Tag Archive for: tex mex siskonmakkara

Siskonmakkara hampurilainen valmistuu nopeasti pannulla tai grillissä. Paista pihveiksi ja täytä haluamillasi täytteillä.

Siskonmakkara hampurilainen on hyvä osoitus siitä, että Siskonmakkarasta on moneen! Useimmille Siskonmakkara on tuttu perinteisestä keitosta. Mutta Siskonmakkarasta valmistat niin pihvejä, pastaa, kastiketta, nugetteja kuin kebakoitakin. Tsekkaa monipuoliset Siskonmakkarareseptimme. Tässä reseptissä Siskonmakkara pihvit voit valmistaa pannulla tai grillissä. Mikäli taputtelet Siskonmakkara massasta käsin pihvejä, kostuta kädet ensin vedellä. Kostuteilla käsillä massan käsittely on helpompaa eikä massa tartu käsiin niin helposti. Tämä burgeri maistuu taatusti myös perheen junioreille! Aitoa Wurstin siskonmakkaraa jo 30 vuotta!

n. 30 min, 4-6 hengelle

Ainekset

500g (1 pkt) Wurstin Siskonmakkaroita

4 kpl hampurilaissämpylät
4 kpl cheddarjuustoviipaleita
150 g suolakurkkuviipaleita
1 punasipuli viipaloituna

2 tomaattia siivutettuna
4 salaatinlehteä
1 dl täysmajoneesia
1 dl ketsuppia

 

Ohjeet

Purista siskonmakkara massa suolista kulhoon. Sekoita siskonmakkara massa tasaiseksi. Leikkaa leivinpaperista neljä samankokoista palaa. Voitele leivinpaperi öljyllä. Muotoile siskonmakkarasta neljä pihviä. Muotoilu on helppoa, kun kastelet kätesi kylmällä vedellä ennen muotoilua. Sivele pihvien päälle vielä hiukan öljyä muotoilun jälkeen.

Siskonmakkaraburgeri

Siskonmakkara burgerin levitys pihveiksi

Kuumenna grilli keskilämmölle. Nosta pihvit leivinpaperin avulla grilliin ja poista leivinpaperi. Grillaa pihvejä noin 4-5 minuuttia per puoli, kunnes ne ovat kypsiä ja saaneet kauniin grillipinnan. Lisää juustoviipale pihvin päälle grillauksen loppuvaiheessa ja anna sen sulaa. Halkaise sämpylät ja paahda niitä kevyesti grillissä, kunnes ne ovat lämpimiä ja saaneet hieman väriä.

Siskonmakkara pihvit grillissä

Siskonmakkarapihvit grillissä

Kokoa hampurilaiset levittämällä pohjasämpylöiden pinnalle majoneesia. Aseta majoneesin päälle salaatinlehtiä ja suolakurkkuviipaleet. Nosta seuraavaksi siskonmakkara pihvi hampurilaisen päälle. Lisää pihvin päälle tomaattia ja punasipuliviipaleet. Levitä kansisämpylöiden sisäpinnalle ketsuppia. Nosta kansisämpylät hampurilaisten päälle.

Sskonmakkaraburgerin täyttö

Sskonmakkara burgerin täyttö

Vinkki! Voit varioida Siskonmakkara burgereita esimerkiksi vaihtamalla hampurilaissämpylät ruisleipiin tai lisäämällä vaikka paistetun kananmunan hampurilaisten väliin.

