Tag Archive for: palvikinkku

Uunibataattia ja kalkkunatäytettä

Uunibataattia ja kalkkunatäytettä on tuunattu versio perinteisestä uuniperunasta. Tämä ruoka on helppo tehdä ja valmistuu uunissa muiden kotitöiden tai vaikka seurustelun lomassa. Valmista täyte ja laita bataatit uunin lämpöön pehmenemään. Ihanan makea bataatti sopii hyvin yhteen happaman ja suolaisen Extra Palvikalkkunasta valmistetun täytteen kanssa. Koristele esimerkiksi herneenversoilla, jos haluat näyttävyyttä ruokaan.

4 hengelle, valmistusaika noin 45-60 minuuttia

Ainekset

4 keskikokoista bataattia

250 g Wurstin Extra Palvikalkkunaa tai Extra Palvikinkkua

200 g ranskankermaa

1 dl täysmajoneesia

1 punasipuli hienonnettuna

1 rkl raastettua piparjuurta

1 ruukku tuoretta persiljaa hienonnettuna

1 tl suolaa

½ tl mustapippuria rouhittuna

koristeluun herneenversoja tai yrttejä

Ohjeet

Pese bataatit ja kääri alumiinifolioon. Laita bataatit kypsymään 200 C asteiseen uuniin. Bataatit kypsyvät noin puolessa tunnissa, riippuen niiden koosta. Jos bataatit ovat oikein suuria, voi kypsennysaika olla noin tunti. Valmista sillä aikaa kalkkunatäyte. Leikkaa Wurstin Extra Palvikalkkuna pieneksi kuutioksi. Laita kulhoon leikattu kalkkuna, ranskankerma, täysmajoneesi, hienonnettu punasipuli, persilja ja mausteet. Sekoita tasaiseksi. Halkaise kypsät bataatit keskeltä ja täytä kalkkunatäytteellä. Viimeistele halutessasi esimerkiksi herneenversoilla tai yrteillä.

Vinkki! Voit valmistaa täytteen myös esimerkiksi Extra Palvikinkusta tai Rosvopaistista.

Katso myös muut herkulliset reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Kinkku-pastasalaatti ranch-dippikastikkeella

Kinkku-pastasalaatti ranch-dippikastikkeella on tuunattu versio ruokaisasta pastasalaatista. Pastasalaatti on oivallinen valinta niin monenlaisiin juhliin kuin arkipäivän ruokailuihinkin. Ruokaisan salaatin voit valmistaa monenlaisilla täytteillä. Tässä reseptissä käytetään mehevää ja lihaisaa Wurstin Extra palvikinkkua ja twistiä salaattiin antaa ranch -dippikastikkeella maustettu kermaviili. Parhaiten pastasalaatin maut tekeytyvät, kun annat sen olla yön yli jääkaapissa ennen tarjoilua.

n. 30 min, 4 hengelle

Ainekset

200g (1/2 pkt) Wurstin Extra Palvikinkkua

2 dl pastaa (esim. sarvimakaronia)

1–2 makeaa suippopaprikaa (riippuen koosta)

1 dl (n. 100g) mauste- tai cocktail-kurkkua

200g (1 prk) kermaviiliä

1 pss (n. 20 g) ranch-dippikastiketta

iso turaus (n. 50g) majoneesia

2 rkl valkoviinietikkaa

½ tl sokeria

mustapippuria

Ohjeet

Aloita keittämällä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja valmistele sillä välin muut ainekset. Suikaloi Extra Palvikinkku. Pese ja kuutioi paprika pieneksi. Hienonna mauste- tai cocktail-kurkut. Lisää ainekset kulhoon. Kun pasta on kypsynyt, huuhtele se kylmällä vedellä ja anna jäähtyä. Kun pasta on jäähtynyt, sekoita se muiden ainesten joukkoon.

Kinkku-pastasalaatin ainekset sekoitettuna

Kinkku-pastasalaatin ainekset sekoitettuna

Valmista ranch-dippikastike lisäämällä ranch-kastikepussi kermaviilin sekaan ja sekoita. Vinkki! Parhaiten sekoitat kastikepussin kermaviiliin haarukalla, lusikalla homma on sotkuisempaa. Lisää kastike muiden ainesten joukkoon ja sekoita. Mausta salaatti vielä majoneesilla, valkoviinietikalla, sokerilla ja mustapippurilla. Sekoita tasaiseksi ja tarkista maku. Anna salaatin maustua vähintään muutaman tunnin ajan, mieluiten yön yli. Tarjoile esimerkiksi osana ruokaisaa brunssia tai juhlakattausta!

