Tag Archive for: joulukinkku

pasta carbonara

Pasta Carbonara

Pasta Carbonara on klassikko pastaruoka Italiasta. Tämä nopeasti valmistuva pasta sopii mainiosti niin arkeen kuin viikonloppuunkin. Tässä reseptissä on käytetty hyödyksi joulukinkun roippeet. Pastan kanssa sopii myös hyvin käytettäväksi muutkin leikkeleemme.

4 hengelle

Valmistus n. 30 min.

Ainekset

500 g spagettia

400 g joulukinkun roippeita kuutioituna tai Wursti Extra Palvikinkkua

0,5 dl oliiviöljyä

2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

1 keltasipuli hienonnettuna

2 kpl kananmunan keltuaisia

2 dl parmesaanijuustoraastetta

1 ruukku tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna

0,5 tl mustapippurirouhetta

pasta carbonara

Ohjeet

Keitä spagettia paketin ohjeiden mukaan. Valmista sillä aikaa kastike. Kuumenna paistinpannu ja lisää oliiviöljy, valkosipuli ja keltasipuli pannulle. Kuullota pari minuuttia. Lisää joukkoon joulukinkun roippeet ja paista vielä pari minuuttia. Mausta mustapippurilla. Valuta spagetti. Lisää spagetin joukkoon paistetut kinkut, sipulit ja lehtipersilja. Sekoita erillisessä astiassa kananmunankeltuaiset ja parmesaanijuustoraaste ja kaada ne spagetin sekaan. Sekoita kaikki ja tarjoile.

Tarjoile tuoreen leivän kanssa.

Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.

Vinkki! Kokeile tehdä tämä myös kalkkuna versiona käyttämällä Extra Palvikalkkunaa.

Katso myös muut reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Endiivisalaatti hiillostetulla juustovinegretillä ja punasuolattu joulukinkku

Endiivisalaatti hiillostetulla juustovinegretillä ja punasuolattua joulukinkkua

Tässä reseptissä loihditaan raikas endiivisalaatti hiillostetulla juustovinegretillä ja punasuolattua joulukinkkua. Endiivisalaatti sopii mainiosti joulukinkun lisäksi ja se on erittäin helppo valmistaa.

4 hengelle

Valmistusaika n. 15 min.

Ainekset

1 pkt (500 g) Wursti punasuolattua joulukinkkua

1 kpl punaendiiviä

2 kpl valkoendiiviä

100 g kovaa kermajuustoa

2 rk valkoviinietikkaa

1 tl suolaa

0,5 tl mustapippuria, rouhittua

2 tl sokeria

1 dl oliiviöljyä

1 dl rypsiöljyä

Ohjeet

Valmista ensin vinegretti. Leikkaa kova kermajuusto sentin paksuiksi siivuiksi. Hiillosta juustosiivut kuumalla paistinpannulla, tai kaasupolttimella toiselta puolelta. Anna jäähtyä. Mittaa valkoviinietikka, suola, mustapippuri ja sokeri kulhoon. Murustele hiillostettu juusto kulhoon. Sekoita vispilällä koko ajan sekoittaen ja lisää öljyt ohuena nauhana joukkoon. Tarkista maku. Revi endiiveistä lehtiä ja pese vedellä. Pyörittele endiivinlehdet vinegretissä. Tarjoile Wurstin punasuolatun joulukinkkusiivun kanssa.

Endiivisalaatti hiillostetulla juustovinegretillä ja punasuolattu joulukinkku

Vinkki! Endiivisalaatti toimii myös mainiosti kalkkunan kanssa.

Katso myös muut reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Viinissä haudutettua sipulia ja joulukinkkua

Viinissä haudutettua sipulia ja joulukinkkua

Kun haluat joulupöydän tarjoiluihin vaihtelua, mutta yksinkertaisella ja mutkattomalla tavalla, valmista viinissä haudutettua sipulia ja joulukinkkua. Sipuli maustetaan jouluisilla muun muassa glögistä tutuilla mausteilla kuten kanelilla ja neilikalla. Joulukinkku on totuttu nauttimaan sinapin kera, mutta kokeile vaihteeksi jotain muuta piristämään pikkujoulu- tai joulunpyhien ruokapöytää!

4 hengelle.

Valmistusaika n. 15 min.

Tekeytymisaika 4 h.

