Nikkarin vuoka on kätevä tapa hyödyntää ylijääneet kypsät perunat.
Nikkarin vuoka aurajuustolla on maistuva versio vanhasta klassikosta. Tuunaa vuoka lihaisalla ja herkullisella makkaralla sekä aurajuustolla. Mukaan makua antamaan lisätään sipulia ja tomaattia. Nikkarin vuoka on oivallinen tapa hyödyntää edellispäivän ylijääneet keitetyt perunat!
n. 45 min, 4 hengelle
5-6 keitettyä perunaa
paketti (300g) grillimakkaraa tai vaikka Wurstin Krakova nakkia
3-4 tomaattia
1 punasipuli
2 ½ dl maitoa tai ruokakermaa
2 kananmunaa
ripaus suolaa
mustapippuria
juustoraastetta
(maustekurkkuja)
Ohjeet
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Viipaloi perunat, makkarat, tomaatit ja sipuli. Lado viipaleet limittäin vuokaan. Laita vuorotellen rivi perunaa, makkaraa, tomaattia ja sipulia. Sekoita munat ja maito tai kerma. Lisää pippuria ja suolaa munien ja maidon joukkoon. Kaada seos viipaleiden päälle. Ripottele haluamasi määrä juustoraastetta viipaleiden päälle. Paista vuokaa uunissa n. 30 min. Tarjoile nikkarin vuoka maustekurkkujen kera.
Vinkki! Tähän ruokaan on helppo käyttää yli jääneet, keitetyt perunat. Voit korvata juustoraasteen myös esim. aurajuustolla. Lisää makua saat lisäämällä munamaitoon chiliä, valkosipulia tai muita mausteita. Vuokaa voi tuunata helposti haluamillasi aineksilla. Jos haluat säästää aikaa, lado viipaleet vuokaan kerroksittain; ensin perunat vuoan pohjalle, päälle kerros makkaraa, kerros tomaattia ja kerros sipulia.
Lue lisää Viktor Koblasnikin seikkailuista www.koblasnik.fi
Tutustu myös muihin herkullisiin resepteihimme tai maukkaisiin tuotteisiimme!
Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!