Järvenpääläiselle perheyritykselle Wurstille jälleen tunnustusta makkaraosaamisesta

Akateeminen Kiuas-Seura r.y. (AKS) on valinnut jälleen vuoden parhaat uutuusmakkarat. 115 arvioidusta makkarasta Wursti Oy:n Pirkka Grillaa -sarjaan valmistama Pirkka Grillaa Bratwursti palkittiin 2023 vuoden parhaana bratwurstmakkarana.

”On hienoa nähdä, että myös perinteiset makkarat säilyttävät suosionsa erikoisempien makuyhdistelmien rinnalla. Pirkka Grillaa Bratwurstissa yhdistyvät sopivan karkea massa, mehevä suutuntuma ja raikas, yrttinen maku. Tuote on valmistettu luonnonsuoleen, joka saa ihanan rapean pinnan pannulla paistettaessa”, kertoo Wurstin tuotepäällikkö Sallamari Lempinen.

Bratwurstimakkarat mielletään usein Saksassa valmistetuiksi.

”Kyllä meillä Suomessa on hyvin korkeatasoinen osaaminen erikoismakkaroissa. Mutta usein tuotteet on hieman viilattu suomalaisten makuun sopivammiksi. Esimerkkinä voi mainita makkaramassojen koostumuksen. Monessa Euroopan maassa makkarat jätetään karkeammiksi. Suomalaiset eivät ole tottuneita ns. ”sattumiin”. Karkeakin massa on suomalaisissa makkaroissa hienojakoisempi kuin vastaavissa Euroopassa”, kertoo Lempinen.

Bratwurstimakkarat maistuvat hyvin myös niille, jotka eivät kaipaa mausteisia tai tulisia makkaroita. Bratwurstit on usein maustettu miedosti ja ovat monikäyttöisiä. Ne sopivat niin aamiaismakkaroiksi kuin kesän grillaushetkiin.

”Bratwurstien vaaleaa väriä ihmetellään ja ajoittain tulee kyselyjä, ovatko ne raakoja. Kyllä bratwurstit kypsiä ovat, mutta vaalea väri johtuu siitä, että bratwursteja ei savusteta. Savustus on se prosessi, jossa nakit ja makkarat saavat tumman värin kuoreensa”, Lempinen kertoo.

Wursti on palkittu useasti makkaraosaamisestaan. Myös Wurstin ja Pirkka-makkaroiden yhteistyö on saanut aiemmin kiitosta. Nyt Wurstin palkintoseinä saa jatkoa neljäntenä vuonna perättäin.

”Tämä on iso kiitos ja kunnianosoitus meidän porukallemme, Wurstin koko väelle. Olemme erittäin kiitollisia asiakkaillemme, joiden luottamus on säilynyt. Esimerkiksi Pirkka-tuotteiden valmistus on antanut meille pitkäjänteistä tekemistä ja varmuutta. Yhteistyö on avainsana onnistumiseen, tarkoittaa se sitten parhaan osaamisen yhdistämistä voittomakkaran kehittämiseksi tai suurempien ongelmien selättämistä.

Maailmassa on tapahtunut kaikenlaista, niin yritykset kuin kuluttajatkin ovat eläneet haastavia aikoja eikä muutosta ole heti näköpiirissä. Toivottavasti jokainen pystyy omien mahdollisuuksiensa mukaan tukemaan kotimaisia ja paikallisia yrityksiä. Liikaa ei kuitenkaan kannata murehtia vaan katse eteenpäin. Syksy on mitä parasta aikaa nauttia oktoberfest-tunnelmasta maukkaan bratwurstin ja muiden makkaroiden kera”, kehottaa Lempinen.

Lisätiedot:
Wursti Oy
Sallamari Lempinen
Tuotepäällikkö
0408259596
sallamari.lempinen@wursti.fi

 

Palkitut Wurstin tuotteet 2023:
Pirkka Grillaa Bratwursti, valmistaja Wursti Oy
paras bratwurstmakkara 2023

Wurstin palkitut makkaratuotteet läpi vuosien:
2022 Vuoden paras raakamakkara Kotimaista Chili-cheddar
2022 Vuoden paras nakkimakkara Feta-basilika nakki
2021 Paras erikoismakkara Olutnakki
2020 Paras erikoismakkara Mini Krakova nakki
2020 Paras raakamakkara Grillimaisteri Kielbasa raakamakkara
2016 Paras ryynimakkara Koblasnik Rasputin mustanakki
2015 Paras nakkimakkara Olutnakki
2014 Paras erikoismakkara Perunamakkara
2012 Paras nakkimakkara Chorizo-nakki
2004 Paras uusi makkara Pirkka Juusto-Krakovanmakkara

Akateeminen Kiuas-Seura valitsi parhaat uutuusmakkarat nyt 24. kertaa. Makkarat ovat ajalta 1.9.2022–31.8.2023. Seura arvioi vuoden aikana kaikkiaan 115 makkaraa 10 eri maasta. Makkaroista 73 oli Suomessa valmistettuja uutuuksia. Maistelussa arvioidaan makkaran maun lisäksi rakennetta, massan sidosteisuutta sekä kuoren rapeutta. Sokkotestissä maksimipistemäärä on 100, ja pisteet jakautuvat maun, ulkonäön sekä hinta-laatusuhteen kesken. Akateeminen Kiuas-Seura on maistellut makkaroita vuodesta 1991 asti. Seuran sivuilta löytyy 5050 makkaran tiedot. Seura pyrkii arvioimaan kaikki kotimaiset uutuusmakkarat.
http://www.makkara.info/