Artikkelit

Lampaan ulkofileetä ja uunijuurekset
Lampaan ulkofileetä ja uunijuurekset on resepti, jossa hyödynnetään pakkauksessa oleva marinadi. Lampaan ulkofilee on marinoitu yrtti-öljyllä. Marinadin voit hyödyntää mainiosti esim. uunijuuresten maustamiseen. Sinun ei tarvitse lisätä juureksiin muita mausteita, marinadi riittää hyvin. Näin vältyt hävikiltä!

Ainekset

500g Wurstin Lampaan marinoitua ulkofileetä

Öljyä ja/tai voita

suolaa

mustapippuria

2-4 porkkanaa

2 palsternakkaa

1 lanttua

1/2 juuriselleri

1-2 punasipulia

Ohjeet

Ota liha huoneenlämpöön n. 30 min ennen paistoa. Pyyhi fileestä ja ota rasiasta samalla ylimääräinen marinadi talteen. Kuori juurekset ja paloittele tai lohko ne. Laita juurekset kulhoon ja kaada marinadi niiden joukkoon. Sekoita. Paista 200 asteessa tai kunnes juurekset ovat sopivan pehmeitä. Juureksiin saa jäädä hieman purutuntumaa.

Laita pannu kuumenemaan. Lisää pannulle öljyä tai öljy-voi seosta. Paista fileisiin kaunis väri kuumalla paistinpannulla. Paista fileitä n. 2 minuuttia per puoli, tällöin liha on medium. Paistoaika vaihtelee kuitenkin paljon fileiden paksuuden ja koon mukaan. Mausta makusi mukaan pippurilla ja suolalla. Nosta fileet folioon vetäytymään noin 10 minuutiksi. Kokoa lautaselle uunijuureksia sekä filee. Voit myös halutessasi leikata fileen vetäytymisen jälkeen viipaleiksi.

Vinkki! Lampaan ulkofileetä ja uunijuurekset voit tarjoilla myös perunamuusin kera. Katso ohje muusin tekoon täältä!

Katso myös muut reseptimme!