Katso myös muut herkulliset reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Tex mex Siskonmakkarakeitto (14)

Tex mex Siskonmakkarakeitto

Tex mex Siskonmakkarakeitto on edullinen ja helppo ruoka, joka lämmittää mukavasti syksyn sateiden tai pakkaspäivien keskellä! Tässä reseptissä on käytetty Tex mex siskonmakkaraa, mutta yhtä hyvin voit käyttää perinteistä Wurstin Aitoa Siskonmakkaraa. Keitto valmistetaan tomaattipohjaiseen liemeen ja siihen lisätään siskonmakkaroiden lisäksi sipulia, porkkanaa, maissia ja vihreitä papuja. Tex mex Siskonmakkara on itsessään mausteista ja tulista, joten keitto ei juuri muuta maustamista kaipaa kuin liemikuution ja yrttejä. Jos kaipaat mieltä ja kroppaa lämmittävää soppaa, tämä resepti on kuin tehty sinulle!

n. 6 hengelle

Ainekset

1 pkt (500 g) Wurstin perinteistä Siskonmakkaraa tai 2 pkt (600 g) Broiler siskonmakkaraa

1 sipuli

2 kpl valkosipulinkynsiä tai 2 tl valkosipulimurskaa

2-3 porkkanaa

n. 300g maissinjyviä

n. 250g vihreitä ohuita papuja

öljyä paistamiseen

n. 1 litra vettä tai kattilan koon mukaan

1-2 lihaliemikuutiota (voit käyttää myös esim. fondia)

400g tomaattimurskaa

2 rkl tomaattipyreetä

n. 2 tl oreganoa tai yrttiseosta

tuoretta persiljaa koristeluun

(creme fraichea ja nachoja keiton päälle)

Ohjeet

Kuori ja hienonna sipuli. Jos käytät valkosipulinkynsiä, kuori ja hienonna myös ne. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipuli ja valkosipuli sekä tomaattipyree kattilaan ja kuullota hetki. Lisää joukkoon vesi, tomaattimurska ja liemikuutiot. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Valmistele tällä välin kasvikset. Kuori porkkanat tarvittaessa ja pilko ne. Jos käytät tuoreita vihreitä papuja, pese ne ja leikkaa ne 2-3 cm paloiksi. Lisää porkkanat, valutettu maissi ja pavut veteen. Jos käytät pakastekasviksia, lisää ne joukkoon jäisenä. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja anna kiehua 10 minuuttia. Puristele joukkoon Tex mex siskonmakkara puristamalla massaa ulos kuoresta palleroiksi keittoon. Aanna kiehua vielä 5-10 minuuttia kunnes siskonmakkarat ovat kypsiä. Mausta halutessasi vielä oreganolla tai yrttiseoksella. Lopuksi koristele tuoreella persiljalla. Annostele keitto lautasille ja lisää keiton kylkeen halutessasi lusikallinen créme fraÎchea ja murskattuja nachoja.

Tex mex Siskonmakkarakeittoa

Tex mex Siskonmakkarakeittoa

Vinkki! Voit halutessasi paistaa Tex mex siskonmakkarapallerot pannulla ennen keittoon lisäämistä. Kuumenna tällöin paistinpannu ja pursota siskonmakkarapallerot pannulle. Paista keskilämmöllä n.5-10 min välillä käännellen kunnes makkarat ovat saaneet kauniin värin. Ota sivuun ja lisää keittoon lopuksi. Kuumenna vielä n. 5 min kiehuvassa vedessä.

Katso myös muut reseptimme tai tutustu makkaroihimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Nugetit

Siskonmakkaranugetit on kekseliäs tapa käyttää siskonmakkaramassaa.

Siskonmakkaranugetit kuorrutetaan seeesaminsiemenillä ja paistetaan pinnalta rapeaksi. Ei muuta kun nugetteja pyörittelemään!

