Artikkelit

Quesadilla Extra Palvibroilerilla

Quesadilla on täytetty, pannulla paistettu lämmin tortilla, jonka väliin voi kokeilla esim. Extra Palvibroileria.

Quesadilla on meksikolainen pikaruoka herkku, jonka pintaan paistetaan väriä pannulla. Quesadillan väliin voit käyttää esim. ylijääneet kasvikset ja lihat. Koko komeus kruunataan herkullisella juustolla, joka sulaa paistaessa mukavasti. Ruoka valmistuu nopeasti ja syödään rempseästi käsin. Tässä reseptissä mehevä Extra Palvibroileri maustetaan salsakastikkeella ja tex mex mausteseoksella. Täytteeseen lisätään juustoa ja paistetaan tortillalettujen välissä, kunnes juusto sulaa. Quesadillat tarjoillaan erilaisten lisukkeiden kera, josta jokainen voi tehdä haluamansa yhdistelmän!

4 hengelle

Ainekset

200g Wurstin Extra Palvibroileria tai Wurstin Extra Palvikalkkunaa

4 dl juustoraastetta

1 purkki salsaa

Tex Mex mausteseosta

8 kpl tortilla lettuja

1 punasipuli

kourallinen kirsikkatomaatteja

1 prk creme fraichea

Avokado-kermaviilikastike:

1 avokado

1 kermaviili

1 tl sitruunamehua

suolaa & mustapippuria

1 valkosipulin kynsi

jalapenoja

Ohjeet

Ota kulho ja kaada sinne salsapurkki, juustoraaste ja pilkottu Wurstin Extra Palvibroileri sekä 2 rkl Tex Mex mausteseosta ja sen jälkeen sekoita. Tämän jälkeen valmista avokadokermaviili kastike. Laita kulhoon murskattu avokado ja suola sekä pippuri. Lisää sitruunanmehu ja murskattu valkosipuli, jonka jälkeen sekoita ja lisää kermaviili.

Valmista seuraavaksi quesadillat eli ota yksi tortillalettu ja levitä neljäsosa täytteestä sen päälle tasaisesti, jonka jälkeen laita päälle toinen tortilla. Tee näitä yhteensä neljä. Queasadillat valmistetaan pannulla keskilämmöllä. Laita quesadilla paistinpannulle ja lämmitä niin kauan, että tortilla saa väriä pintaan ja juusto lähtee sulamaan. Kun toinen puoli on ruskistunut, niin käännä lettu. Kypsennä kaikki quesadillat, jonka jälkeen leikkaa ne veitsellä neljään osaan ja tarjoile lautasella guacamole dipin, Creme Fraichen, punasipulin ja tomaatin kanssa. Jos olet tulisen ystävä niin lisää päälle vielä jalopenoja.

Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.

Quesadilla

Valmis Quesadilla

Vinkki! Käytä Quesadillan valmistukseen nahistumassa olevat kasvikset, kovettuneet juustot tai leikkeleet, jotka uhkaavat mennä vanhaksi. Ei hävikkiä!

Katso myös muut leikkelereseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Kinkku-aurajuustopiirakka

Kinkku-Aurajuustopiirakka on maukas versio perinteisestä kinkkupiirakasta.

Kinkku-aurajuustopiirakka on helppo tuunata oman maun tai sen mukaan, mitä jääkaapista löytyy. Piirakka on kahvipöydän klassikko eikä turhaan! Maukas ja mehevä piirakka maistuu myös välipalana tai myöhäisillan pikkusuolaisena.

