Raakamakkara varras on helppo ja nopea valmistaa. Tarjoile vartaat esim. kesän juhlissa tai illanistujaisissa.
Raakamakkara varras saa trendikkään makuyhdistelmän raakamakkarasta ja eksoottisemmista raaka-aineista. Tässä reseptissä mausteisen ja lempeän tulisen Churrasco raakamakkaran lisäksi vartaisiin pujotetaan ananasta, sipulia, pikkupaprikoita sekä halloumi-juustoa. Jos käytät puisia varrastikkuja, muista liottaa niitä hetki vedessä ennen käyttöä, jotta ne eivät pala. Vartaista on helppo jättää aineksia pois tai lisätä niitä sen mukaan, onko seurueessa esimeksiksi lapsia tai ruoka-aineallergioita. Vartaat ovat rentoa sytövää ja sopivat käsin syötäväksi.
5-6 hengelle, valmistus n. 60 min.
Ainekset
n. 15 varrastikkua
250g (1 pkt) Wurstin Chili raakamakkaraa tai Wurstin Chorizo-nakkeja
1 ananas
125g halloumi-juustoa tai esim. feta-juustoa
100g Padron de pimientos minipaprikoita tai 1 tavallinen paprika
1 (puna)sipuli
Ohjeet
Mikäli käytät puisia varrastikkuja, liota niitä noin puoli tuntia vedessä ennen käyttöä. Aloita vartaiden tekeminen leikkaamalla raakamakkarat n. 3 cm paloiksi. Kuori ja paloittele ananas n. 2 cm leveiksi paloiksi. Kuutioi halloumi-juusto melko isoiksi paloiksi. Liian pienet palat irtoavat helposti grilliin. Leikkaa sipuli lohkoiksi. Jos käytät kokonaista paprikaa, pilko se. Pujota vartaisiin vuorotellen makkaraa, ananasta, paprikaa, juustoa ja sipulia. Grillaa tai paista miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia välillä käännellen. Tarjoile vartaat vaikka raikkaan salaatin ja dippikastikkeen kera!
Vinkki! Raakamakkara varras on helppo muunnella mieleisekseen. Lisää vaihtelua saat käyttämällä kahta erilaista makkaraa ja lisäämällä muita kasviksia tai hedelmiä. Kokeile vaikka mangoa tai oliiveja! Vartaisiin voi myös hyvin käyttää valmiiksi kypsää nakkia.
Katso myös muut reseptimme tai tutustu makkaroihimme!
Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!