4 hengelle

Ainekset

 500g Wurstin siskonmakkaraa tai 600g Broiler siskonmakkaraa

3 dl seesamin siemeniä

2 valkosipulin kynttä

suolaa, mustapippuria

oliiviöljyä

2 bataattia

3 palsternakkaa

2 punasipulia

Yrttimajoneesi:  1 dl valmismajoneesia, 1 ruukku lehtipersiljaa, ripaus suolaa

Ricotta valkosipulidippi: 1 dl ricottajuustoa, 1 valkosipulinkynsi, ripaus suolaa

Itsetehty ketsuppi: 500g tomaatteja, 1 dl valkoista balsamicoa, 1dl sokeria, ripaus suolaa

Ohjeet

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Valmista ensin uunijuurekset. Pilko bataatit, palsternakat ja punasipulit uunivuokaan. Pilko sekaan 1 valkosipulin kynsi ja lisää suolaa sekä pippuria ja oliiviöljyä. Öljy kannattaa hieroa juureksiin käsin. Nanna kypsyä uunissa 35-40 minuuttia. Tämän jälkeen käy siskonmakkaranugettien kimppuun. Poista siskonmakkarat suolesta kulhoon ja lisää sekaan yksi murskattu valkosipulin kynsi, ripaus mustapippuria ja sekoita. Kaada seesamin siemenet lautaselle. Siskonmakkara seos riittää 15-20 nugettiin riippuen siitä, minkä kokoisia niistä haluat tehdä.

Seoksesta muotoillaan nugetteja käsin tai lusikalla – valitse mikä sinulle luontevin tapa tehdä niitä. Seos on tosi kosteaa, joten ne on helpoin muotoilla lopulliseen muotoonsa sen jälkeen, kun seos on kuorrutettu seesamin siemenillä. Jos massa meinaa tarttua pahasti sormiin, kostuta kädet vedellä. Ota seoksesta n. 2-3 cm nokare, muotoile haluttuun muotoon ja pyörittele seesamin siemenissä. Kun olet muotoillut nugetit, paista ne reilussa öljyssä niin, että pinta saa kullanruskean värin. Paistamisen jälkeen nosta nugetit vielä uunipellille ja paista uunissa 200 asteessa n. 15 minuuttia. Voit myös paistaa nugetit valmiiksi pelkällä pannulla. Paista tällöin nugetteja hieman miedommalla lämmöllä yhteensä n. 10 min välillä käännellen. Paistoaikaan vaikuttaa nugettien koko.

 

Siskisnugetit

Siskonmakkara nugetit pannulla paistettuna

Tarjoile koko komeus lempidippisi kera!
Yrttimajoneesi

Laita majoneesi kulhoon ja sekoita joukkoon pilkotut yrtit ja aja sauvasekoittimella taseiseksi. Mausta ripauksella suolaa.

Ricotta valkosipulidippi

Laita ricotta kulhoon ja murskaa sekaan yksi valkosipulinkynsi. Jos olet valkosipulin ystävä niin laita toki enemmän. Mausta ripauksella suolaa ja vatkaa koostumus notkeaksi.

Itse tehty ketsuppi

Pilko tomaatit kattilaan ja kaada sekaan balsamico sekä sokeri. Lisää ripaus suolaa. Keitä miedolla lämmöllä noin 20-30 minuuttia niin, että neste alkaa haihtumaan. Aja tasaiseksi sauvasekoittimella.

Reseptin on suunnitellut 12 kk blogi

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Siskonmakkara sieni stroganoff

Siskonmakkara stroganoff on perinteinen kastike uudella twistillä!

Siskonmakkara strogasnoff on uudistettu versio rakastetusta klassikosta. Stroganoff on venäläistä alkuperää oleva kermakastike, johon lisätään perinteisesti lihaa, sipulia, paprikaa, tomaattia ja suolakurkkuja. Tässä reseptissä perinteinen stroganoff kastike on tuunattu Siskonmakkaralla ja sienillä. Tarjoile Siskonmakkara stroganoff keitinperunoiden tai perunamuusin kanssa.