Vinkki! Voit varioida pastasalaattia makusi mukaiseksi. Lisää joukkoon esimerkiksi herne-maissi-paprika seosta tai vaikka maissinjyviä!

Katso myös muut herkulliset reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

pasta carbonara

Pasta Carbonara

Pasta Carbonara on klassikko pastaruoka Italiasta. Tämä nopeasti valmistuva pasta sopii mainiosti niin arkeen kuin viikonloppuunkin. Tässä reseptissä on käytetty hyödyksi joulukinkun roippeet. Pastan kanssa sopii myös hyvin käytettäväksi muutkin leikkeleemme.

4 hengelle

Valmistus n. 30 min.

Ainekset

500 g spagettia

400 g joulukinkun roippeita kuutioituna tai Wursti Extra Palvikinkkua

0,5 dl oliiviöljyä

2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

1 keltasipuli hienonnettuna

2 kpl kananmunan keltuaisia

2 dl parmesaanijuustoraastetta

1 ruukku tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna

0,5 tl mustapippurirouhetta

pasta carbonara

Ohjeet

Keitä spagettia paketin ohjeiden mukaan. Valmista sillä aikaa kastike. Kuumenna paistinpannu ja lisää oliiviöljy, valkosipuli ja keltasipuli pannulle. Kuullota pari minuuttia. Lisää joukkoon joulukinkun roippeet ja paista vielä pari minuuttia. Mausta mustapippurilla. Valuta spagetti. Lisää spagetin joukkoon paistetut kinkut, sipulit ja lehtipersilja. Sekoita erillisessä astiassa kananmunankeltuaiset ja parmesaanijuustoraaste ja kaada ne spagetin sekaan. Sekoita kaikki ja tarjoile.

Tarjoile tuoreen leivän kanssa.

Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.

Vinkki! Kokeile tehdä tämä myös kalkkuna versiona käyttämällä Extra Palvikalkkunaa.

Katso myös muut reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Palvikinkku ratatouille

Palvikinkku ratatouille

Klassinen ranskalainen ratatouille on täyteläinen ja maukas ruoka. Palvikinkku ratatouille valmistuu Wurstin maukkaasta Extra Palvikinkusta. Mukaan lisätään reilusti kasviksia, muun muassa munakoisoa, kesäkurpitsaa, paprikaa ja sipulia. Koko komeus höystetään mausteilla ja tomaattimurskalla. Tee kerralla reilu satsi, tämän ruoan maku vain paranee maustuessaan yön yli. Tällä reseptillä valmistat helposti hyvää!

Noin 50 minuuttia, 4 hengelle

Ainekset

1 pkt (400g)      Wurstin Extra Palvikinkkua tai vaikka Wurstin Extra Palvikalkkunaa

2 kpl                   munakoisoa, paloiteltuna

1 kpl                   kesäkurpitsaa, paloiteltuna

1 kpl                   suippopaprikaa, paloiteltuna

2 kpl                   keltasipulia, siivutettuna

200 g                  juustoraastetta

400 g                  tomaattimurskaa

3 rkl                    oliiviöljyä

2 kpl                   valkosipulinkynsiä, hienonnettuna

1 rkl                    kuivattu oreganoa

2 tl                       suolaa

1 rkl                    sokeria

mustapippuria myllystä

 

Ohjeet

Kuumenna kattila. Lisää kattilaan oliiviöljyä ja hienonnettu valkosipuli. Kuullota pari minuuttia. Lisää joukkoon tomaattimurska. Lisää kattilaan suola, sokeri, oregano ja mausta mustapippurilla. Paloittele Wurstin Extra Palvikinkku. Laita uunivuokaan kuutioitu munakoiso, kesäkurpitsa, suippopaprika ja paloiteltu Wurstin Extra Palvikinkku. Sekoita joukkoon tomaattikastike kattilasta. Ripottele päälle juustoraaste. Paista 175 C asteisessa uunissa 30 minuuttia tai kunnes juusto on gratinoitunut ja kasvikset ovat kypsiä.

Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.

