Tag Archive for: leikkele

kalkkuna caesar bagel
Kalkkuna caesar bagel on mitä mainioin välipala!

Kalkkuna caesar bagel täytetään nimensä mukaisesti klassisella caesar -kastikkeella sekä Wurstin Extra palvikalkkunalla. Bagel eli vesirinkeli on donitsin muotoinen suolainen leivonnainen. Paistettaessa bageliin saa maukkaan rapean kuoren. Bagelin voit täyttää mielesi mukaan.  Tämä herkku sopii mainiosti viikonlopun aamupalapöytään. Me kokeilimme bagelia tällä erää seuraavalla tavalla:

 

Ainekset

250g Extra Palvikalkkunaa tai

250g Extra Palvikorppukalkkunaa

Salaattia ym. lisuketta

 

Caesar -kastike:

1 kananmuna

2,5 dl öljyä

1 valkosipulinkynsi silputtuna

1 rkl vettä

0,5 rkl valkoviinietikkaa

1 rkl Dijon sinappia

2 rkl vastapuristettua sitruunanmehua

1 rkl kapriksia

mustapippuria

suolaa

 

Ohjeet

Caesar -kastike: Laita kaikki ainekset korkeaan astiaan. Sekoita sauvasekoittimella kaikki aineset sekaisin kunnes koostumus on kermaista ja kastike saa kauniin vaalean värin.

 

Pilko kalkkuna ja sekoita kastikkeeseen. Halkaise bagelit ja lisää väliin täyte.

 

Paahda bageleita pöytägrillissä tai uunissa grillivastuksella, kunnes bagelit saavat kauniin värin.

Bagelit palavat herkästi, joten ole tarkkana paiston kanssa. Tarjoile bagelit raikkaan salaatin kera.

ainekset

caesar kastike

 

kalkkuna kastikkeessa

 

Vinkki! Bagelin väliin voit laittaa lähes mitä vain. Voit sivellä bageliin esimerkiksi mieluistasi tuorejuustoa tai lisätä esimerkiksi juustoraastetta väliin. Bagelista voi tehdä myös makeankin version lisäämällä väliin esimerkiksi marmeladia.

Katso myös muut reseptimme tai tutustu myös muihin leikkeleisiimme, joita myös voit laittaa bagelin väliin! Löydä oma suosikkisi!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

kinkku-sienipiirakka

Kinkku-sienipiirakka on ruokaisa, helppo ja maukas tarjoiltava.

Kinkku-sienipiirakka on hyvä tarjoiltava illanistujaisiin tai juhliin. Piirakka maistuu hyvin myös välipalana esim. raikkaan salaatin kera. Tähän maukkaaseen piirakkaan voi laittaa sieniä oman maun mukaan. Erityisen hyvin tähän reseptiin sopii kanttarellit, suppilovahverot ja tatit. Tee piirakka etukäteen ja anna sen maustua jääkaapissa.

 

75 min, 15-20 hengelle. Pellillinen, pellin koko n.32 x 33 cm

 

Rukiinen rahkavoitaikina

250g voita

3 dl vehnäjauhoja

1½ dl ruisjauhoja

1 tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

250g maitorahkaa

 

Täyte

Sieniä oman maun mukaan, esim. n. 2 kourallista

4–6 sipulia

voita tai margariinia paistamiseen

4 kananmunaa

4 dl kermaa

mustapippuria, suolaa, timjamia ja valkosipulijauhetta

4 dl juustoraastetta (esim. cheddar-mozzarella sekoitusta)

150g-200g Wurstin Extra Palvikinkkua

 

Ohje

Nypi huoneenlämpöinen voi kuivien aineiden joukkoon. Lisää sekaan rahka ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina pienissä osissa pellille leivinpaperin päälle, ota avuksi jauhoja ja painele taikina käsin pellin kokoiseksi levyksi, myös pellin reunoille.

 

Valmistele sienet. Mikäli käytät kuivattuja sieniä, liota niitä n. 15 min vedessä ja tämän jälkeen valuta ne ennen käyttöä. Pilko sipulit ja hienonna sienet. Kuullota pilkottu sipuli voissa. Lisää hienonnetut sienet ja paista hetki, jotta neste haihtuu. Lisää mausteet, suolan määrää voi säätää myöhemmin. Laita täyte kulhoon ja lisää joukkoon hienonnettu kinkku, kerma ja puolet juustoraasteesta. Sekoita ja tarkista maku sekä suola. Lisää mausteita tai suolaa tarvittaessa. Tämän jälkeen lisää joukkoon kananmunat ja sekoita täyte tasaiseksi. Kaada täyte ruispohjalle ja ripottele täytteen päälle loput juustoraasteesta.

