Karitsan kare, uunijuurekset ja jogurttinen minttukastike
Yrteillä ja valkosipulilla marinoitu karitsan kruunukyljys on maukas ja murea tarjottava juhlapöytään! Valmista kokonaisena ja leikkaa kypsänä erillisiksi kyljyksiksi.
Karitsan kruunukyljys eli karitsan kare on kokonainen kylkirivi, josta tulee paistettuna todella herkullista. Kuumenna kyljystä ensin pannulla tai grillissä niin, että kyljys saa hienon värin. Hauduta loppuun folion alla pannulla tai uunissa. Tässä marinadissa hyödynnetään ylijäänyt marinadi uunijuuresten maustamiseen.
n. 2-3 hengelle, yli 60 min.
Ainekset
400g Wurstin yrtti-valkosipuli marinoitua karitsan kruunukyljystä
2-3 porkkanaa
100g (½-1 kpl) lanttua
100g (½-1 kpl) juuriselleriä
200g (1 kpl) palsternakkaa
1-2 (puna)sipulia
200g (1 kpl) kesäkurpitsaa
(öljyä, mausteita)
Jogurttinen minttukastike:
1 tlk (200g) Turkkilaista jogurttia tai kermaviiliä
2 rkl tuoretta minttua tai 2 tl kuivattua minttua
ripaus suolaa
(1 rkl sitruunanmehua)
Ohjeet
Ota liha huoneenlämpöön. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kaada ja pyyhi ylimääräinen marinadi kareesta talteen kulhoon. Kuori ja pilko juurekset. Lohko sipulit ja kesäkurpitsa. Kaada juurekset ja kasvikset marinadin sekaan. Sekoita ja lisää tarvittaessa öljyä ja mausteita. Laita uunivuokaan tai leivinpaperin päälle pellille. Nosta uuniin.
Kuumennna paistinpannu tai grilli melko kuumaksi. Paista karetta ensin rasvapuoli alasapäin n. 3 minuuttia tai kunnes kyljysrivi on saanut kauniin värin. Käännä ja paista vielä n. 2 min.
Kypsennä karitsan kare loppuun hauduttamalla pannulla miedolla lämmöllä folion alla tai uunissa juuresten kanssa. Kypsennä n. 15-20 minuuttia, paistoaika vaihtelee kareen koon mukaan. Jos käytät paistomittaria, kypsennä n.56-58 asteiseksi. Huom! katsoi, ettei mittari ole luussa kiinni tai se näyttää väärin. Kare saa jäädä keskeltä vaaleanpunertavaksi, jolloin se on mureimmillaan. Anna kareen vetäytyä kypsennyksen jälkeen n. 10 minuuttia. Leikkaa sen jälkeen kyljysrivi erilliseksi toisistaan kyljysten välistä. Valmista jogurttikastike sekoittamalla turkkilainen jogurtti tai kermaviili, silputtu minttu sekä mausteet keskenään.
Seuraa sivuamme myös
instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!