Tag Archive for: chili

pasta carbonara

Pasta Carbonara

Pasta Carbonara on klassikko pastaruoka Italiasta. Tämä nopeasti valmistuva pasta sopii mainiosti niin arkeen kuin viikonloppuunkin. Tässä reseptissä on käytetty hyödyksi joulukinkun roippeet. Pastan kanssa sopii myös hyvin käytettäväksi muutkin leikkeleemme.

4 hengelle

Valmistus n. 30 min.

Ainekset

500 g spagettia

400 g joulukinkun roippeita kuutioituna tai Wursti Extra Palvikinkkua

0,5 dl oliiviöljyä

2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

1 keltasipuli hienonnettuna

2 kpl kananmunan keltuaisia

2 dl parmesaanijuustoraastetta

1 ruukku tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna

0,5 tl mustapippurirouhetta

pasta carbonara

Ohjeet

Keitä spagettia paketin ohjeiden mukaan. Valmista sillä aikaa kastike. Kuumenna paistinpannu ja lisää oliiviöljy, valkosipuli ja keltasipuli pannulle. Kuullota pari minuuttia. Lisää joukkoon joulukinkun roippeet ja paista vielä pari minuuttia. Mausta mustapippurilla. Valuta spagetti. Lisää spagetin joukkoon paistetut kinkut, sipulit ja lehtipersilja. Sekoita erillisessä astiassa kananmunankeltuaiset ja parmesaanijuustoraaste ja kaada ne spagetin sekaan. Sekoita kaikki ja tarjoile.

Tarjoile tuoreen leivän kanssa.

Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.

Vinkki! Kokeile tehdä tämä myös kalkkuna versiona käyttämällä Extra Palvikalkkunaa.

Katso myös muut reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Siskonmakkara chili con carne

Siskonmakkara chili con carne

Siskonmakkara chili con carne on maukas pataruoka, joka sisältää chiliä, papuja, sipulia ja tomaattikastiketta. Chili con carnen suora suomennos on chiliä lihan kanssa. Tässä reseptissä lihana toimii perinteisen jauhelihan sijasta siskonmakkara. Tämä ruoka tuo sopivasti potkua arkeen!

 

4 hengelle

Ainekset

1 pkt Wursti Siskonmakkaraa 500g tai Broiler Siskonmakkaraa 300g

1 rkl rypsiöljyä

1 punainen chili

2 valkosipulin kynttä

2 keltasipulia

1 prk tomaattimurskaa

2 dl vettä

1 tl suolaa

1 tl mustapippuria

2 rkl juustokuminaa

250 g kidneypapua

riisiä tarjoiluun

 

Siskonmakkara chili con carne

Ohjeet

Purista siskonmakkara pannulle palloiksi ja ruskista öljyssä sipulin, valkosipulin ja chilin kanssa. Mausta suolalla, mustapippurilla ja juustokuminalla. Kaada sekaan tomaattimurska ja vesi ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Valuta kidneypavut ja lisää kastikkeeseen ja anna kiehua vielä noin 5 minuuttia.

Tarjoile keitetyn riisin ja tuoreen korianterin kanssa.

Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.

Vinkki! Kokeile tehdä tämä myös broiler versiona käyttämällä Broiler Siskonmakkaraa.

Katso myös muut reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!