Palvikinkku ratatouillea

Palvikinkku ratatouillea

Vinkki! Kokeile korvata kinkku lihaisalla kalkkunaleikkeellä esimerkiksi Wurstin Extra Palvikalkkunalla. Ratatouille maistuu erityisen hyvältä kylmänä pakkaspäivänä!

Katso myös muut reseptimme tai tutustu makkaroihimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Kinkkuhyrrät

Kinkkurullat eli kinkkuhyrrät ovat helppoja ja maistuvia tarjottavia rentoihin juhliin ja illanistujaisiin.

Kinkkurullat valmistat nopeasti ja helposti valmistaikinasta, jolloin eniten aikaa kuluu taikinan sulattamiseen. Vaihtoehtoisesti voit myös valmistaa taikinan itse. Kinkkurullat eli kinkkuhyrrät ovat helppoja ja maistuvia tarjottavia rentoihin juhliin ja illanistujaisiin. Kinkkurullat valmistat nopeasti ja helposti valmistaikinasta, jolloin eniten aikaa kuluu taikinan sulattamiseen. Vaihtoehtoisesti voit myös valmistaa taikinan itse. Nämä maistuvat myös pienemmille juhlijoille!

n. 120 min, n. 20 kpl

Ainekset

500g voitaikinaa

200g Wurstin Extra Palvikinkkua

1/2 prk (100g) Ruohosipulituorejuustoa

1 paprika tai suippopaprika

2 1/2 dl juustoraastetta

kananmunaa voiteluun

Ohjeet

Sulata voitaikina ohjeen mukaan (n. 1,5h). Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Kauli sulanut voitaikina ohuemmaksi levyksi. Levitä voitaikinalevyn päälle kerros tuorejuustoa. Tuorejuustoa voi mennä enemmän tai vähemmän riippuen levyn koosta. Kuutioi kinkku ja paprika ja levitä ne taikinalevyn päälle tasaisesti. Ripottele lopuksi levyn päälle juustoraaste. Kääri levy pitkittäin rullalle. Leikkaa rulla n. 2 cm välein. Jos taikina on hyvin sulaa ja leikkaaminen ei tahdo sujua, anna rullan olla hetki viileässä jääkaapissa (n. 0,5 h) ja kokeile uudelleen. Asettele rullat pellille leivinpaperin päälle ja voitele pinta kananmunalla. Paista uunissa n. 15 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin. Voit myös halutessasi jättää juustoraasteen pois levyn välistä ja ripotella sen rullien päälle ennen paistoa.

Kinkkuhyrrä

Kinkkurullan tekoa

 

kinkkuhyrrät

Kinkkurullat pellillä

Katso myös muut reseptimme Extrapalvikinkusta!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Piirakka

Kinkkupiirakka ja piirakat yleensä ovat tekemässä paluuta kahvipöytien vakiotarjottavaksi.

Kinkkupiirakka on kahvipöytien klassikko eikä turhaan! Piirakat ovat ruokaisia, helppoja, meheviä ja maukkaita. Niitä on lisäksi helppo muuntaa sen mukaan, mitä jääkaapista sattuu kulloinkin löytymään. Piirakan voit valmistaa edellisenä päivänä, sillä useat piirakat maistuvat kylminä tarjoiltaessa jopa paremmalle kuin lämpimänä. Tee piirakka etukäteen ja anna sen maustua jääkaapissa. Voit myös lämmittää piirakan uudelleen esim. uunissa. Piirakka maistuu myös välipalana esim. raikkaan salaatin kera tai myöhäisillan herkkuna.

75 min, 5-6 hengelle, Piirakkavuoka halkaisija n.26cm,

Pohja:

100g voita tai margariinia

2 dl vehnäjauhoja

2 rkl vettä

¼ tl suolaa

Täyte:

150g Wurstin Extra Palvikinkkua

1 sipuli

1 punainen paprika

3 kananmunaa

1 prk (150g) crème fraîchea tai kermaviiliä

100g Emmental juustoraastetta

mustapippuria

(persiljaa)

Ohjeet

Nypi sormia käyttäen voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Vaihtoehtoisesti voit käyttää yleiskonetta. Lisää joukkoon kylmä vesi ja suola. Vaivaa taikina tasaiseksi seokseksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle sekä reunoille. Esipaista pohjaa uunin alatasolla n. 10 min. Ota taikina pohja uunista ja levitä sen päälle kuutioitu/suikaloitu kinkku, paprika ja sipuli.