Ainekset

1 pkt (1kg) Wurstin Joulukinkkua

1 dl puna- tai portviiniä
1 dl vesi
0,5 dl sokeri
1 tl suola
1 kpl tähtianis
1 kpl kanelitanko
1 kpl neilikka
3 kpl makea sipuli

Ohjeet

Mittaa kaikki muut ainekset kattilaan paitsi sipulit. Kuori ja leikkaa sipulit viipaleiksi. Kun marinadi kattilassa kiehuu, lisää sipulit joukkoon. Anna kiehua muutama minuutti. Nosta sivuun ja laita kylmään tekeytymään noin neljäksi tunniksi. Tarjoile Wurstin Joulukinkkusiivujen kanssa.

Vinkki! 

Katso myös muut reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Piparjuurisinappi joulukinkulle

Piparjuurisinappi joulukinkulle

Toiset meistä pitävät jouluvalmisteluista suuresti, osalle ne taas tuottavat tuskaa ja ajatuskin ahdistaa. Valmiiksi siivutettu Joulukinkku on oivallinen valinta juhlapöytään niille, jotka haluavat selvitä Joulunajan kokkailuista helpolla tai eivät tarvitse kinkkua suurelle väelle. Valmiiksi siivutettu Wurstin Joulukinkku on helppo nostaa tarjolle ja lisätä kylkeen haluamiaan lisukkeita. Tässä reseptissä valmistetaan piparjuurisinappi höysteeksi Joulukinkulle. Piparjuurisinappi antaa kinkulle pientä potkua ja tuo tarjoiluihin eksoottista säväystä.  Tarjoile piparjuurella maustettua sinappia kinkun ja laatikoiden rinnalla. Tällä reseptillä loihdit juhlaan helposti hyvää!

Noin 30 minuuttia, 4 hengelle

Ainekset

Wurstin Joulukinkkua

Piparjuurisinappi:

1 dl sinappijauhetta

1 dl sokeria

1 kpl kananmuna

2 dl kuohukermaa

1 tl omenaviinietikkaa

10 g piparjuurta, kuorittu

Ohjeet

Mittaa ainekset kattilaan piparjuurta lukuun ottamatta. Kiehauta koko ajan sekoittaen. Keitä muutama minuutti miedolla lämmöllä. Lisää tarvittaessa nestettä. Raasta kuorittu piparjuuri lopuksi joukkoon. Lisää piparjuurta maltilla ja vähän kerrallaan, sillä sen maku on voimakas. Piparjuurta on sopivasti, kun se antaa sinapille pientä potkua, mutta ei peitä liikaa muita makuja tai polttele suussa liikaa. Anna maustua yön yli. Lämmitä kastike uudelleen ja tarjoile Wurstin Joulukinkku siivujen kera!

Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.

Piparjuurisinappia ja Joulukinkkua

Vinkki! Tarjoile piparjuurisinappi Joulukinkkusiivujen sekä muiden jouluisten ruokien kera. Kokeile myös lihaisaa fileestä valmistettua Wurstin Joulukalkkunaa! Kokeile piparjuurisinappi myös mietojen makkaroiden höysteenä tuomaan lisää makua ja potkua.

Katso myös muut reseptimme tai tutustu tuotteisiimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Pasteijat kinkkutäytteellä
Pasteijat kinkkutäytteellä ovat mukava suolainen naposteltava esim. kahvipöydässä tai myöhäisillan pikkusuolaiseksi.

Pasteijat kinkkutäytteellä on koko perheen herkkua, joita voi valmistaa myös esimerkiksi juhliin. Pasteijat ovat helppoja valmistaa ja ne maistuvat hyvältä sekä lämpimänä että kylmänäkin. Pasteijan voi täyttää lähes millä vain. Tässä meidän versiossa pasteijat on täytetty klassisesti kinkulla sekä juustolla.

12 kpl, valmistus n. 60 min.

Ainekset

1 pkt (500 g) lehti- tai voitaikinalevyjä

100-150 g Wurstin Punasuolattua Joulukinkkua tai esim. Wurstin Extra Palvikinkkua

100 g maustamatonta tuorejuustoa

1 rkl ruohosipulia

100 g juustoraastetta

mustapippuria ja muita mausteita haluamasi

kananmunaa voiteluun

unikon- tai seesaminsiemeniä koristeluun

 

Ohjeet

Sulata taikinalevyt ohjeet mukaan. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

Valmista täyte sillä välin. Suikaloi tai kuutio kinkku. Hienonna ruohosipuli. Sekoita kinkku, ruohosipuli sekä juustoraaste tuorejuuston joukkoon. Mausta pippurilla ym. haluamillasi mausteilla.