 

Paista uunissa 180 °C noin puoli tuntia, kunnes piirakka on kypsä ja saanut kauniin ruskean värin.

Anna piirakan jäähtyä hetken ja leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi. Tarjoile esim. raikkaan rucolasalaatin kera.

 

Vinkki! Voit myös korvata kinkun esimerkiksi paistetulla pekonimurulla tai savupororouheella. Lisää tällöin 100g-150g huomioiden täytteen suolaisuus.

 

Katso myös muut leikkele reseptimme!

 

Tutustu myös kinkku-aurajuustopiirakkaan tai muihin resepteihimme!

 

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Kalkkuna Bowl
Kalkkuna bowl iskee kiinni trendikkääseen kulhoruokien sarjaan. Kalkkuna bowlissa Extra Palvikalkkuna marinoidaan teriyaki-kastikkeella ja tarjoillaan riisin sekä erilaisten kasvisten kera. Kulhoruoka asetellaan kulhoon, jossa riisi on alimmaisena ja kasvikset sekä kalkkuna päällä. Kalkkuna bowl on herkullisen värikäs ruoka, joka houkuttelee syömään kasviksia!

2-3 hengelle, valmistus n. 40 min.

Ainekset

200-300g Wurstin Extra Palvikalkkunaa

250g (sushi)riisiä

vettä

2 kananmunaa

2 avokadoa

n. 1/2 kurkku

1/2 punasipuli

n. 300g vihreitä papuja

n. 200g herneitä

1-2 kevätsipulia

1 rkl seesaminsiemeniä

kourallinen kirsikka- tai minitomaatteja

Teriyaki-kastike

1/2 dl soijaa

1/2 dl riisiviini- tai omenaviinietikkaa

0,5 dl (tummaa ruoko)sokeria

1/2 rkl inkivääriä hienonnettuna

2 rkl seesamiöljyä

1 tl suurustetta (maissitärkkelys)

Ohjeet

Valmista riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Nosta riisi jäähtymään. Valmista seuraavaksi teriyaki-kastike. Kiehauta pienessä kattilassa soija, riisiviini, seesamiöljy, inkivääri ja sokeri. Laske lämpöä, lisää maissitärkkelys ja anna sakeutua pari minuuttia. Nosta kattila pois liedeltä ja anna kastikkeen jäähtyä. Keitä kananmunat haluamaasi kypsyyteen (n. 7-10 min).

Suikaloi kalkkuna ja sekoita osa teriyaki-kastikkeesta kalkkunan joukkoon. Kuori ja pilko avokado sekä kevätsipulit. Kuori ja hienonna punasipuli. Viipaloi kurkku. Kuumenna vettä kattilassa tai keittimellä kiehuvaksi. Kiehauta vihreät pavut n. kolmen minuutin ajan. Huuhtele pavut tämän jälkeen kylmällä vedellä. Mikäli käytät pakasteherneitä, sulata ne samalla kiehuvalla vedellä ja huuhtele sulaneet herneet kylmällä vedellä. Kuori ja halkaise kananmunat.

Aloita kulhojen kokoaminen laittamalla pohjalle riisiä. Asettele avokadot, kurkkuviipaleet, tomaatit, herneet, pavut sekä punasipuli kulhon laidoille, riisin päälle haluamallasi tavalla. Laita lopuksi kananmuna, kalkkunat sekä kevätsipulit kulhon keskelle. Koristele lopulla teriyaki-kastikkeella sekä seesaminsiemenillä.

Vinkki! Voit käyttää kulhon maustamiseen myös valmista teriyaki-kastiketta ja vaikka täysjyväriisiä. Kasviksia voit lisätä oman makusi mukaan, esim. ituja, muita papuja, mangoa, retiisiä, porkkanaraastetta. Kalkkunan lisäksi voi tarjoilla muun muassa rapuja. Kulhoruokia suunnitellessa vain mielikuvitus on rajana!