Sekoita munat, crème fraîchea, juusto ja mausteet keskenään ja kaada täytteiden päälle. Lisää halutessasi vielä juustoraastetta piirakan päälle. Paista 175 asteessa n. puoli tuntia. Jos piirakka uhkaa palaa päältä ennen kuin se on kypsä, peitä se foliolla. Paistoaika vaihtelee uunin ja täytteiden määrän mukaan. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen tarjoilua. Voit ripotella persiljaa koristeeksi piirakan päälle.

Kinkkupiirakka

Piirakka kinkusta

Vinkki!

Jos jauhopeukalo puuttuu, käytä piirakkaan pakasteesta löytyvää valmistaikinaa. Piirakan täytteeksi on helppo käyttää sitä, mitä jääkaapista sattuu löytymään. Kokeile broilerista, sienistä, kalasta tai kasviksista erilaisia versioita. Käytä kovettuneet juustot raasteena ja tähteet täytteenä.

Katso myös muut leikkele reseptimme!

Tutustu myös kinkku-aurajuustopiirakkaan tai muihin resepteihimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Voileipäkakku

Voileipäkakku on monien juhlien ehdoton ykkönen!

Voileipäkakku Extra Palvikinkusta on mehevä ja maukas juhlien ykkösruoka! Kakku on melko helppo valmistaa, tärkein seikka on kostuttaa kakku hyvin. Tässä reseptissä kakku on valmistettu pyöreään kakkumuottiin, jonka keskelle on tehty lasin avulla tyhjä tila. Tämän ansiosta kakku on helppo leikata. Koristelussa on käytetty versoja, joiden avulla perinteinen voileipäkakku saa modernia fiilistä. Kokeile täytteessä vaikkapa mureaa ja maukasta Extrapalvikinkkua!

8-10 hengelle, yli 60 min

Tarvikkeet

Irtopohjavuoka (halkaisija n.23 cm)

Tavallinen juomalasi

Täyte

Lihaliemikuutio

n. 5 dl vettä

300g Wurstin Extrapalvikinkkua

100g Créme fraichea

100g Kermaviiliä

2-3 rkl Sinappikurkkusalaattia

100g Maustamatonta tuorejuustoa

n. 1/2 dl Persiljaa

n. 10 kpl Täysjyväpaahtoleipää

n. 5 kpl Vaaleaa paahtoleipää

(suolaa, pippuria)

Kuorrutus ja koristelu

150g Maustamatonta tuorejuustoa

150g Créme fraichea

Pieniä versoja

(syötäviä kukkia)

Ohjeet

Täyte

Aloita kiehauttamalla vesi joko kattilassa tai esim. vedenkeittimessä. Lisää kuuma vesi lihaliemikuution joukkoon, jotta kuutio sulaa. Valmista seuraavaksi täyte. Hienonna kinkku pieneksi. Lisää kinkun joukkoon créme fraiche, kermaviili, sinappikurkkusalaatti ja tuorejuusto. Sekoita tasaiseksi. Voit halutessasi sekoittaa täytettä myös sähkövatkaimella, jotta massasta tulee tasainen. Lisää lopuksi joukkoon hienonnettu persilja. Maista, lisää tarvittaessa suolaa tai pippuria.

Kokoaminen

Aseta irtopohjavuoan keskelle lasi. Aloita täysjyväpaahtoleivällä. Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Lado leipiä pohjalle. Täytä tyhjät kohdat leikkaamalla leivästä sopivan kokoisia paloja. Kostuta leivät lihaliemellä, n. 1 rkl lihalientä per leipä. Kostuta reilusti. Levitä täytteestä puolet leipien päälle. Jatka sitten vaalealla paahtoleivällä. Leikkaa reunat, lado täytteen päälle, täytä tyhjät kohdat, kostuta. Levitä loput täytteestä vaalean leivän päälle. Tee vielä viimeinen leipäkerros täysjyväleivästä ja kostuta hyvin.

