Tähtitortut kinkkutäytteellä ovat suolainen vaihtoehto joulupöytään perinteisten luumutorttujen rinnalle.
Kokeile täytteseen maukasta ja mureaa Extrapalvikinkkua!
n. 40 min, 10 kpl
Ainekset
500g valmiita torttutaikinalevyjä (myös lehtitaikina ja -voitaikinalevyt käyvät)
kananmunaa
100g Wurstin Extrapalvikinkkua
200g tuorejuustoa esim. ruohosipulilla maustettua
mustapippuria
suolaa
kirsikkatomaatteja
juustoraastetta
Ohjeet
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Asettele torttutaikinalevyt pellille, leivinpaperille sulamaan. Sulata taikinalevyt ohjeen mukaan, n. 15 min. Valmista täyte. Hienonna kinkku ja sipuli pieneksi. Sekoita kinkku ja tuorejuusto keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla. Leikkaa sulaneet taikinalevyt keskeltä kahtia neliöiksi. Tee jokaisen neliön kulmiin vinot n.3cm pituiset viillot kohti neliön keskustaa. Taittele joka toinen kulma ylös ja nipistä ne keskelle alas painaen suppuun vedellä kostutetuin sormin. Voitele sakarat kananmunalla. Lisää juustoraastetta keskelle torttua ja raasteen päälle täytettä n.1rkl. Voit myös ensin paistaa tortut ja sen jälkeen laittaa jäähtyneiden torttujen päälle täytteen. Paista torttuja uunissa n. 15 minuuttia tai kunnes ovat saaneet kauniin värin.
Vinkki! Tähtitortut kinkkutäytteellä maistuvat suolaisena kaverina perinteisten luumuisten torttujen rinnalla. Reseptin täytettä on helppo muokata mieleisekseen. Kokeile esim. aurajuustoa kinkun kanssa, kalkkunaleikettä kinkun tilalla tai vaikkapa savuporoa. Vähemmän jouluisia naposteltavia saat, kun jätät taikinalevyt neliönmallisiksi. Taikinalevyjen täytteeksi on helppo käyttää, mitä jääkapista sattuu löytymään.
Katso myös joulutortut siskonmakkaratäytteellä tai kalkkunatäytteellä!
Katso myös muut leikkele reseptimme!
Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!