Tag Archive for: leikkele

Glögimarinoitu kaali-rusinasalaatti ja joulukalkkunaa

Glögimarinoitu kaali-rusinasalaatti ja joulukalkkunaa

Joulupöytään raikasta vaihtelua tuo glögimarinoitu kaali-rusinasalaatti ja joulukalkkunaa, joka on helppo ja nopea valmistaa. Vaalealla glögillä maustettu valkokaali rusinoiden kera on maukas ja helppo lisuke joulukalkkunalle. Salaatin valmistamiseen ei mene kauaa aikaa ja kun sen tekee hyvissä ajoin, ehtii se tekeytyä ja marinoitua rauhassa.

4 hengelle

Valmistusaika n. 20 min

Tekeytymisaika 4 h

Ainekset

1 pkt (1kg) Wurstin Joulukalkkunaa

500 g valkokaalia, suikaloituna

200 g rusinaa

2,5 dl vaaleaa glögiä

0,5 dl sokeria

0,5 dl omenaviinietikkaa

2 tl suolaa

1 ruukku tuoretta lehtipersiljaa

Ohjeet

Mittaa vaalea glögi, omenaviinietikka, sokeri ja suola kattilaan. Laita toiseen kulhoon kaalisuikaleet ja rusinat. Kiehauta kattilassa glögiliemi. Kaada liemi kuumana kaalien ja rusinoiden päälle. Peitä kelmulla, tai ilmatiiviillä kannella. Laita sivuun tekeytymään noin neljäksi tunniksi. Ennen tarjoilua valuta liemi pois ja revi tuoretta lehtipersiljaa kaalien ja rusinoiden joukkoon. Tarjoile salaatti Wurstin joulukalkkunasiivujen kanssa.

Glögimarinoitu kaali-rusinasalaatti ja joulukalkkunaa

Vinkki! 

Katso myös muut reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Viinissä haudutettua sipulia ja joulukinkkua

Viinissä haudutettua sipulia ja joulukinkkua

Kun haluat joulupöydän tarjoiluihin vaihtelua, mutta yksinkertaisella ja mutkattomalla tavalla, valmista viinissä haudutettua sipulia ja joulukinkkua. Sipuli maustetaan jouluisilla muun muassa glögistä tutuilla mausteilla kuten kanelilla ja neilikalla. Joulukinkku on totuttu nauttimaan sinapin kera, mutta kokeile vaihteeksi jotain muuta piristämään pikkujoulu- tai joulunpyhien ruokapöytää!

4 hengelle.

Valmistusaika n. 15 min.

Tekeytymisaika 4 h.

Ainekset

1 pkt (1kg) Wurstin Joulukinkkua

1 dl puna- tai portviiniä
1 dl vesi
0,5 dl sokeri
1 tl suola
1 kpl tähtianis
1 kpl kanelitanko
1 kpl neilikka
3 kpl makea sipuli

Ohjeet

Mittaa kaikki muut ainekset kattilaan paitsi sipulit. Kuori ja leikkaa sipulit viipaleiksi. Kun marinadi kattilassa kiehuu, lisää sipulit joukkoon. Anna kiehua muutama minuutti. Nosta sivuun ja laita kylmään tekeytymään noin neljäksi tunniksi. Tarjoile Wurstin Joulukinkkusiivujen kanssa.

Vinkki! 

Katso myös muut reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Kalkkuna BLT

Kalkkuna BLT

Kalkkuna BLT sopii hyvin lounaalle, välipalaksi tai esimerkiksi iltapalaksi. Perinteinen BLT-voileipä koostuu viidestä ainesosasta: Pekonista, leivästä, salaatista, tomaatista ja majoneesista. Kirjainyhdistelmä BLT onkin lyhenne sanoista bacon, lettuce, tomato. Reseptissämme on käytetty poikkeuksellisesti kalkkunaa korvaamassa perinteistä pekonia. Muuten ainesosat ovat pysyneet samana.

 

4 hengelle

Ainekset

1 pkt (250g) Wursti Extra Palvikalkkunaa

8 paahtoleivän siivua

1 dl majoneesia

3 tomaattia

1 pss friseesalaattia

 

Ohjeet

Paahda leivät ja paista palvikalkkunaan pieni väri pannussa. Siivuta tomaatit valmiiksi. Levitä paahtoleivälle majoneesia ja aseta seuraavaksi paistettu pala palvikalkkunaa.

