Tag Archive for: kattilassa

Churrasco ja oluessa haudutetut sipulit

Chorizo ja oluessa haudutetut sipulit

Chorizo ja oluessa haudutetut sipulit tuo Espanjan lautasellesi hetkessä! Mausteisessa ja lempeän tulisessa Chorizo makkarassa maistuvat mm. hunaja, valkosipuli, sipuli, paprika. Sopivasti potkua antavat chili ja jalapeno. Chorizon seuralaiseksi loihditaan oluessa haudutettua sipulia. Chorizo nakin tilalla voit kokeilla myös lempeän tulista Chili raakamakkaraa. Erilaista makua saat hauduttamalla sipulit erikoisemmin maustetussa esimerkiksi savustetussa oluessa. Erikoisoluita on tarjolla nyt paljon, kokeile rohkeasti jotain eksoottisempaa olutta tähän reseptiin!

4 hengelle, valmistus yli 60 min.

Ainekset

8 hopeasipulia

5 dl olutta

1rkl tuoretta hienonnettua timjamia tai 2 tl kuivattua

1 tl suolaa

½ tl sokeria

½ tl mustapippuria

1 rkl oliiviöljyä

500g Wurstin Chili raakamakkaraa tai Wurstin Chorizo-nakkia

3 valkosipulinkynttä

Ohjeet

Kuori hopeasipulit. Mikäli sipulit ovat isoja, halkaise ne. Kiehauta olut ja timjami kattilassa. Mausta olut ripauksella suolaa, sokeria ja mustapippuria. Tarkista maku. Laita kuoritut sipulit uunivuokaan. Kaada kuuma olut sipulien päälle. Kypsennä 150 asteisessa uunissa noin 45–60 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi liemessään.

Grillaa tai paista pannulla makkarat sekä kokonaiset valkosipulit oliiviöljyssä. Paista makkaroita keskilämmöllä noin 15–20 minuuttia käännellen. Makkaroissa on hunajaa, joka palaa helposti. Anna makkaroiden vetäytyä muutama minuutti ennen tarjoilua. Tarjoile  Chorizo ja oluessa haudutetut sipulit raikkaan salaatin kanssa.

Tsekkaa myös muut reseptimme!

Reseptin on suunnitellut 12 kk blogiryhmä

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Bratwursti linssihöystö

Bratwursti linssihöystö piristää kummasti mieltä talvisen pimeyden keskellä.

Bratwursti linssihöystö rakentuu tällä kertaa linsseistä, juureksista sekä Bratwurstista. Bratwursti nakki on yrttinen ja melko miedon makuinen makkara. Tässä reseptissä mausteita lisätään hillitysti, jotta bratwurstin, linssien sekä juuresten maku pääsee oikeuksiinsa. Bratwursti on perinteinen saksalainen makkara, jota nautitaan syys-lokakuulla Oktoberfest-juhlien aikaan. Bratwursti on savustamaton makkara ja siksi vaalea. Kypsää makkara kuitenkin väristää huolimatta on. Bratwurstissa maistuvat miedot yrtit kuten inkivääri, meirami, korianteri ja timjami. Bratwurstia tarjoillaan usein hapankaalin kera. Tässä reseptissä Bratwurstin seuraksi valmistetaan vaihtelun vuoksi linssihöystö!

4 hengelle

Ainekset

400g Wurstin Broileri Bratwurstia

2 dl vihreitä linssejä

2 dl punaisia linssejä

4 kpl porkkanoita

1 kpl lanttu

1 l lihalientä

suolaa, mustapippuria

Ohjeet

Kuori ja paloittele porkkanat sekä lantut. Lisää kattilaan lihaliemi, linssit sekä kuutioidut juurekset. Keitä linssejä ja juureksia lihaliemessä, kunnes ne ovat kypsiä. Juureksiin saa jäädä hieman purutuntumaa, älä keitä niitä liian löysiksi. Mausta höystö suolalla ja mustapippurilla. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.

Leikkaa Bratwurstit paloiksi ja paista pannulla kunnes kuori on rapea ja on saanut väriä. Lisää paistetut Bratwurstit höystön joukkoon ja sekoita. Tarjoile Bratwursti linssihöystö esimerkiksi keitinperunoiden tai perunamuusin kanssa.

