Glögimarinoitu kaali-rusinasalaatti ja joulukalkkunaa
Joulupöytään raikasta vaihtelua tuo glögimarinoitu kaali-rusinasalaatti ja joulukalkkunaa, joka on helppo ja nopea valmistaa. Vaalealla glögillä maustettu valkokaali rusinoiden kera on maukas ja helppo lisuke joulukalkkunalle. Salaatin valmistamiseen ei mene kauaa aikaa ja kun sen tekee hyvissä ajoin, ehtii se tekeytyä ja marinoitua rauhassa.
4 hengelle
Valmistusaika n. 20 min
Tekeytymisaika 4 h
Ainekset
1 pkt (1kg) Wurstin Joulukalkkunaa
500 g valkokaalia, suikaloituna
200 g rusinaa
2,5 dl vaaleaa glögiä
0,5 dl sokeria
0,5 dl omenaviinietikkaa
2 tl suolaa
1 ruukku tuoretta lehtipersiljaa
Ohjeet
Mittaa vaalea glögi, omenaviinietikka, sokeri ja suola kattilaan. Laita toiseen kulhoon kaalisuikaleet ja rusinat. Kiehauta kattilassa glögiliemi. Kaada liemi kuumana kaalien ja rusinoiden päälle. Peitä kelmulla, tai ilmatiiviillä kannella. Laita sivuun tekeytymään noin neljäksi tunniksi. Ennen tarjoilua valuta liemi pois ja revi tuoretta lehtipersiljaa kaalien ja rusinoiden joukkoon. Tarjoile salaatti Wurstin joulukalkkunasiivujen kanssa.
Vinkki!
Katso myös muut reseptimme!
Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!