Revi seuraavaksi muutama lehti friseesalaattia ja lisää 3 tomaattisiivua. Voitele myös kanteen majoneesia ja aseta leivän päälle.

Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.

 

Kalkkuna BLT

Vinkki! BLT-voileipään sopii omien makumieltymyksien mukaan mikä vain leikkele. Leiväksi sopii mikä vain paahtamiseen sopiva leipä. Rohkeasti vain kokeilemaan ja etsimään omaa suosikkia.

Katso myös muut reseptimme ja leikkeleemme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Palvikinkku ratatouille

Palvikinkku ratatouille

Klassinen ranskalainen ratatouille on täyteläinen ja maukas ruoka. Palvikinkku ratatouille valmistuu Wurstin maukkaasta Extra Palvikinkusta. Mukaan lisätään reilusti kasviksia, muun muassa munakoisoa, kesäkurpitsaa, paprikaa ja sipulia. Koko komeus höystetään mausteilla ja tomaattimurskalla. Tee kerralla reilu satsi, tämän ruoan maku vain paranee maustuessaan yön yli. Tällä reseptillä valmistat helposti hyvää!

Noin 50 minuuttia, 4 hengelle

Ainekset

1 pkt (400g)      Wurstin Extra Palvikinkkua tai vaikka Wurstin Extra Palvikalkkunaa

2 kpl                   munakoisoa, paloiteltuna

1 kpl                   kesäkurpitsaa, paloiteltuna

1 kpl                   suippopaprikaa, paloiteltuna

2 kpl                   keltasipulia, siivutettuna

200 g                  juustoraastetta

400 g                  tomaattimurskaa

3 rkl                    oliiviöljyä

2 kpl                   valkosipulinkynsiä, hienonnettuna

1 rkl                    kuivattu oreganoa

2 tl                       suolaa

1 rkl                    sokeria

mustapippuria myllystä

 

Ohjeet

Kuumenna kattila. Lisää kattilaan oliiviöljyä ja hienonnettu valkosipuli. Kuullota pari minuuttia. Lisää joukkoon tomaattimurska. Lisää kattilaan suola, sokeri, oregano ja mausta mustapippurilla. Paloittele Wurstin Extra Palvikinkku. Laita uunivuokaan kuutioitu munakoiso, kesäkurpitsa, suippopaprika ja paloiteltu Wurstin Extra Palvikinkku. Sekoita joukkoon tomaattikastike kattilasta. Ripottele päälle juustoraaste. Paista 175 C asteisessa uunissa 30 minuuttia tai kunnes juusto on gratinoitunut ja kasvikset ovat kypsiä.

Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.

Palvikinkku ratatouillea

Palvikinkku ratatouillea

Vinkki! Kokeile korvata kinkku lihaisalla kalkkunaleikkeellä esimerkiksi Wurstin Extra Palvikalkkunalla. Ratatouille maistuu erityisen hyvältä kylmänä pakkaspäivänä!

Katso myös muut reseptimme tai tutustu makkaroihimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Palvikalkkuna piirakka

Palvikalkkuna piirakka

Piirakat ovat suosittuja tarjoiltavia kahvipöydässä. Ne sopivat erityisen hyvin myös välipalaksi tai myöhäisillan pikkusuolaiseksi! Palvikalkkuna piirakka on helppo valmistaa etukäteen. Piirakan maku vain paranee yön yli odotellessa. Tällä reseptillä saat kahvipöydän tarjoiluihin helposti hyvää!

Noin n. 60 minuuttia, 4 hengelle

Ainekset

1 pkt (300 g)    Wurstin Extra Palvikalkkunaa, kuutioituna

1 kpl                   suolainen piirakkapohja

1 kpl                   purjosipulia, viipaloituna

1 kpl                   suippopaprikaa, kuutioituna

1 ruukku           persiljaa, hienonnettuna

150 g                  juustoraastetta

2 dl                      ruokakermaa

2 kpl                   kananmunaa

1 tl                       suola

mustapippuria myllystä

Ohjeet

Ota piirakkapohja sulamaan ja sulata pakkauksen ohjeen mukaan. Vuoraa leivinpaperilla pyöreä piirakkavuoka.  Levitä sormin tai kaulimen avulla piirakkapohja vuokaan. Töki haarukalla piirakkapohjaan muutamia reikiä. Esipaista piirakkapohjaa 180 C asteisessa uunissa 10 minuuttia.