Voileipäkakun kokoaminen

Kiedo kakku hyvin tuorekelmuun ja laita jääkaappiin vetäytymään. Näin pienelle kakulle riittää muutamakin tunti, mutta jos aikaa on, kannattaa makujen antaa tekeytyä seuraavaan päivään. Kun kakku on vetäytynyt, poista kelmu sekä lasi ja kumoa kakku lautaselle. Sekoita kuorrutusta varten créme fraiche ja tuorejuusto keskenään. Kuorrute kannattaa sekoittaa sähkövatkaimella, jotta siitä saa tasaisen. Levitä kuorrute metallisella lastalla tai veitsellä kakun päälle. Koristele lopuksi versoilla ja halutessasi syötävillä kukilla tai vaikkapa halkaistuilla kirsikkatomaateilla. Voit käyttää koristelussa myös esim. rullattuja leikkeleitä.

Kumottu voileipäkakku

Vinkki!

Voileipäkakkuun ei kannata käyttää täysin tuoretta leipää, kuivempi leipä toimii paremmin. Voit käyttää kakkuun halutessasi myös ruisleipää, tosin se tulee kostuttaa vielä runsaammin kuin paahtoleipä. Kermaviilin sijaan voit käyttää myös bulgarian tai turkkilaista jogurttia. Jämäkämmän täytteen saat jättämällä kermaviilin pois, mutta se antaa kakulle mukavaa hapokkuutta ja raikkautta. Voileipäkakun täytettä voit muunnella makusi mukaan, käytä kalkkunaa, lisää sipulia tai paprikaa, kokeile erilaisia maustettuja tuorejuustoja.

Katso myös muut leikkelereseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Täytetty munakas

Täytetty munakas on todella helppo ja nopea valmistaa!

Täytetty munakas on mukava tapa aloittaa päivä ja siitä saat myös vaivattoman, proteiinipitoisen välipalan. Tässä reseptissä munakkaan täytteeksi laitetaan Extra Palvikinkkua ja juustoraastetta. Munakkaassa maistuvat myös hyvin esimerkiksi kalkkuna, sienet, tomaatti ja sipuli. Munakas on helppo tuunata vaikka jokaiselle perheenjäsenelle omanmakuisekseen! 

 n. 15 min, 2 hengelle

4 kananmunaa

0,5 dl kermaa

1 tl suolaa

ripaus mustapippuria

100 g Wurstin Extra Palvikinkkua

1 dl juustoraastetta

voita

Ohjeet

Riko munat kulhoon ja kaada kerma sekaan. Lisää suola ja pippuri ja sekoita munien rakenne rikki. Pilko palvikinkku suikaleiksi. Laita pannu lämpiämään ja lisää pannulle 2 rkl voita. Anna voin sulaa ja laita pannu keskilämmölle, jonka jälkeen lisää kananmunaseos. Sekoita seosta pannulla muutaman kerran ja anna munakkaan kypsyä. Kun munakas alkaa hyytymään, lisää keskelle juustoraaste ja Extrapalvikinkku. Käännä munakkaan reunat täytteen päälle ja anna olla pannulla vielä miedolla lämmöllä hetki, jotta juusto sulaa. Tämän jälkeen ota iso lautanen ja kumoa munakas siihen niin, että pannua vasten ollut puoli jää päälle. Munakas on saman tien valmis syötäväksi. Halutessasi voit pilkkoa munakkaan päälle vielä tomaatteja ja lisää kinkkua.

Vinkki! Munakas on oivallinen tapa käyttää edellisen aterian rippeet. Kokeile tuunata munakasta erilaisilla sekoituksilla – kalkkunalla, kasviksilla, sienillä – vain mielikuvitus on rajana.

Reseptin on kehittänyt 12kk blogi

Katso myös muut leikkele reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Kinkku-aurajuustopiirakka

Kinkku-Aurajuustopiirakka on maukas versio perinteisestä kinkkupiirakasta.

Kinkku-aurajuustopiirakka on helppo tuunata oman maun tai sen mukaan, mitä jääkaapista löytyy. Piirakka on kahvipöydän klassikko eikä turhaan! Maukas ja mehevä piirakka maistuu myös välipalana tai myöhäisillan pikkusuolaisena.

75 min, 5-6 hengelle, Piirakkavuoka halkaisija n.26cm,

Ainekset

Pohja:

150g voita tai margariinia

2 dl vehnäjauhoja

2 rkl vettä

¼ tl suolaa

Täyte:

150g Wurstin Extra Palvikinkkua

150g Aurajuustoa

purjosipulia / kevätsipulia

2 kpl kananmunia

1 dl (ruoka)kermaa

1 dl maitoa

pippuria

valko- tai mustapippuria

(persiljaa)

Ohjeet

Nypi sormia käyttäen voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Vaihtoehtoisesti voit käyttää yleiskonetta. Lisää joukkoon kylmä vesi ja suola. Vaivaa taikina tasaiseksi seokseksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle sekä reunoille. Esipaista pohjaa uunin alatasolla n. 10 min. Ota taikina pohja uunista ja levitä sen päälle kuutioitu/suikaloitu kinkku, aurajuustomuru sekä pieneksi silputtu purjosipuli.