75 min, 5-6 hengelle, Piirakkavuoka halkaisija n.26cm,

Ainekset

Pohja:

150g voita tai margariinia

2 dl vehnäjauhoja

2 rkl vettä

¼ tl suolaa

Täyte:

150g Wurstin Extra Palvikinkkua

150g Aurajuustoa

purjosipulia / kevätsipulia

2 kpl kananmunia

1 dl (ruoka)kermaa

1 dl maitoa

pippuria

valko- tai mustapippuria

(persiljaa)

Ohjeet

Nypi sormia käyttäen voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Vaihtoehtoisesti voit käyttää yleiskonetta. Lisää joukkoon kylmä vesi ja suola. Vaivaa taikina tasaiseksi seokseksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle sekä reunoille. Esipaista pohjaa uunin alatasolla n. 10 min. Ota taikina pohja uunista ja levitä sen päälle kuutioitu/suikaloitu kinkku, aurajuustomuru sekä pieneksi silputtu purjosipuli.

Sekoita munat, maito, kerma ja mausteet keskenään ja kaada täytteiden päälle. Lisää halutessasi vielä juustoraastetta piirakan päälle. Paista 200 asteessa n. puoli tuntia. Jos päällinen meinaa palaa ennen kuin piirakka on kypsä, peitä se foliolla. Paistoaika vaihtelee uunin ja täytteiden määrän mukaan. Anna  jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen tarjoilua. Koristele Kinkku-aurajuustopiirakka hienonnetulla persiljalla.

Vinkki! Piirakkaan on helppo käyttää sitä, mitä jääkaapista sattuu löytymään. Kokeile kinkusta, broilerista, sienistä, kalasta tai kasviksista erilaisia versioita. Käytä kovettuneet juustot raasteena ja tähteet täytteinä. Nopeammin teet piirakan käyttämällä valmista piirakkapohjaa, joita on nykyisin tarjolla monenlaisia.

Katso myös muut leikkelereseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Uuniperunoita & rosvopaistia

Uuniperunoita & Rosvopaistia ei haudata maahan vuorokaudeksi, vaan se kypsyy uunissa mukavasti alle tunnissa.

Uuniperunat maistuvat erityisen hyvin syksyn pimetessä ja lumen tuiskutessa. Uuniruoat lämittävät sekä mieltä että kotia syyssäällä. Tämä ruoka on nopea valmistaa, mutta makua ei jää puuttumaan. Tuorejuusto tasapainottaa raikkaalla otteellaan tätä tuhtia annosta, joka ei takuulla jätä nälkäiseksi! Ota tästä haltuun helppo rosvopaistiresepti. Perunoiden kypsyessä uunisssa valmistellaan täyte, johon on lisätty Wurstin Rosvopaistia. Rosvopaisti valmistetaan porsaan ulkofileestä paistouunissa kypsentämällä. Tämä lihaisa leikkele sopii hyvin yhteen perunoiden ja raikkaan tuorejuuston kanssa. Uuniperunoita & Rosvopaistia maistuu parhaiten kynttilän valossa, hyvän punaviinin kera.

4 hengelle

Ainekset

4 kpl kiinteitä pestyjä perunoita (yritä valita mahdollisimman samankokoisia perunoita)

(rypsi)öljyä, suolaa, mustapippuria

200 g tuorejuustoa

170 g Wurstin Rosvopaistia

0,5 dl ruokakermaa

1 dl juustoraastetta

Ohjeet

Esivalmistele perunat, pese tarvittaessa. Leikkaa perunoihin viiltoja muutaman millin välein kuten valmistaisit hasselbackan perunoita. Älä kuitenkaan leikkaa viiltoja perunan pohjaan saakka. Voit käyttää perunan leikkaamisessa apuna lusikkaa ja keittokauhaa. Aseta peruna lusikkaan tai kauhaan. Pidä sekä lusikasta/kauhasta ja perunasta tukevasti kiinni. Leikkaa viiltoja poikittain perunaan. Lusikan/kauhan reunat estävät leikkaamasta perunaa pohjaan saakka. Hiero perunoihin öljyä, suolaa ja mustapippuria. Asettele perunat uunivuokaan tai kasariin reunoille, loput täytteestä asetellaan myöhemmin keskelle. Paista uunissa 225 C asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, tai kunnes perunat ovat kypsiä.