Valmista täyte. Sekoita kuutioitu paprika, hienonnettu persilja sekä purjosipuli ja Wurstin Extra Palvikalkkuna keskenään. Levitä täyte piirakkapohjalle. Sekoita kulhossa ruokakerma, kananmuna ja suola. Mausta vielä mustapippurilla. Valuta kerma-munaseos piirakkaan täytteen päälle. Ripottele piirakan päälle juustoraaste. Paista 165 C asteisessa uunissa 25 minuuttia tai kunnes juusto on gratinoitunut ja piirakka hyytynyt.

Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.

Palvikalkkuna piirakka

Palvikalkkuna piirakkaa

Vinkki! Kokeile piirakkaan myös Extra Palvikinkkua tai muuta leikkelettämme. Kokeile piirakkaan myös rukiista piirakkapohjaa, joka antaa piirakalle lisää ruokaisuutta ja maanläheistä makua.

Katso myös muut reseptimme tai tutustu leikkeleisiimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Lämpimät voileivät

Lämpimät voileivät pesto-kalkkuna ja korppukinkku sriracha

Lämpimät voileivät eli lämppärit ovat helppo ja nopea arjen pelastaja, johon voi myös hyödyntää jääkaapista löytyviä ylijäämä aineksia. Vaikka lämpimät voileivät valmistuvat vaivatta ja pikaisesti, niistä ei makua puutu ja ne maistuvat koko perheelle! Voileipiä on helppo valmistaa juuri haluttu määrä ja täytteitä voi laittaa jokaisen oman maun mukaan. Perinteisten kinkku-juusto leipien lisäksi täytevaihtoehtoja keksiessä vain mielikuvitus on rajana. Voit myös muunnella reseptiä valitsemalla kauraleivän tilalle ruisleipää tai muuta haluamaasi leipää. Lämpimiin voileipiin pystyy hyödyntämään myös hieman kuivahtaneet leivät. Lämpimät voileivät maistuvat ruokana tai välipalana niin päivällä kuin myöhäisillan herkkuna. Kokeile myös esimerkiksi viikonloppuna pitsan tilalla. Lämppärit valmistuvat helposti myös perheen nuorempien itse valmistamana välipalana ja ovat maistuvia myös uudelleen lämmitettynä. Tässä reseptissä valmistetaan lämpimät voileivät mureasta kalkkunasta peston kera ja kinkusta srirachalla maustettuna! Voit myös halutessasi valmistaa vain toiset lämppärit, nosta tällöin määriä sen mukaan kumman valitset. Tarjoile lämppärit esimerkiksi raikkaan vihersalaatin tai coleslawn kera.

20 min

Ainekset

8 viipaletta esim. kaura puikula leipiä

n. 8 viipaletta gouda juustoa

n. 4 rkl vihreää pestoa

Wurstin Sinappikalkkunaa tai Wurstin Extra Palvikalkkunaa

n. 4 mini luumutomaattia

margariinia leipien voiteluun

Wurstin Korppukinkkua tai Wurstin Sinappikinkkua tai Wurstin Extra Palvikinkkua

Sriracha chilikastiketta maustamiseen

n. 12 mauste- tai suolakurkkuviipaletta

Lisukkeeksi esim. vihersalaattia tai coleslawta

Ohje

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Aseta valmiiksi leivinpaperi uunipellille. Aloita valmistamalla kalkkuna voileivät. Ota neljä kappaletta kaura puikula tai muita haluamiasi leipäviipaleita. Levitä jokaisen päälle noin ruokalusikallinen pestoa. Aseta seuraavaksi peston päälle kalkkunasiivuja 1–2 kappaletta. Jos käytät Extra Palvikalkkunaa, halkaise tai taita siivu kahtia. Seuraavaksi lisää gouda juustoa 1–2 siivua kalkkunan päälle. Leikkaa mini luumutomaatit ja asettele leiville. Halutessasi voit ripotella pestoa myös leipien päälle. Aseta valmiit leivät leivinpaperille.

