri Kielbasa

2016 Paras ryynimakkara Koblasnik Rasputin mustanakki

2015 Paras nakkimakkara Olutnakki

2014 Paras erikoismakkara Perunamakkara

2012 Paras nakkimakkara Chorizo-nakki

2004 Paras uusi makkara Pirkka Juusto-Krakovanmakkara

Lisätietoja:

Sallamari Lempinen

Wursti Oy / Tuotepäällikkö

sallamari.lempinen@wursti.fi
0408259596

Aleksi Kasari

Markkinointitoimisto Sensei

aleksi@gosensei.fi

Puh. 0504330349

www.gosensei.fi

Hei! Let’s verkostoitua:
https://www.linkedin.com/in/aleksikasari/

Wurstin myyntipäällikkö Niko Saarela kävi vastaanottamassa palkinnon Akateemisen kiuasseuran palkitsemistilaisuudessa 19.9.2020.

Muokattu 21.9.2020.