Katso myös muut reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Kinkkurisotto
Kinkkurisotto valmistuu muutamasta raaka-aineesta. Käytä risottoon mureaa Extra Palvikinkkua tai -kalkkunaa!

Kinkkurisotto on mainettaan helpompi ruoka! Tärkeintä risotossa on lisätä vettä risoton joukkoon hiljalleen, vähän kerrallaan. Sekoittele risottoa ajoittain ja lisää nestettä  sitä mukaa kun edellinen on imeytynyt riisiin. Riisiin saa jäädä purutuntumaa, mutta varo jättämästä riisiä liian raa’aksi, jolloin siihen jää jauhomainen tuntuma. Muista maistella risottoa kypsymisen aikana, joka helpottaa tunnistamaan riisinjyvien kypsyyden.

4 hengelle, valmistus n. 40 min.

Ainekset

n. 100g Wurstin Extra Palvikinkkua

25g voita

1 sipuli

3 dl risottoriisiä

n. 1 l vettä (lihalientä)

lihafondi tai lihaliemikuutio sulatettuna veteen

n. 200g herneitä

1 dl parmesan-juustoa

mustapippuria

suolaa

Ohjeet

Kuumenna voi kattilassa. Silppua sipuli. Kun voi on sulanut, lisää silputtu sipuli ja kuullota. Lisää riisit ja sekoita, kunnes riisi muuttuu hieman läpikuultavaksi. Lisää joukkoon lihalientä pari desiä. Anna risoton kiehua hiljalleen ja lisää nestettä joukkoon vasta, kun edellinen on imetynyt riisiin. Sekoita loppuvaiheessa herneet riisin joukkoon. Risottoriisi kypsyy n. 15-20 minuutissa. Tarkista kypsyys välillä, riisiin saa jäädä hieman purutuntumaa. Suikaloi kinkku. Kun riisi on sopivan kypsää, sekoita joukkoon parmesan-juusto sekä suikaloitu kinkku. Mausta vielä halutessasi mustapippurilla. Nostele kinkkurisotto lautasille ja koristele esim. heinonnetulla ruohosipulilla, kinkkusiivuilla ja parmesan-juustolla.

Vinkki! Voit halutessasi korvata osan vedestä (n. 2 dl) kuivalla valkoviinillä. Risotossa voit käyttää herneiden sijaan esim. sieniä. Korvaa tällöin kinkku kalkkunalla, joka sopii hyvin sienten kanssa!

Katso myös muut reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Club sandwich Extrapalvikinkusta
Club sandwich on monille tuttu klassikko niin ulkomaanmatkoilta kuin ravintoloista. Tämä monikerroksinen voileipä vie taatusti nälän mennessään ja on tällä kertaa höystetty mm. herkullisella Extrapalvikinkulla ja marinoidulla sipulilla!

2 hengelle, valmistus n. 40 min.

Ainekset

n. 100 g Wurstin Extra Palvikinkkua

6 viipaletta (kokojyvä)paahtoleipää
1 punasipuli
2 tl valkoviinietikkaa

1/2 rkl sokeria

ripaus suolaa

1/2 rkl öljyä

2 kananmunaa

n. 100 g pekonia

1 dl majoneesia

2 rkl sinappia

2 tomaattia

1/2 ruukkua salaattia

n. 4 viipaletta juustoa

Grilli- tai cocktailtikkuja

Ohjeet

Aloita marinoimalla sipuli ja paistamalla kananmunat sekä pekoni. Viipaloi sipuli hyvin ohueksi. Laita sipuli mikroon n. 30 sekunniksi kovalle teholle, jotta sen rakenne pehmenee. Lisää etikka, sokeri sekä suola ja sekoita. Jätä sipulit maustumaan. Ota pasitettu pekoni ja kananmunat sivuun. Paista leivät pannulla kunnes ne ovat saaneet kauniin värin ja ovat rapeahkoja. Sekoita sinappi majoneesiin. Viipaloi tomaatti ja huuhtele salaatti tarvittaessa.

