Artikkelit

Wurstille hankittiin vuoden alussa puoliautomaattinen pesukone savustusvaunujen pesua varten. Tähän asti käsipesulla puhdistetut savustus- ja keittovaunut hohtavat nyt konepuhtauttaan.

Vettä kuluu nyt vähemmän ja pesuainekin annostellaan automatiikalla. Kone pesee ja huuhtelee vaunut neljässä minuutissa. Pesuvesi kierrätetään ja ylimääräinen vesi johdetaan suodatettuna viemäristöön.

Kone lämpiää höyryllä ja se on ympäristöystävällistä. Keittouunit ja lämmitys toimivat niin ikään höyryllä. Uuteen pesukoneeseen vedettiin haara olemassa olevasta höyryputkesta ja tämä säästää merkittävästi sähköä. Ja sitä lämmintä vettä.

Lihalehti kävi tekemässä jutun aiheesta, lue se tästä!

Palvikinkut vaunulla

Vuosi 2017 on Wurstilla juhlavuosi. Wurstin tarina sai alkunsa vuonna 1986, kun Pohjois-Pohjanmaalla toiminut liha-alan konkari Oiva Saarela perusti poikiensa Jarin ja Jyrkin kanssa yhtiön pääkaupunkiseudun kasvaville markkinoille. Kolmikko oli aiemminkin työskennellyt pitkään lihajalosteiden parissa, joten kokemusta alalta ei uupunut. Yritys on säilynyt perheyrityksenä nyt jo kolmannessa sukupolvessa ja tehdasta on ehditty laajentaa kymmenen kertaa.

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 30 vuotta siitä, kun tehdas rakennettiin Puurtajankadulle Järvenpäähän ja toiminta käynnistettiin. Nyt kolmisenkymmentä vuotta myöhemmin toiminta jatkuu samassa osoitteessa, samoja arvoja noudattaen. Alusta alkaen yrityksen toimintaa on ohjannut vahva usko laadukkaisiin ja innovatiivisiin tuotteisiin: Yhtiö on panostanut erityisesti kokolihasta valmistettuihin viipalepakkauksiin. Wurstin tuotteet erottuvat edukseen luonnollisen ja aidon olemuksensa ansiosta.

Lihalehti kävi tekemässä jutun Wurstilla juhlavuoden kunniaksi. Lue Lihalehden juttu Wurstista täällä!