Kalkkuna minipitsat
Kalkkuna minipitsat sopivat hyvin vaikkapa illanistujaisten tarjottavaksi! Valmista pitsapohja ohjeen mukaan tai käytä valmistaikinaa. Täytteeseen on tässä reseptissä käytetty lihaisaa ja mureaa kalkkunaleikkelettä, mutta voit valita täytteet oman makusi mukaan. Näistä on helppo varioida monenlaisia versioita vieraille tarjottavaksi. Minipitsat ovat myös oivallinen valinta silloin, kun haluat napostella monta erilaista pitsaa etkä osaa valita, millä täytteillä pitsasi haluat! Näitä minipitsoja voi hyvällä omalla tunnolla herkutella, vaikka useamman. Paista uunissa tai grillissä pitsakivellä ja koristele tuoreilla yrteillä!
Valmistusaika (käytettäessä valmistaikinaa) n. 30 min
Ainekset
Pohja:
kaupan valmis pitsapohja tai valmista pohja itse ohjeen mukaan
Pitsakastike:
tomaattikastiketta (tai tomaattipyreen ja ketsupin sekoitusta)
kuivattuja yrttejä esim. oreganoa ja basilikaa tai pitsamaustetta
ripaus suolaa
ripaus pippuria
Täytteet:
kalkkunaleikkelettä esim. Wurstin Sinappikalkkunaa tai Extra Palvikalkkunaa
paprikaa
punasipulia
kirsikkatomaatteja
juustoraastetta
koristeluun tuoreita yrttejä esim. basilikaa ja rucolaa
Ohje
Jos teet minipitsat valmistamalla itse pitsapohjan, tee se ohjeen mukaan ja anna kohota. Laita uuni kuumenemaan 200 – 225 asteeseen. Valmistele pitsapohjat. Mikäli käytät valmispohjaa, kaulitse pohja tarvittaessa. Jaa pohja tasakokoisiin paloihin, joko veitsellä neliöiksi tai lasilla pyöreiksi ympyröiksi.
Valmista pitsakastike sekoittamalla tomaattikastike sekä kuivatut yrtit ja mausteet keskenään. Tomaattikastikkeen voit korvata sekoittamalla tomaattipyreetä ja ketsuppia. Mausta kastike ripauksella suolaa ja pippuria. Tarkista maku. Voit pyöristää makua tarvittaessa myös ripauksella sokeria.
Valmistele täytteet. Leikkaa kalkkunaleike, sipuli ja paprika siivuiksi. Halkaise kirsikkatomaatit.
Täytä pitsapohjat. Levitä pitsapohjien päälle pitsakastiketta, sipulia, paprikaa, kalkkunaa ja tomaatit. Viimeistele juustoraasteella. Paista pohjia uunissa 10 – 15 minuuttia kunnes juusto on saanut kauniin värin.
Koristele pitsat paiston jälkeen tuoreilla yrteillä esim. basilikalla ja rucolalla. Tarjoile raikkaan salaatin ja esim. muiden tapaksien kera!
Vinkki! Tarjoile pitsat osana runsasta tapas-, antipasto- tai pintxo-lajitelmaa! Kokeile pitsoja myös ns. valkoisina pitsoina, jolloin tomaattikastike korvataan valkosipulilla, pippurilla ja suolalla maustetulla ranskankermalla.
Katso myös muut reseptimme tai tutustu leikkeleisiimme!
Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!