Lämpimät voileivät

Seuraavaksi valmistellaan kinkkuvoileivät. Ota jälleen neljä viipaletta kaura puikula leipää tai muuta valitsemaasi leipää. Voitele viipaleet margariinilla. Lisää leiville seuraavaksi kinkkua leiville 1–2 siivua. Mikäli käytät Extra Palvikinkkua, halkaise tai taita siivu kahtia leivälle sopivaksi. Laita kinkun päälle goudajuusto. Sriracha chilikastike ja kurkut lisätään vasta paistamisen jälkeen. Aseta kinkkuleivät kalkkunaleipien lisäksi leivinpaperille uunipellille. Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia tai kunnes juusto on saanut kauniin värin. Kun leivät ovat paistuneet, mausta kinkkuleivät muutamalla pisaralla sriracha chilikastiketta tai oman makusi mukaan. Lisää kinkkuvoileipien päälle noin kolme mauste- tai suolakurkkuviipaletta. Tarjoile valmiit lämpimät voileivät esimerkiksi salaatin kera!

Vinkki! Erilaisia juustoja käyttämällä saat helposti vaihtelua lämpimiin voileipiin. Kokeile vaikka ananas-kinkku-aurajuusto tai pesto-kalkkuna-feta yhdistelmiä!

Katso myös muut reseptimme tai tutustu leikkeleisiimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Pasteijat kinkkutäytteellä
Pasteijat kinkkutäytteellä ovat mukava suolainen naposteltava esim. kahvipöydässä tai myöhäisillan pikkusuolaiseksi.

Pasteijat kinkkutäytteellä on koko perheen herkkua, joita voi valmistaa myös esimerkiksi juhliin. Pasteijat ovat helppoja valmistaa ja ne maistuvat hyvältä sekä lämpimänä että kylmänäkin. Pasteijan voi täyttää lähes millä vain. Tässä meidän versiossa pasteijat on täytetty klassisesti kinkulla sekä juustolla.

12 kpl, valmistus n. 60 min.

Ainekset

1 pkt (500 g) lehti- tai voitaikinalevyjä

100-150 g Wurstin Punasuolattua Joulukinkkua tai esim. Wurstin Extra Palvikinkkua

100 g maustamatonta tuorejuustoa

1 rkl ruohosipulia

100 g juustoraastetta

mustapippuria ja muita mausteita haluamasi

kananmunaa voiteluun

unikon- tai seesaminsiemeniä koristeluun

 

Ohjeet

Sulata taikinalevyt ohjeet mukaan. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

Valmista täyte sillä välin. Suikaloi tai kuutio kinkku. Hienonna ruohosipuli. Sekoita kinkku, ruohosipuli sekä juustoraaste tuorejuuston joukkoon. Mausta pippurilla ym. haluamillasi mausteilla.

Leikkaa taikinalevyt keskeltä kahtia ja laita täytettä levyille noin yhden ruokalusikallisen verran. Älä täytä pasteijoita liian täyteen, jotta ne eivät avaudu uunissa. Käännä levyn toinen puoli toisen puolen päälle niin, että pasteijasta tulee kolmion mallinen. Painele reunus kiinni esim. haarukalla.

Pistele haarukalla muutamia reikiä pasteijoiden päälle, jotta ne eivät avautuisi niin herkästi.

Voitele pasteijat kananmunalla ja ripottele päälle halutessasi unikon- tai seesaminsiemeniä. Paista pasteijoita uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Mikäli pasteijat avautuvat hieman uunissa, painele ne takaisin kiinni heti paiston jälkeen.

 

pasteijat kinkkutäytteellä

 

Pasteijat kinkkutäytteellä

Pasteijat kinkkutäytteellä

Vinkki! Voit tehdä pasteijasta halutessasi myös kalkkuna version, käyttämällä esim. Wurstin Extra Palvikalkkunaa. Voit laittaa sisään myös esim. paprikaa tai keitettyä kananmunaa.

Katso myös muut reseptimme tai tutustu leikkeleisiimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

kalkkuna caesar bagel
Kalkkuna caesar bagel on mitä mainioin välipala!