Kun leivät ovat paistuneet tarpeeksi ota ne sivuun.  Ota ensin 3 viipaletta käsitelyyn. Voitele leivät toiselta puolelta sinappi-majoneesilla. Lisää kahden voidellun leipäviipaleen päälle salaatti, kinkku, juusto, tomaattia, kananmuna, marinoitua sipulia ja pekonia haluamassasi järjestyksessä. Pinoa viipaleet päällekkäin, paina hieman kämmenellä ja leikkaa vinottain viipaleet kahtia. Aseta tikku leipien keskelle pitämään ne kasassa. Toista sama kolmelle muulle leipäviipaleelle. Tarjoile perinteen mukaan joko ranskalaisten perunoiden tai raikkaan salaatin kera.

Vinkki! Club sandwichiin voit käyttää hieman kuivettuneet leipäviipaleet. Voit lisätä leipien väliin myös esim. paistetut broilerin fileet tai vaikka avokadoa. Snägäriversion saat lisäämällä esimerkiksi kurkkusalaattia ja makkaraa leipien väliin!

Club sandwich

Club sandwich valmiiksi kasattuna

Katso myös muut reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Kiusaus sienistä ja kalkkunasta
Kalkkuna sieni kiusaus on maukas ja vaivaton arkiruoka, joka maistuu koko perheelle.

Kalkkuna sieni kiusaus on vaihtelua perinteisen kinkkukiusauksen rinnalle. Kalkkunan ja sienten yhdistelmä on syksyinen yhdistelmä. Sieniä onkin tarjolla runsaasti myös Suomen luonnossa loppukesästä ja syksyllä. Kokeile tähän vaikkapa tatteja tai suppilovahveroita. Esikäsittele sienet sen mukaan, käytätkö kuivattuja tai tuoreita sieniä. Harjaantumattomankin kokin on helppo onnistua kiusauksissa. Tarjoile kiusaus esimerkiksi raikkaan salaatin ja etikkapunajuurten kera!

n. 5 hengelle, n. 1,5h

Ainekset

250g Wurstin Extra Palvikalkkunaa

n. 25g kuivattuja sieniä esim. tatteja

2 tlk (á 2 dl) ruokakermaa

1 rkl soijaa

2 ps (á 500g) peruna-sipulisekoitusta (pakasteena)

Roasted garlic & pepper-mausteseosta tai esim. suolaa ja pippuria

Ohjeet
Paloittele sienet. Lisää kulhoon 2dl ruokakermaan ja ruokalusikallinen soijaa. Liota sieniä kerma-soijaseoksessa jääkaapissa 1h-1,5h. Voit laittaa sienet likoamaan jo edellisen päivänä. Kun sienet ovat lionneet, laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Lisää uunivuokaan ensimmäinen pussi peruna-sipuliseosta. Seos saa olla jäinen. Mausta perunat roasted garlic & pepper mausteseoksella tai haluamillasi mausteilla esim. pippurilla ja suolalla. Roasted garlic & pepper mausteseos sisältää suolaa jo valmiiksi.
Lisää perunaseoksen päälle sienet ruokakermoineen. Lisää kuutioiksi tai suikaleiksi leikatut Extrapalvikalkkunat. Kaada toinen pussi peruna-sipuliseosta vuokaan kalkkunoiden päälle. Kaada vuokaan kaikkien ainesten päälle vielä 2 dl ruokakermaa ja mausta. Paista uunin keskitasolla n. 50 minuuttia. Kalkkuna sieni kiusaus maistuu raikkaan salaatin ja etikkapunajuurten kera!
Kalkkuna sieni kiusaus

Kalkkuna sieni kiusaus vuoassa

Vinkki! Kiusausten makumaailmaa on helppo muunnella erilaisten täytteiden avulla. Kokeile kiusaukseen täytteeksi myös esim. maukasta Wurstin Extra Palvikinkkua tai vaikka Wurstin Krakovaa!
Tsekkaa myös muut maukkaat reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Pizzapannari
Pizzapannari syntyy käden käänteessä!

Pizzapannarin taikinaa varten ei tarvitse sotkea käsiä eikä sitä tarvitse kohottaa. Tämä superhelppo  resepti on arkipäivän pelastus ja koko perheen suosikki. Pannarissa maistuu esim. maukas ja murea Extra Palvikinkku! Pizzapannarin täytteeksi voi käyttää esimerkiksi nahistuneita kasviksia ja välttää hävikkiä. Täytteitä on myös helppo muunnella juuri oman maun mukaan!

