Siskon Kepakko
Siskon Kepakko on hauska tapa valmistaa siskonmakkarasta näyttävä ruokalaji.
Siskonmakkaraa on perinteisesti käytetty keitossa. Siskonmakkara on kuitenkin hyvin monipuolinen tuote, joka taipuu moneen. Tässä reseptissä siskonmakkaramassasta muotoillaan pitkulaisia kepakoita tikkujen ympärille. Kepakot ovat hauskoja dipattavia illanistujaisiin, tarjoile erilaisten kastikkeiden kera. Kepakot maistuvat myös perheen pienimmille, kun jätät mausteet pois, muotoilet massasta sellaisenaan kepakoita ja tarjoilet ketsupin kanssa.
2 hengelle
500 g Wurstin Siskonmakkaraa tai 600 g Broiler siskonmakkaraa
1 rkl grillausmauste
1 rkl kumina
1 tl jauhettua inkivääriä
ripaus jauhettua mustapippuria
grilli- tai varrastikkuja
Ohjeet
Purista siskonmakkarat kulhoon. Lisää mausteet ja sekoita. Levitä leivinpaperoidulle uunipellille noin 2 cm paksuksi suorakulmion muotoiseksi levyksi. Paista 180 C asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä. Leikkaa levy ”tikuiksi” ja hiillosta kaikilta puolilta. Lisää lopuksi grillitikku kepakon läpi ja tarjoile siskon kepakko kuminajogurtin ja tomaattikastikkeen kanssa.
Tomaattikastike:
4 kpl tuore tomaatti
1 kpl valkosipulin kynsi
oliiviöljyä, suolaa, mustapippuria, sokeria
Hienonna valkosipulin kynsi. Freesaa sitä oliiviöljyssä. Lisää tuoreet tomaatit leikattuna joukkoon ja haihduta neste pois. Jos kastike ei ole ehtinyt kypsyä voit huoletta lisätä hieman vettä ja keitellä kypsäksi. Mausta suolalla, mustapippurilla ja aavistuksella sokeria.
Kuminajogurtti:
2 dl turkkilainen jogurtti
jauhettua kuminaa oman maun mukaan
suolaa
Sekoita ainekset keskenään.
Reseptin on kehittänyt 12kk blogi
Katso myös muut Siskonmakkarareseptit täältä!
Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!