Sekoita munat, maito, kerma ja mausteet keskenään ja kaada täytteiden päälle. Lisää halutessasi vielä juustoraastetta piirakan päälle. Paista 200 asteessa n. puoli tuntia. Jos päällinen meinaa palaa ennen kuin piirakka on kypsä, peitä se foliolla. Paistoaika vaihtelee uunin ja täytteiden määrän mukaan. Anna  jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen tarjoilua. Koristele Kinkku-aurajuustopiirakka hienonnetulla persiljalla.

Vinkki! Piirakkaan on helppo käyttää sitä, mitä jääkaapista sattuu löytymään. Kokeile kinkusta, broilerista, sienistä, kalasta tai kasviksista erilaisia versioita. Käytä kovettuneet juustot raasteena ja tähteet täytteinä. Nopeammin teet piirakan käyttämällä valmista piirakkapohjaa, joita on nykyisin tarjolla monenlaisia.

Katso myös muut leikkelereseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Kinkkupizza extrapalvikinkusta

Kinkkupizza Extrapalvista tuo hymyn huulille!

Kinkkupizza on helppo ja oiva tapa hyödyntää edellisen päivän tähteitä ja kaapista muuten löytyviä aineksia.

n. 75 min, uunipellillinen

Ainekset

Pizzapohja:

25 g tuorehiivaa tai 1 pss kuivahiivaa

2 dl vettä

½ tl suolaa

margariinia tai juoksevaa margariinia

5 dl vehnäjauhoja

Pizzakastike:

Valmista Pizzakastiketta

tai

350g Paseerattua tomaattia tai tomaattimurskaa

1 tl basilikaa

0,5 tl timjamia

0,5 tl oreganoa

0,5 tl mustapippuria

ripaus sokeria ja suolaa

Täytteet:

200g – 400g Wurstin Extrapalvikinkkua

200 – 400g juustoa

Muuta oman makusi mukaan esim. sipulia, paprikaa, sieniä, ananasta, homejuustoa, edellisen päivän kananfileetä jne.

Ohjeet

Tämä kinkkupizza syntyy helposti edellisen päivän tähteistä ja kaapista muuten löytyvistä aineksista. Vain mielikuvitus on rajana! Pizzapohjan voit valmistaa itse tai käyttää valmista pohjaa. Samoin tomaattikastikkeen voit tehdä alusta asti itse / tuunata valmiin kastikkeen tai käyttää sen sellaisenaan.

Pohja:

Aloita valmistamalla pizzapohja. Liota tuorehiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon muut kuivat ainekset. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se ensin jauhojen joukkoon. Tällöin myös neste saa olla kädenlämpöistä kuumempaa. Lisää joukkoon pehmeäksi sulatettu tai juokseva margariini. Lisää jauho, hiiva ja muut ainekset veteen. Vaivaa taikinaa kunnes se muuttuu kimmoisaksi. Jätä kohoamaan liinan alle n. puoleksi tunniksi.

Kastike:

Valmista kastike; sekoita paseeratun tomaatin tai tomaattimurskan sekaan haluamiasi yrttejä. Pizzaan sopivat esim. basilika, timjami, oregano. Lisää myös pippuria ja hieman sokeria. Pizzakastikkeeseen voi lisätä myös hieman esim. valkosipulia tai chiliä. Mausta oman makusi mukaan, vaihtoehtoisesti voit käyttää valmista pizzakastiketta. Hätätapauksessa kastikkeen teet myös ketsupista!

Täyte:

Valmistele täytteet; suikaloi kinkku, raasta juusto tai käytä valmisraastetta, pilko haluamasi kasvikset. Kauli taikina ja laita pellille leivinpaperin päälle. Levitä taikinan päälle kastike sekä täytteet. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa n. 15–25 min. Paistoaikaan vaikuttaa täytteiden määrä. Koristele halutessasi tuoreilla yrteillä esim. rucolalla.

Tutustu myös muihin resepteihimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!