Uunipellillinen, n. 40 min

Ainekset

Taikina

4 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
6 dl maitoa
1 tl suolaa
1/2 dl öljyä
Täyte
1 sipuli
n. 3 dl kasviksia (esim. sieniä, paprikaa, parsakaalia)
3 kirsikkatomaattia
2 tl oreganoa, timjamia tai muita yrttejä
2 dl juustoraastetta
Ohjeet

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Sekoita taikinan ainekset keskenään. Anna taikinan tekeytyä sen aikaa, kun valmistelet täytteet. Kuori ja silppua sipuli, kuutioi kinkku, pilko valitsemasi kasvikset. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Kaada taikina pellille ja lisää täytteet. Viipaloi tomaatit ja ripottele täytteiden päälle. Lisää täytteiden päälle juustoraaste. Lisää lopuksi oregano tai muut mausteet pinnan päälle. Paista uunin keskitasolla n. 35 min. Mikäli pinta uhkaa palaa ennen kuin täyte on kypsä, peitä pinta foliolla. Tarjoile pitsapannari raikkaan salaatin kera.

Vinkki! Pizzapannaria voit helposti muunnella sen mukaan, mitä jääkaapista sattuu löytymään. Kokeile myös esim. Extrapalvikalkkunaa. Pizzapannarin voit myös valmistaa foliovuokaan, jolloin se on helppo kuljettaa mukaan vaikka yhteisiin illanistujaisiin.

Tsekkaa myös muut reseptimme!
Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!
Sinappikalkkuna kiusaus

Sinappikalkkuna kiusaus tuo vaihtelua perinteisen kinkkukiusauksen rinnalle.

Sinappikalkkuna kiusaus hyödyntä lihaisaa ja maukasta Sinappikalkkunaa. Sinappikalkkuna on valmistettu kokonaisesta kalkkunan fileestä ja siinä maistuu aidosti liha. Kalkkunanliha on koostumukseltaan kiinteämpää kuin esimerkiksi broilerinliha. Tässä reseptissä perinteinen kinkkukiusaus on saanut uutta potkua herkullisesta Sinappikalkkunasta.

4 hengelle

Ainekset

400 g Wurstin Sinappikalkkunaa tai Wurstin Extra Palvikalkkunaa

800 g kiinteää ruokaperunaa kuorittuna ja viipaloituna

2-3 kpl keltasipulia hienonnettuna

1 kpl valkosipulin kynsi hienonnettuna

ruokaöljyä

5 dl (ruoka)kerma

suolaa, mustapippuria

Ohjeet

Laita uunivuoan pohjalle leivinpaperi. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Pese ja tarvittaessa kuori perunat. Viipaloi perunat ohueksi. Kuori ja hienonna sipulit. Laita öljy kuumenemaan pannulle. Kuullota sipuleita ruokaöljyssä hetki. Sekoita perunaviipaleet ja sipulit. Kasaa uunivuokaan kerroksia peruna-sipulisekoituksesta ja Sinappikalkkuna siivuista vuorotellen. Laita päällimmäiseksi kerrokseksi perunaa ja sipulia. Mausta kerma suolalla ja mustapippurilla. Kaada uunivuokaan perunoiden ja kalkkunan joukkoon. Paista kiusausta 180 C asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, tai kunnes perunat ovat kypsiä. Tarjoile Sinappikalkkuna kiusaus raikkaan salaatin ja vaikkapa etikkapunajuurten kera!

Vinkki! Kiusausten makumaailmaa on helppo muunnella erilaisten täytteiden avulla. Kokeile kiusaukseen täytteeksi myös esim. maukasta Wurstin Extra Palvikinkkua tai vaikka Wurstin Krakovaa!

Reseptin on suunnitellut monipuolinen ja taitava 12 kk blogiryhmä

Tsekkaa myös muut herkulliset reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Uuniperuna kinkkutäytteellä

Täytetyt uuniperunat maistuvat varsinkin kylminä talvi-iltoina! Uunipotut on helppo tehdä, mutta vaatii hieman aikaa. Perunat valmistuvat uunissa n. 1h-1,5h perunoiden koosta riippuen.