Leikkaa taikinalevyt keskeltä kahtia ja laita täytettä levyille noin yhden ruokalusikallisen verran. Älä täytä pasteijoita liian täyteen, jotta ne eivät avaudu uunissa. Käännä levyn toinen puoli toisen puolen päälle niin, että pasteijasta tulee kolmion mallinen. Painele reunus kiinni esim. haarukalla.

Pistele haarukalla muutamia reikiä pasteijoiden päälle, jotta ne eivät avautuisi niin herkästi.

Voitele pasteijat kananmunalla ja ripottele päälle halutessasi unikon- tai seesaminsiemeniä. Paista pasteijoita uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Mikäli pasteijat avautuvat hieman uunissa, painele ne takaisin kiinni heti paiston jälkeen.

 

pasteijat kinkkutäytteellä

 

Pasteijat kinkkutäytteellä

Pasteijat kinkkutäytteellä

Vinkki! Voit tehdä pasteijasta halutessasi myös kalkkuna version, käyttämällä esim. Wurstin Extra Palvikalkkunaa. Voit laittaa sisään myös esim. paprikaa tai keitettyä kananmunaa.

Katso myös muut reseptimme tai tutustu leikkeleisiimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Kinkkupizza extrapalvikinkusta

Kinkkupizza Extrapalvista tuo hymyn huulille!

Kinkkupizza on helppo ja oiva tapa hyödyntää edellisen päivän tähteitä ja kaapista muuten löytyviä aineksia.

n. 75 min, uunipellillinen

Ainekset

Pizzapohja:

25 g tuorehiivaa tai 1 pss kuivahiivaa

2 dl vettä

½ tl suolaa

margariinia tai juoksevaa margariinia

5 dl vehnäjauhoja

Pizzakastike:

Valmista Pizzakastiketta

tai

350g Paseerattua tomaattia tai tomaattimurskaa

1 tl basilikaa

0,5 tl timjamia

0,5 tl oreganoa

0,5 tl mustapippuria

ripaus sokeria ja suolaa

Täytteet:

200g – 400g Wurstin Extrapalvikinkkua

200 – 400g juustoa

Muuta oman makusi mukaan esim. sipulia, paprikaa, sieniä, ananasta, homejuustoa, edellisen päivän kananfileetä jne.

Ohjeet

Tämä kinkkupizza syntyy helposti edellisen päivän tähteistä ja kaapista muuten löytyvistä aineksista. Vain mielikuvitus on rajana! Pizzapohjan voit valmistaa itse tai käyttää valmista pohjaa. Samoin tomaattikastikkeen voit tehdä alusta asti itse / tuunata valmiin kastikkeen tai käyttää sen sellaisenaan.

Pohja:

Aloita valmistamalla pizzapohja. Liota tuorehiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon muut kuivat ainekset. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se ensin jauhojen joukkoon. Tällöin myös neste saa olla kädenlämpöistä kuumempaa. Lisää joukkoon pehmeäksi sulatettu tai juokseva margariini. Lisää jauho, hiiva ja muut ainekset veteen. Vaivaa taikinaa kunnes se muuttuu kimmoisaksi. Jätä kohoamaan liinan alle n. puoleksi tunniksi.

Kastike:

Valmista kastike; sekoita paseeratun tomaatin tai tomaattimurskan sekaan haluamiasi yrttejä. Pizzaan sopivat esim. basilika, timjami, oregano. Lisää myös pippuria ja hieman sokeria. Pizzakastikkeeseen voi lisätä myös hieman esim. valkosipulia tai chiliä. Mausta oman makusi mukaan, vaihtoehtoisesti voit käyttää valmista pizzakastiketta. Hätätapauksessa kastikkeen teet myös ketsupista!

Täyte:

Valmistele täytteet; suikaloi kinkku, raasta juusto tai käytä valmisraastetta, pilko haluamasi kasvikset. Kauli taikina ja laita pellille leivinpaperin päälle. Levitä taikinan päälle kastike sekä täytteet. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa n. 15–25 min. Paistoaikaan vaikuttaa täytteiden määrä. Koristele halutessasi tuoreilla yrteillä esim. rucolalla.

Tutustu myös muihin resepteihimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!