Tag Archive for: munakas

Uunimunakas sinappikalkkunasta

Uunimunakas Sinappikalkkunasta on vaivaton ja nopea arkiruoka, joka valmistuu uunissa

Uunimunakas Sinappikalkkunasta valmistuu nopasti ja vaivattomasti. Uunimunakas maistuu niin lounaalla, päivällisellä kuin iltapalalla. Uunimunakkaan voit tarjoilla sellaisenaan raikkaan salaatin kera tai leikkaa pala munakkaasta vaikka voileivän päälle! Tällä kertaa uunimunakkaaseen sujautetaan Sinappikalkkunaa, tomaattia, sipulia, paprikaa, valkosipulia, basilikaa, juustoraastetta ja mausteita. Uunimukkaan täytteitä voit muuttaa helposti mielesi mukaan!

n. 30 min, 4-5 hengelle

Ainekset

1 pkt (170g) Wurstin Sinappikalkkunaa

6-8 kananmunaa

1-2 sipulia, pala purjoa tai muutama kevätsipuli

2 valkosipulinkynttä

1 (suippo) paprika

1-2 dl maitoa tai ruokakermaa

1-2 dl juustoraastetta

mausteita esim. mustapippuria tai pippuriseosta

0,5 tl suolaa

öljyä voiteluun

2-3 tomaattia

yrttejä esim. tuoretta basilikaa

Ohjeet

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Suikaloi paprika ja Sinappikalkkuna. Riko kananmunat kulhoon. Vatkaa munien rakenne rikki esim. haarukalla, lisää joukkoon maito, sipulit, paprika, kalkkuna sekä juustoraasteesta noin puolet. Mausta haluamillasi pippurilla ja suolalla. Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla ja voitele paperi kevyesti öljyllä. Sitten kaada munakasseos vuokaan. Paista munakasta uunissa keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes munakas on hieman hyytynyt.

Uunimunakas sinappikalkkunasta seos

Uunimunakas seos

Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta, viipaloidut tomaatit ja yrttejä esim. tuoreita basilikanlehtiä. Jatka paistamista noin 10-20 min kunnes munakas on saanut kauniin värin. Paistoaika vaihtelee munakkaan paksuuden ja täytteiden määrän mukaan. Leikkaa hieman jäähtyneenä paloiksi ja tarjoile raikkaan salaatin kera.

Uunimunakas sinappikalkkunasta paiston jälkeen

Vinkki! Munakasta on helppo muokata eri aineksilla. Kokeile esim. kalkkunaa, sieniä ja erilaisia kasviksia. Vain mielikuvitus on rajana!

Katso myös muut leikkelereseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Krakova nakki munakas

Krakova nakki munakas

Krakova nakki munakas sopii hyvin lounaaksi, välipalalle tai myöhäisillan huikopalaksi. Munakkaat ovat suosittuja eikä se mikään ihme olekaan, ovathan ne niin helppoja ja nopeita valmistaa. Tässä munakasreseptissä lisämakua tuo Krakova nakki, jossa maistuvat valkosipuli ja yrtit. Mukaan lisätään vielä paprikaa, jonka maku sopii hyvin yhteen Krakova nakin kanssa. Tarjoile munakas raikkaan vihersalaatin kera tai vaikka leivän päällä!

 

4 hengelle

Ainekset

250g Wursti Krakovaa

8 kananmunaa

1 dl maitoa tai kermaa tai vettä

1 rkl öljyä

2 kpl makeita suippopaprikoita

 

Maustamiseen

ripaus pippuria

½ tl suolaa

1 tl kuivattua timjamia tai oreganoa

 

Ohjeet

Paloittele nakit ja paprika. Kuumenna pannu ja tilkka öljyä tai voita. Paista nakki- ja paprikapalat kuumalla pannulla, kunnes ne saavat sopivasti väriä. Sekoita kananmunat ja ruokakerma keskenään. Riko kananmunien rakenne ja sekoita kunnes seos on tasainen. Alenna pannun lämpöä ja kaada kananmuna-ruokakerma seos nakkien ja paprikoiden päälle pannulle, ei tarvitse sekoittaa. Anna munakkaan hautua kannen alla miedolla lämmöllä kypsäksi noin 10–15 minuuttia kunnes seos on hyytynyt kypsäksi. Tarjoile munakas raikkaan salaatin kanssa tai lisää vaikka leivän päälle!

 

Krakovan nakit pannulla

 

Nakkimunakas krakovan nakista

Vinkki!Tuunaa munakas helposti makusi mukaiseksi erilaisin täytevaihtoehdoin. Kokeile esimerkiksi kinkku- tai kalkkunaleikkelettä, juustoraastetta tai vaikka sieniä sekä sipulia.