Uuniperunat kinkkutäytteellä valmistetaan tällä kertaa maukkaasta ja mureasta Extra Palvikinkusta. Täytettä valmistetaan tässä ohjeessa reilusti! Valmista täyte samalla aikaa kun perunat kypsyvät pehmeiksi uunin lämmössä.

n. 180 min, 4 annosta

Ainekset

4 kpl samankokoisia jauhoisia perunoita (esim. Rosamunda)

alumiinifoliota

400g Extrapalvikinkkua

1 1/2 prk (300g-400g) creme fraichéa tai kermaviiliä. Voit myös laittaa esim. 200g creme fraichéa ja 100g kermaviiliä

150g mauste- tai coctailkurkkuja

1 rkl silputtua ruohosipulia

1 tl sitruunanmehua

1 rkl silputtua rucolaa tai mustapippuria

(suolaa)

Ohjeet

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pese, kuivaa ja kääri perunat folioon. Laita perunat uuniin ja anna niiden kypsyä n. 1h-1,5h. Perunan kypsyys on helppo tarkistaa haarukalla pistämällä. Pehmeä peruna on kypsä. Valmista täyte perunoiden kypsyessä.

Kuutioi kinkku pieneksi ja sekoita creme fraichén tai kermaviilin joukkoon. Kuutioi mauste- tai coctailkurkku, ja silppua ruohosipuli ja lisää creme fraichén sekaan. Silppua ruohosipuli pieneksi ja lisää joukkoon. Mausta sitruunanmehulla, rucolalla tai mustapippurilla. Tarkista suola ja lisää tarvittaessa. Ota kypsät perunat uunista ja poista folio. Tee uuniperunoihin ristiviilto ja purista perunaa hieman ulos kuoresta. Lisää täyte perunan päälle ja koristele silputulla ruohosipulilla. Tarjoile uuniperunat kinkkutäytteellä raikkaan salaatin kera!

Uuniperuna

Kinkkutäyte

Vinkki! Reseptin täytettä on helppo muokata mieleisekseen. Kokeile esim. aurajuustoa kinkun kanssa, kalkkunaleikettä kinkun tilalla tai vaikkapa savuporoa. Täyte sopii myös esim. lämpimien leipien kylkiäiseksi tai vaikka ruisnappien täytteeksi.

Katso myös muut reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Tähtitortut

Tähtitortut Sinappikalkkunasta ovat suolainen vaihtoehto joulupöytään perinteisten luumutorttujen rinnalle.

Tähtitortut Sinappikalkkunasta käyvät hyvin pikkujouluihin, kahvipöytään tai illanistujaisiin. Kokeile täytteseen maukasta ja mureaa Sinappikalkkunaa! Pohjalle suolaisiin torttuihin laitetaan juoksevaa chili sulatejuustoa.

n. 40 min, 10 kpl

Ainekset

500g valmiita torttutaikinalevyjä (myös lehtitaikina ja -voitaikinalevyt käyvät)

100-150g Wurstin Sinappikalkkunaa

Koskenlaskija Ruoka chili sulatejuustoa

kananmunaa

juustoraastetta

kirsikkatomaatteja

Ohjeet

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Asettele torttutaikinalevyt pellille, leivinpaperille sulamaan. Sulata taikinalevyt ohjeen mukaan, n. 15 min. Valmista täyte. Hienonna kalkkuna pieneksi. Leikkaa sulaneet taikinalevyt keskeltä kahtia neliöiksi. Tee jokaisen neliön kulmiin vinot n.3cm pituiset viillot kohti neliön keskustaa. Taittele joka toinen kulma ylös ja nipistä ne keskelle alas painaen suppuun vedellä kostutetuin sormin. Lisää keskelle hieman sulatejuustoa. Asettele sen päälle sinappikalkkunaa. Voitele sakarat kananmunalla. Lisää päälle juustoraastetta ja koristele tortut halkaistulla kirsikkatomaatilla. Paista uunissa n. 15 minuuttia tai kunnes tortut ovat saaneet kauniin värin.

Tähtitortut

Tähtitortut Sinappikalkkunasta

Tähtitortut

Vinkki! Reseptin täytettä on helppo muokata mieleisekseen. Kokeile esim. aurajuustoa kinkun kanssa, kalkkunaleikettä kinkun tilalla tai vaikkapa savuporoa. Vähemmän jouluisia naposteltavia saat, kun jätät taikinalevyt neliönmallisiksi. Taikinalevyjen täytteeksi on helppo käyttää, mitä jääkapista sattuu löytymään.

Katso myös joulutortut kinkkutäytteellä tai siskonmakkaratäytteellä!

Katso myös muut reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!