Siskonmakkaramureke
Siskonmakkaramureke on helppoa arki- ja viikonloppuruokaa, jossa uuni tekee suuren osan työstä. Mureke on nopea valmistaa uunivalmiiksi ja murekkeen ollessa uunissa, on aikaa valmistaa ruoalle lisuke. Tässä on täydellinen lohturuoka varsinkin talven kylmimpiin pakkaspäiviin. Siskonmakkarasta on moneen!
4 hengelle
Valmistus n. 1,5 tuntia
Ainekset
2 rasiaa (1 kg) Wursti Siskonmakkaraa
200 g ranskankermaa
1,5 dl korppujauhoja
1 tl mustapippuria rouhittuna
1 kpl kananmuna
Kermaviilikastike
200 g kermaviili
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria rouhittuna
2 rk kuivattua tai hienonnettua ruohosipulia
Ohjeet
Laita uuni lämpenemään 160 asteeseen. Puristele Siskonmakkaroiden sisus kulhoon. Lisää massan joukkoon loput ainekset. Sekoita tasaiseksi. Anna turvota 20 minuuttia. Muotoile leivinpaperin avulla Siskonmakkaramassasta mureke ja laita mureke leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 160°C asteessa noin 45 minuuttia, tai kunnes mureke on kypsää ja saanut kauniin värin. Tarjoile mureke lohkoperunoiden tai paahdettujen perunoiden, sekä kermaviilikastikkeen kanssa.
Vinkki! Kokeile tehdä mureke myös Wursti Broiler siskonmakkarasta!
Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.
Katso myös muut reseptimme!
Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!