Katso myös muut reseptimme tai tutustu makkaroihimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Kinkku-uunimunakas

Kinkku-uunimunakas on helppo ja nopea vaihtoehto arkipäivän ruoaksi.

Kinkku-uunimunakas on maustettu tällä kertaa Extra Palvikorppukinkulla, sipulilla, juustolla sekä mausteilla. Extra Palvikorppukinkku on murea sekä mehevä ja reunukset on kuorrutettu sinapilla ja korppujauholla. Kuorrutus on lopuksi paahdettu aidolla liekkigrillillä. Extra Palvikorppukinkulla saat lisää makua munakkaaseen. Tämä resepti valmistuu hetkessä ja on arkipäivien pelastus. Uunimunakas toimii hyvin välipalana myös esimerkiksi perheen pienimmille ja sopii hyvin vaikkapa iltapalaksikin!

n. 30 min, 4-5 hengelle

Ainekset

200g Wurstin Extra Palvikorppukinkkua

6-8 kananmunaa

1 sipuli, pala purjoa tai muutama kevätsipuli

1-2 dl ruokakermaa

juustoraastetta

mausteita esim. mustapippuria, chiliä, paprikaa

0,5 tl suolaa

öljyä voiteluun

kirsikka- tai miniluumutomaatteja

Ohjeet

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi kinkkusiivut. Vatkaa munien rakenne rikki, lisää joukkoon ruokakerma, silputtu sipuli ja kuutioitu kinkku. Mausta haluamillasi mausteilla ja suolalla. Extra Palvikorppukinkussa on valmiiksi jo hieman mausteita ja suolaa. Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla, voitele paperi kevyesti öljyllä ja kaada seos vuokaan.

Paista uunissa noin 10 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes munakas on hieman hyytynyt. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja halkaistut tomaatit. Jatka paistamista noin 10-20 minuuttia. Paistoaika vaihtelee munakkaan paksuuden ja täytteiden määrän mukaan. Leikkaa hieman jäähtyneenä paloiksi ja tarjoile raikkaan salaatin kera.

Uunimunakas

Kinkku-uunimunakas vuoassa

Vinkki! Munakasta on helppo muokata mieleisekseen eri aineksilla. Kokeile esim. kalkkunaa, sieniä ja erilaisia kasviksia. Vain mielikuvitus on rajana!

Katso myös muut leikkelereseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Täytetty munakas

Täytetty munakas on todella helppo ja nopea valmistaa!

Täytetty munakas on mukava tapa aloittaa päivä ja siitä saat myös vaivattoman, proteiinipitoisen välipalan. Tässä reseptissä munakkaan täytteeksi laitetaan Extra Palvikinkkua ja juustoraastetta. Munakkaassa maistuvat myös hyvin esimerkiksi kalkkuna, sienet, tomaatti ja sipuli. Munakas on helppo tuunata vaikka jokaiselle perheenjäsenelle omanmakuisekseen! 

 n. 15 min, 2 hengelle

4 kananmunaa

0,5 dl kermaa

1 tl suolaa

ripaus mustapippuria

100 g Wurstin Extra Palvikinkkua

1 dl juustoraastetta

voita

Ohjeet

Riko munat kulhoon ja kaada kerma sekaan. Lisää suola ja pippuri ja sekoita munien rakenne rikki. Pilko palvikinkku suikaleiksi. Laita pannu lämpiämään ja lisää pannulle 2 rkl voita. Anna voin sulaa ja laita pannu keskilämmölle, jonka jälkeen lisää kananmunaseos. Sekoita seosta pannulla muutaman kerran ja anna munakkaan kypsyä. Kun munakas alkaa hyytymään, lisää keskelle juustoraaste ja Extrapalvikinkku. Käännä munakkaan reunat täytteen päälle ja anna olla pannulla vielä miedolla lämmöllä hetki, jotta juusto sulaa. Tämän jälkeen ota iso lautanen ja kumoa munakas siihen niin, että pannua vasten ollut puoli jää päälle. Munakas on saman tien valmis syötäväksi. Halutessasi voit pilkkoa munakkaan päälle vielä tomaatteja ja lisää kinkkua.

Vinkki! Munakas on oivallinen tapa käyttää edellisen aterian rippeet. Kokeile tuunata munakasta erilaisilla sekoituksilla – kalkkunalla, kasviksilla, sienillä – vain mielikuvitus on rajana.

Reseptin on kehittänyt 12kk blogi

Katso myös muut leikkele reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!