Tsekkaa myös muut reseptimme!

Reseptin on suunnitellut monipuolinen ja taitava 12 kk blogiryhmä

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Siskis borssi

Siskis borssi on punajuurella ja smetanalla höystetty herkullinen keitto.

Siskonmakkara borssi keiton upea väri hurmaa ja maku vie mennessään! Vie Siskonmakkarakeittosi uusiin ulottuvuuksiin tällä reseptillä. Siskonmakkara on maukas ja sopii mainiosti erilaisten kasvisten ja happamien ruokien kanssa. Borssi keitto tarjoillaan perinteitä kunnioitaen smetananokareen kera. Siskonmakkara on yllättävän monipuolinen ja sitä kannattaa kokeilla muissakin ruokalajeissa kuin perinteisessä keitossa. Mikset aloittaisi kokeilemalla tätä Siskis borssi resepti.

4 hengelle

Ainekset

500g Wurstin Siskonmakkaraa tai 600g Broiler siskonmakkaraa

800g punajuuria

1 keltasipuli

2 porkkanaa

1 omena

2 valkosipulinkynttä

vettä

1 lihaliemikuutio

1 rkl suolaa

1 tl mustapippuria

2 laakerinlehteä

2 rkl omenaviinietikkaa

1 prk smetanaa

Lisukkeeksi tuoretta leipää

Ohjeet

Kuori ja raasta punajuuret, sipuli, porkkana, omena ja valkosipulinkynnet. Laita punajuuret, sipuli, porkka, omena ja valkosipulinkynnet kattilaan ruskistumaan muutamaksi minuutiksi. Kaada sekaan vettä sen verran, että juurekset peittyvät. Lisää sekaan suola, mustapippuri, etikka, lihaliemikuutio sekä laakerinlehdet. Keitä noin 20 minuuttia tai kunnes kaikki ainesosat ovat pehmentyneet. Juureksiin saa jäädä purutuntumaa, älä keitä niitä liian kypsiksi. Keiton poristessa paista Siskonmakkarasta palleroita erillisellä pannulla – niiden ruskistuttua ja kypsyttyä kaada makkarat keiton sekaan. Tarjoile Siskis borssi annos smetananokareen kanssa. Lisukkeeksi voit varata myös tuoretta leipää, jota voit kastaa herkulliseen keittoon.

Tsekkaa myös muut reseptimme!

Reseptin on suunnitellut 12 kk blogiryhmä

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Thai siskonmakkarakeitto

Thai Siskis on siskonmakkarakeiton kaakkois-aasialainen versio.

Thai Siskis juontaa juurensa Aasian makuihin. Siskonmakkara ja Aasia saattaa ensin kuulostaa oudolta yhdistelmältä. Mutta thaimaalaiset syövät usein nuudelikeittonsa seassa lihasta valmistettuja palleroita. Tässä reseptissä käytetään Siskonmakkaramme broilerista tehtyä versiota. Thaimaalainen siskiskeitto on maustettu thairuokakulttuurista tutuilla mausteilla mm. kookosmaidolla, limellä ja currytahnalla.