Kalkkuna caesar bagel täytetään nimensä mukaisesti klassisella caesar -kastikkeella sekä Wurstin Extra palvikalkkunalla. Bagel eli vesirinkeli on donitsin muotoinen suolainen leivonnainen. Paistettaessa bageliin saa maukkaan rapean kuoren. Bagelin voit täyttää mielesi mukaan.  Tämä herkku sopii mainiosti viikonlopun aamupalapöytään. Me kokeilimme bagelia tällä erää seuraavalla tavalla:

 

Ainekset

250g Extra Palvikalkkunaa tai

250g Extra Palvikorppukalkkunaa

Salaattia ym. lisuketta

 

Caesar -kastike:

1 kananmuna

2,5 dl öljyä

1 valkosipulinkynsi silputtuna

1 rkl vettä

0,5 rkl valkoviinietikkaa

1 rkl Dijon sinappia

2 rkl vastapuristettua sitruunanmehua

1 rkl kapriksia

mustapippuria

suolaa

 

Ohjeet

Caesar -kastike: Laita kaikki ainekset korkeaan astiaan. Sekoita sauvasekoittimella kaikki aineset sekaisin kunnes koostumus on kermaista ja kastike saa kauniin vaalean värin.

 

Pilko kalkkuna ja sekoita kastikkeeseen. Halkaise bagelit ja lisää väliin täyte.

 

Paahda bageleita pöytägrillissä tai uunissa grillivastuksella, kunnes bagelit saavat kauniin värin.

Bagelit palavat herkästi, joten ole tarkkana paiston kanssa. Tarjoile bagelit raikkaan salaatin kera.

ainekset

caesar kastike

 

kalkkuna kastikkeessa

 

Vinkki! Bagelin väliin voit laittaa lähes mitä vain. Voit sivellä bageliin esimerkiksi mieluistasi tuorejuustoa tai lisätä esimerkiksi juustoraastetta väliin. Bagelista voi tehdä myös makeankin version lisäämällä väliin esimerkiksi marmeladia.

Katso myös muut reseptimme tai tutustu myös muihin leikkeleisiimme, joita myös voit laittaa bagelin väliin! Löydä oma suosikkisi!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

kinkku-sienipiirakka

Kinkku-sienipiirakka on ruokaisa, helppo ja maukas tarjoiltava.

Kinkku-sienipiirakka on hyvä tarjoiltava illanistujaisiin tai juhliin. Piirakka maistuu hyvin myös välipalana esim. raikkaan salaatin kera. Tähän maukkaaseen piirakkaan voi laittaa sieniä oman maun mukaan. Erityisen hyvin tähän reseptiin sopii kanttarellit, suppilovahverot ja tatit. Tee piirakka etukäteen ja anna sen maustua jääkaapissa.

 

75 min, 15-20 hengelle. Pellillinen, pellin koko n.32 x 33 cm

 

Rukiinen rahkavoitaikina

250g voita

3 dl vehnäjauhoja

1½ dl ruisjauhoja

1 tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

250g maitorahkaa

 

Täyte

Sieniä oman maun mukaan, esim. n. 2 kourallista

4–6 sipulia

voita tai margariinia paistamiseen

4 kananmunaa

4 dl kermaa

mustapippuria, suolaa, timjamia ja valkosipulijauhetta

4 dl juustoraastetta (esim. cheddar-mozzarella sekoitusta)

150g-200g Wurstin Extra Palvikinkkua

 

Ohje

Nypi huoneenlämpöinen voi kuivien aineiden joukkoon. Lisää sekaan rahka ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina pienissä osissa pellille leivinpaperin päälle, ota avuksi jauhoja ja painele taikina käsin pellin kokoiseksi levyksi, myös pellin reunoille.

 

Valmistele sienet. Mikäli käytät kuivattuja sieniä, liota niitä n. 15 min vedessä ja tämän jälkeen valuta ne ennen käyttöä. Pilko sipulit ja hienonna sienet. Kuullota pilkottu sipuli voissa. Lisää hienonnetut sienet ja paista hetki, jotta neste haihtuu. Lisää mausteet, suolan määrää voi säätää myöhemmin. Laita täyte kulhoon ja lisää joukkoon hienonnettu kinkku, kerma ja puolet juustoraasteesta. Sekoita ja tarkista maku sekä suola. Lisää mausteita tai suolaa tarvittaessa. Tämän jälkeen lisää joukkoon kananmunat ja sekoita täyte tasaiseksi. Kaada täyte ruispohjalle ja ripottele täytteen päälle loput juustoraasteesta.

