Artikkelit

Nakkipiilot
Nakkipiilot ovat helposti valmistettavia ja maukkaita herkkuja.

Nakkipiilot sopivat hyvin viikonlopun iltapalaksi tai jopa illanistujaisiin ja juhliin. Nakkipiilojen valmistaminen on nopeaa ja helppoa.  Nakkipiilot ovat herkullisia sekä lämpimänä että kylmänä. Nämä maistuvat koko perheelle!

 

8 kpl, valmistus alle 30 min.

 

Ainekset

2 pkt (250g / 8 kpl) Italian Bruschetta nakkia tai esim. Wursti Krakova nakkia.

voi- tai lehtitaikinaa

ketsuppia

juoksevaa maustettua sulatejuustoa

1 kananmuna

seesaminsiemeniä tai unikonsiemeniä

 

Ohjeet

Laita voitaikinalevyt sulamaan leivinpaperin päälle. Kun levyt ovat sulaneet, puolita ne.

Voit tehdä esimerkiksi ketsupilla tai juoksevalla sulatejuustolla höystettyjä nakkipiiloja. Levitä ketsuppi / juokseva sulatejuusto levyjen toiseen reunaan. Voit myös laittaa halutessasi mausteita piilon sisään. Laita nakit päälle ja pyöräytä taikinan nakin ympärille. Purista taikinan saumat tiukasti kiinni. Asettele nakkipiilot leivinpaperille niin, että saumapuoli on alaspäin. Tällöin pysyvät hyvin kasassa.

Voitele nakkipiilojen päälle kananmunaa, saadaksesi niihin ruskettuneen pinnan. Lopuksi voit ripotella päälle esimerkiksi seesaminsiemeniä tai unikonsiemeniä koristeeksi ja hieman makua tuomaan.

Paista 225-asteisen uunin keskitasossa 10-15 minuuttia.

 

Vinkki! Jos tahdot tehdä pienempiä piiloja, voit jakaa levyt neljään osaan ja halkaista nakit kahtia. Näin saat tuplamäärän pienempiä herkkuja! Tarjoile nakkipiilot esimerkiksi ketsupin, sinapin tai jonkin dipin kanssa.

Leikkaa jokaiseen taikinapalaan kolme viiltoa. Tällöin saat nakkipiiloihin hauskat raidat pintaan.

Katso myös muut reseptimme tai tutustu makkaroihimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Wurstille hankittiin vuoden alussa puoliautomaattinen pesukone savustusvaunujen pesua varten. Tähän asti käsipesulla puhdistetut savustus- ja keittovaunut hohtavat nyt konepuhtauttaan.

Vettä kuluu nyt vähemmän ja pesuainekin annostellaan automatiikalla. Kone pesee ja huuhtelee vaunut neljässä minuutissa. Pesuvesi kierrätetään ja ylimääräinen vesi johdetaan suodatettuna viemäristöön.

Kone lämpiää höyryllä ja se on ympäristöystävällistä. Keittouunit ja lämmitys toimivat niin ikään höyryllä. Uuteen pesukoneeseen vedettiin haara olemassa olevasta höyryputkesta ja tämä säästää merkittävästi sähköä. Ja sitä lämmintä vettä.

Lihalehti kävi tekemässä jutun aiheesta, lue se tästä!

Palvikinkut vaunulla

Vuosi 2017 on Wurstilla juhlavuosi. Wurstin tarina sai alkunsa vuonna 1986, kun Pohjois-Pohjanmaalla toiminut liha-alan konkari Oiva Saarela perusti poikiensa Jarin ja Jyrkin kanssa yhtiön pääkaupunkiseudun kasvaville markkinoille. Kolmikko oli aiemminkin työskennellyt pitkään lihajalosteiden parissa, joten kokemusta alalta ei uupunut. Yritys on säilynyt perheyrityksenä nyt jo kolmannessa sukupolvessa ja tehdasta on ehditty laajentaa kymmenen kertaa.

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 30 vuotta siitä, kun tehdas rakennettiin Puurtajankadulle Järvenpäähän ja toiminta käynnistettiin. Nyt kolmisenkymmentä vuotta myöhemmin toiminta jatkuu samassa osoitteessa, samoja arvoja noudattaen. Alusta alkaen yrityksen toimintaa on ohjannut vahva usko laadukkaisiin ja innovatiivisiin tuotteisiin: Yhtiö on panostanut erityisesti kokolihasta valmistettuihin viipalepakkauksiin. Wurstin tuotteet erottuvat edukseen luonnollisen ja aidon olemuksensa ansiosta.

Lihalehti kävi tekemässä jutun Wurstilla juhlavuoden kunniaksi. Lue Lihalehden juttu Wurstista täällä!