4-5 hengelle, n.40 min

Ainekset

600g / 2 rasiaa Broiler Siskonmakkaraa tai Broiler siskonmakkaraa

1 keltasipuli

2 porkkanaa

pala inkivääriä

2 valkosipulikynttä

1 rkl keltaista currytahnaa

1 tlk kookosmaitoa

2 dl vettä

1 tl suolaa

1tl sokeria

1 lime

korianteria

300g riisinuudeleita

chiliä

Ohjeet

Ota broiler siskonmakkarat lämpimään n. puoli tuntia ennen paistoa. Laita pannu kuumenemaan. Lisää pannulle tilkka öljyä ja pursota siskonmakkaroista pannulle n. 2-3cm paksuisia palleroita. Palleroiden paistuessa kuori ja hienonna sipulit, valkosipulit, inkivääri ja chili sekä suikaloi porkkanat. Paista siskonmakkarapallerot pannulla kunnes pinta saa ruskean värin. Pilko porkkanat, sipuli, inkivääri ja valkosipulit ja heitä joukkoon. Nosta paistetut siskonmakkarapallerot sivuun, lisää kasvikset pannulle ja currytahna niiden joukkoon. Kun kasvikset ovat saaneet hiukan väriä, kaada sekaan siskispallerot, vesi sekä kookosmaito ja anna kiehahtaa. Kypsennä nuudelit tällä välin pakkauksen ohjeen mukaan. Kun keitto on kiehahtanut, lisää suola sekä sokeri ja nosta esikypsennetyt nuudelit keiton sekaan. Purista sekaan limen mehu ja koristele korianterilla. Tarkista maku. Jos ruoasta puuttuu makua, lisää sekaan suolaa ja sokeria sekä tarvittaessa currytahnaa. Myös limeä voi lisätä.

Vinkki! Jos tykkäät syödä currysi tulisena, lisää joukkoon tuoretta tai kuivattua chiliä.

Tsekkaa myös muut Siskonmakkara-reseptimme!

Reseptin on suunnitellut 12 kk blogiryhmä

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Siskonmakkara nuudelikeitto

Siskonmakkara nuudelikeitto tuo vaihtelua perinteisen Siskonmakkarakeiton rinnalle ja on todella nopea valmistaa!

Siskonmakkara nuudelikeitto valmistuu nopeasti ja vaivattomasti. Käytä valmista, mausteita sisältävää nuudelipussia tai osta irrallisia nuudeleita ja mausta keitto itse oman makusi mukaan!

n. 20 min, 4 hengelle

Ainekset

500 g Wurstin Siskonmakkaroita tai 600 g Broiler siskonmakkaraa

1,25 l vettä

2 pss (n. 180g) nuudeleita esimerkiksi porsaanlihan makuisia

1 pss (n.300g) pakastekasviksia tai -vihanneksia

Ohjeet

Kiehauta vesi kattilassa. Lisää jäiset kasvikset veteen ja anna kiehua 5-10 minuuttia (tai pussin ohjeen mukaan). Lisää nuudelit ja mahdolliset pussin mukana tulevat mausteet kattilaan. Seuraavaksi puristele siskonmakkaramassa ulos kuoresta haluamasi kokoisiksi palleroiksi kiehuvaan veteen kasvisten ja nuudelien joukkoon. Anna keiton kiehua vielä noin 5 minuuttia. Tarkista suola ja mausteet, lisää tarvittaessa.

Vaihtoehtoisesti voit ensin ruskistaa Siskonmakkarat pannulla ja lisätä lopuksi keittoon. Siskonmakkara on kollageenikuoressa, josta saattaa tulla keitettynä sitkeä. Tämän vuoksi massa kannattaa pursottaa ulos kuoresta. Siskonmakkara on raakamakkara, joka vaatii kypsennyksen. Siskonmakkaramassa kuitenkin kypsyy melko nopeasti, pallerot noin 5 minuutissa.

Vinkki! Siskonmakkara nuudelikeitto valmistuu myös tuoreista kasviksista. Keitä tällöin kasviksia hieman kauemmin ennen muiden ainesten lisäämistä. Siskonmakkarat ja nuudelit kypsyvät molemmat hyvin nopeasti. Jos käytät maustamattomia nuudeleita, lisää joukkoon mausteita esimerkiksi paprikaa, chiliä ja sipulijauhetta.

Siskonmakkarasta valmistat myös muita monipuolisia ja herkullisia reseptejä. Kurkista reseptit täältä!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Siskonmakkarakeitto

Siskonmakkarakeitto on maistuvaa arkiruokaa!

Meidän mielestä makkaroita pitää olla keitossa reilusti, sillä ne tuppaavat häviämään ensimmäisenä keitosta.

n.45 min, 4-6 hengelle

Ainekset

500 g Wurstin Siskonmakkaroita tai 600 g Broiler siskonmakkaraa

3-5 porkkanaa

pala lanttua (n. 200g)

pala juuriselleriä (n. 100g)

6-8 perunaa

puolikas purjo tai 1 sipuli

pala palsternakkaa (n. 200g)

1,5 l vettä

2 kasvis-, kana- tai lihaliemikuutiota

(6-10 maustepippuria)

Ohjeet

Siskonmakkarakeitto on todellinen klassikkoruoka. Tähän reseptiin voit käyttää haluamiasi kasviksia ja juureksia. Jos jotakin ei satu olemaan kaapissa, voi sen jättää pois tai korvata jollain muulla. Nopeammin valmistat keiton pakastekasviksista tai -juureksista.