 

Paista uunissa 180 °C noin puoli tuntia, kunnes piirakka on kypsä ja saanut kauniin ruskean värin.

Anna piirakan jäähtyä hetken ja leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi. Tarjoile esim. raikkaan rucolasalaatin kera.

 

Vinkki! Voit myös korvata kinkun esimerkiksi paistetulla pekonimurulla tai savupororouheella. Lisää tällöin 100g-150g huomioiden täytteen suolaisuus.

 

Katso myös muut leikkele reseptimme!

 

Tutustu myös kinkku-aurajuustopiirakkaan tai muihin resepteihimme!

 

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Kalkkuna Bowl
Kalkkuna bowl iskee kiinni trendikkääseen kulhoruokien sarjaan. Kalkkuna bowlissa Extra Palvikalkkuna marinoidaan teriyaki-kastikkeella ja tarjoillaan riisin sekä erilaisten kasvisten kera. Kulhoruoka asetellaan kulhoon, jossa riisi on alimmaisena ja kasvikset sekä kalkkuna päällä. Kalkkuna bowl on herkullisen värikäs ruoka, joka houkuttelee syömään kasviksia!

2-3 hengelle, valmistus n. 40 min.

Ainekset

200-300g Wurstin Extra Palvikalkkunaa

250g (sushi)riisiä

vettä

2 kananmunaa

2 avokadoa

n. 1/2 kurkku

1/2 punasipuli

n. 300g vihreitä papuja

n. 200g herneitä

1-2 kevätsipulia

1 rkl seesaminsiemeniä

kourallinen kirsikka- tai minitomaatteja

Teriyaki-kastike

1/2 dl soijaa

1/2 dl riisiviini- tai omenaviinietikkaa

0,5 dl (tummaa ruoko)sokeria

1/2 rkl inkivääriä hienonnettuna

2 rkl seesamiöljyä

1 tl suurustetta (maissitärkkelys)

Ohjeet

Valmista riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Nosta riisi jäähtymään. Valmista seuraavaksi teriyaki-kastike. Kiehauta pienessä kattilassa soija, riisiviini, seesamiöljy, inkivääri ja sokeri. Laske lämpöä, lisää maissitärkkelys ja anna sakeutua pari minuuttia. Nosta kattila pois liedeltä ja anna kastikkeen jäähtyä. Keitä kananmunat haluamaasi kypsyyteen (n. 7-10 min).

Suikaloi kalkkuna ja sekoita osa teriyaki-kastikkeesta kalkkunan joukkoon. Kuori ja pilko avokado sekä kevätsipulit. Kuori ja hienonna punasipuli. Viipaloi kurkku. Kuumenna vettä kattilassa tai keittimellä kiehuvaksi. Kiehauta vihreät pavut n. kolmen minuutin ajan. Huuhtele pavut tämän jälkeen kylmällä vedellä. Mikäli käytät pakasteherneitä, sulata ne samalla kiehuvalla vedellä ja huuhtele sulaneet herneet kylmällä vedellä. Kuori ja halkaise kananmunat.

Aloita kulhojen kokoaminen laittamalla pohjalle riisiä. Asettele avokadot, kurkkuviipaleet, tomaatit, herneet, pavut sekä punasipuli kulhon laidoille, riisin päälle haluamallasi tavalla. Laita lopuksi kananmuna, kalkkunat sekä kevätsipulit kulhon keskelle. Koristele lopulla teriyaki-kastikkeella sekä seesaminsiemenillä.

Vinkki! Voit käyttää kulhon maustamiseen myös valmista teriyaki-kastiketta ja vaikka täysjyväriisiä. Kasviksia voit lisätä oman makusi mukaan, esim. ituja, muita papuja, mangoa, retiisiä, porkkanaraastetta. Kalkkunan lisäksi voi tarjoilla muun muassa rapuja. Kulhoruokia suunnitellessa vain mielikuvitus on rajana!

Katso myös muut reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!