n. 30 min, 4 hengelle

Ainekset

500g Wurstin Siskonmakkaroita tai 600g Broiler siskonmakkaraa

öljyä

sipuli

2-3 valkosipulin kynttä

3 dl vettä

liha- tai kasvisliemikuutio

4 rkl tomaattipyreetä

2 mauste- tai suolakurkkua

100 g herkkusieniä

100-150g (n.1 dl) ranskankermaa tai smetanaa

Ohjeet

Keitä Siskonmakkarapalleroita vedessä lähes kypsiksi muutaman minuutin ajan. Vaihtoehtoisesti voit paistaa Siskonmakkarapallerot pannulla niin, että ne saavat väriä. Nosta pallerot sivuun odottamaan. Kuullota silputut sipulit pannulla pienessä määrässä öljyä. Lisää pannulle vettä, liemikuutio sekä tomaattipyree.  Anna kiehua hetki, jotta liemikuutio sulaa. Kuutioi suolakurkut sekä viipaloi sienet. Lisää kastikkeen joukkoon siskonmakkarapallerot, ranskankerma sekä kurkkukuutiot. Anna kiehua vielä muutama minuutti. Tarjoile Siskonmakkara stroganoff esimerkiksi keitettyjen perunoiden kera.

Vinkki! Mikäli keität kastikkeen kaveriksi perunoita, hyödynnä kiehuva vesi  ensin Siskonmakkarapalleroiden keittämiseen. Kastikkeeseen voit esim. lisätä porkkanaa tai vaikkapa hillosipuleita. Stroganoffista saa makeamman käyttämällä makeampia maustekurkkuja ja suolaisemman lisäämällä siihen suolakurkkuja. Valitse makusi mukaan!

Katso myös muut monipuoliset ja herkulliset Siskonmakkarareseptit täältä!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Siskon kepakko

Siskon Kepakko on hauska tapa valmistaa siskonmakkarasta näyttävä ruokalaji.

Siskonmakkaraa on perinteisesti käytetty keitossa. Siskonmakkara on kuitenkin hyvin monipuolinen tuote, joka taipuu moneen. Tässä reseptissä siskonmakkaramassasta muotoillaan pitkulaisia kepakoita tikkujen ympärille. Kepakot ovat hauskoja dipattavia illanistujaisiin, tarjoile erilaisten kastikkeiden kera. Kepakot maistuvat myös perheen pienimmille, kun jätät mausteet pois, muotoilet massasta sellaisenaan kepakoita ja tarjoilet ketsupin kanssa.

2 hengelle

500 g Wurstin Siskonmakkaraa tai 600 g Broiler siskonmakkaraa

1 rkl grillausmauste

1 rkl kumina

1 tl jauhettua inkivääriä

ripaus jauhettua mustapippuria

grilli- tai varrastikkuja

Ohjeet

Purista siskonmakkarat kulhoon. Lisää mausteet ja sekoita. Levitä leivinpaperoidulle uunipellille noin 2 cm paksuksi suorakulmion muotoiseksi levyksi. Paista 180 C asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä. Leikkaa levy ”tikuiksi” ja hiillosta kaikilta puolilta. Lisää lopuksi grillitikku kepakon läpi ja tarjoile siskon kepakko kuminajogurtin ja tomaattikastikkeen kanssa.

Tomaattikastike:

4 kpl tuore tomaatti

1 kpl valkosipulin kynsi

oliiviöljyä, suolaa, mustapippuria, sokeria

Hienonna valkosipulin kynsi. Freesaa sitä oliiviöljyssä. Lisää tuoreet tomaatit leikattuna joukkoon ja haihduta neste pois. Jos kastike ei ole ehtinyt kypsyä voit huoletta lisätä hieman vettä ja keitellä kypsäksi. Mausta suolalla, mustapippurilla ja aavistuksella sokeria.

Kuminajogurtti:

2 dl turkkilainen jogurtti

jauhettua kuminaa oman maun mukaan

suolaa

Sekoita ainekset keskenään.

Reseptin on kehittänyt 12kk blogi

Katso myös muut Siskonmakkarareseptit täältä!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Kepakko siskonmakkarasta

Kepakko siskonmakkarasta