Lisää vesi ja maustepippurit kattilaan sekä murenna liemikuutio sekaan. Laita vesi kuumenemaan. Sillä välin pese, kuori ja paloittele juurekset. Lisää paloitellut juurekset kiehuvaan veteen. Pese, kuori ja paloittele perunat sekä pese ja suikaloi purjo. Lisää myös perunat ja purjosuikaleet kiehuvaan veteen juuresten joukkoon. Anna kiehua hiljalleen kannen alla, kunnes juurekset ja perunat ovat kypsiä (n. 15–20 min). Pursota siskonmakkaramassa ulos kuoresta, haluamasi kokoisiksi palleroiksi veteen kasvisten joukkoon. Anna kiehua vielä n. 5 min. Tarkista suola ja mausteet, lisää tarvittaessa. Halutessasi voit ripotella valmiin keiton pinnalle hienonnettua persiljaa.

Vaihtoehtoisesti voit ensin ruskistaa siskonmakkarat pannulla ja lisätä lopuksi keittoon. Parhaimman lopputuloksen saat puristamalla siskonmakkarapallerot suoraan veteen. Siskonmakkara on kollageenikuoressa, josta saattaa tulla keitettynä sitkeä. Tämän vuoksi massa kannattaa pursottaa ulos kuoresta.

Katso myös muut Siskonmakkarareseptit täältä!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Nopea Siskonmakkarakeitto

Nopea Siskonmakkarakeitto on todellista pikaruokaa, josta ei kuitenkaan puutu makua!

Nopea Siskonmakkarakeitto valmistuu hujauksessa ja maistuu taatusti koko perheelle. Siskonmakkara on monelle tuttu ainoastaan keitosta, mutta Siskonmakkara on hyvin monipuolinen, josta valmistat paljon erilaisia herkullisia ruokia. Kokeile pihviksi, kastikkeeseen, nugetteihin tai vaikka kepakoiksi. Monipuoliset ja herkulliset Siskonmakkarareseptimme löydät täältä! Siskonmakkarasta on moneen! Meidän mielestämme Siskonmakkaroita pitää olla keitossa runsaasti, muutoin ne saattavat hävitä keitosta silmänräpäyksessä!

n. 20 min, 4-5 hengelle

Ainekset

500 g Wurstin Siskonmakkaroita tai 600g Broiler siskonmakkaraa

1,25 l vettä

peruna & keittokasvis 750 g pakaste

1-2 kasvis-, kana- tai lihaliemikuutiota

(6-10 maustepippuria)

(persiljaa pinnalle)

Ohjeet

Laita kattilaan vesi ja maustepippurit sekä murenna joukkoon liemikuutio. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää jäiset peruna ja keittokasvikset kiehuvaan veteen ja anna kiehua 5-10 min. Purista siskonmakkaramassa ulos kuoresta haluamasi kokoisiksi palleroiksi kiehuvaan veteen kasvisten joukkoon. Anna keiton kiehua vielä n. 5 min. Tarkista suola ja mausteet, lisää tarvittaessa. Koristele nopea siskonmakkarakeitto halutessasi hienonnetulla persiljalla.

Vaihtoehtoisesti voit ensin ruskistaa siskonmakkarat pannulla ja lisätä lopuksi keittoon. Siskonmakkara on kollageenikuoressa, josta saattaa tulla keitettynä sitkeä. Tämän vuoksi massa kannattaa pursottaa ulos kuoresta. Siskonmakkara on raakamakkara, joka vaatii kypsennyksen. Siskonmakkaramassa kuitenkin kypsyy melko nopeasti, pallerot noin 5 minuutissa.

Siskonmakkarasta valmistat myös muita monipuolisia reseptejä. Kurkista reseptit täältä!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!