Leikkaa perunoiden paistuessa Rosvopaisti pieneksi ja sekoita tuorejuuston kanssa. Notkista tuorejuustoa hieman kermalla. Mausta suolalla ja pippurilla. Kun perunat ovat kypsiä, nosta ne pois uunista. Lisää tuorejuusto Rosvopaisti sekoitus perunoiden keskelle ja levitä päälle juustoraaste. Gratinoi 225 C asteisessa uunissa kunnes täyte saa kauniin värin.

Hasselbackan perunan viipalointi

Näin käytät kauhaa apuna tehdessäsi viiltoja perunoihin.

 

Hasselbackan perunat uuniin

Uuniperunoita & Rosvopaistia

Uuniperunoita & Rosvopaistia

 

Vinkki! Voit käyttää halutessasi maustettua tuorejuustoa, jolla saat lisää makua täytteeseen. Kokeile myös esim. Wurstin Sinappikalkkunaa täytteeseen.

Reseptin on kehittänyt 12kk blogi

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

 

Kinkkupizza extrapalvikinkusta

Kinkkupizza Extrapalvista tuo hymyn huulille!

Kinkkupizza on helppo ja oiva tapa hyödyntää edellisen päivän tähteitä ja kaapista muuten löytyviä aineksia.

n. 75 min, uunipellillinen

Ainekset

Pizzapohja:

25 g tuorehiivaa tai 1 pss kuivahiivaa

2 dl vettä

½ tl suolaa

margariinia tai juoksevaa margariinia

5 dl vehnäjauhoja

Pizzakastike:

Valmista Pizzakastiketta

tai

350g Paseerattua tomaattia tai tomaattimurskaa

1 tl basilikaa

0,5 tl timjamia

0,5 tl oreganoa

0,5 tl mustapippuria

ripaus sokeria ja suolaa

Täytteet:

200g – 400g Wurstin Extrapalvikinkkua

200 – 400g juustoa

Muuta oman makusi mukaan esim. sipulia, paprikaa, sieniä, ananasta, homejuustoa, edellisen päivän kananfileetä jne.

Ohjeet

Tämä kinkkupizza syntyy helposti edellisen päivän tähteistä ja kaapista muuten löytyvistä aineksista. Vain mielikuvitus on rajana! Pizzapohjan voit valmistaa itse tai käyttää valmista pohjaa. Samoin tomaattikastikkeen voit tehdä alusta asti itse / tuunata valmiin kastikkeen tai käyttää sen sellaisenaan.

Pohja:

Aloita valmistamalla pizzapohja. Liota tuorehiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon muut kuivat ainekset. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se ensin jauhojen joukkoon. Tällöin myös neste saa olla kädenlämpöistä kuumempaa. Lisää joukkoon pehmeäksi sulatettu tai juokseva margariini. Lisää jauho, hiiva ja muut ainekset veteen. Vaivaa taikinaa kunnes se muuttuu kimmoisaksi. Jätä kohoamaan liinan alle n. puoleksi tunniksi.

Kastike:

Valmista kastike; sekoita paseeratun tomaatin tai tomaattimurskan sekaan haluamiasi yrttejä. Pizzaan sopivat esim. basilika, timjami, oregano. Lisää myös pippuria ja hieman sokeria. Pizzakastikkeeseen voi lisätä myös hieman esim. valkosipulia tai chiliä. Mausta oman makusi mukaan, vaihtoehtoisesti voit käyttää valmista pizzakastiketta. Hätätapauksessa kastikkeen teet myös ketsupista!

Täyte:

Valmistele täytteet; suikaloi kinkku, raasta juusto tai käytä valmisraastetta, pilko haluamasi kasvikset. Kauli taikina ja laita pellille leivinpaperin päälle. Levitä taikinan päälle kastike sekä täytteet. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa n. 15–25 min. Paistoaikaan vaikuttaa täytteiden määrä. Koristele halutessasi tuoreilla yrteillä esim. rucolalla.

Tutustu myös muihin resepteihimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!