Tag Archive for: pavel

Pavelin rosvopaistia ja uunijuureksia

Pavelin rosvopaistia ja uunijuureksia

Wurstin Pavelin rosvopaistia ja uunijuureksia valmistetaan herkullisesta maustetusta, luullisesta karitsanpaistista. Pavel karitsan rosvopaisti on luullisesta karitsanpaistista valmistettu, valmiiksi maustettu. Paisti valmistuu uunissa helposti paistomittarin avulla. Mittaria paistiin asetettaessa tulee huolehtia, ettei mittari osu luuhun tai se mittarin lukema voi näyttää liian korkeata lämpötilaa. Rosvopaisti valmistuu uunissa noin 1 kg / 1 tunti periaatteella.

4 hengelle

Valmistus n. 15 minuuttia

Ainekset

1 kpl Wursti Pavel Karitsan rosvopaisti
500 g palsternakkaa
500 g juuriselleriä
500 g porkkanaa
0,5 dl rypsiöljyä
1 rkl suolaa
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 tl mustapippuria
1 rkl kuivattua timjamia

Ohjeet

Kuumenna uuni 200 asteeseen ja ota liha lämpimään. Leikkaa palsternakat puoliksi. Kuori ja halkaise juuriselleri isoiksi paloiksi. Poista porkkanoista kannat ja halkaise. Laita juurekset uunivuokaan. Mittaa juuresten sekaan rypsiöljy, suola, hunaja, mustapippuri ja timjami. Pyörittele mausteet tasaisesti juuresten joukkoon. Lisää juuresten päälle Pavelin Karitsan rosvopaisti ja aseta paistomittari lihan keskelle. Mittari ei saisi osua luuhun tai se saattaa näyttää väärää lukemaa. Lihan olisi hyvä olla noin huoneenlämpöistä ennen uuniin laittamista, jotta se kypsyy tasaisesti. Aloita kypsentämään 200 C asteisessa uunissa 20 minuuttia. Tiputa uunin lämpötila 150 C asteeseen ja kypsennä sisälämpömittarin avulla sisälämmöksi 65 C astetta. Tämä kestää noin yhden tunnin. Anna Pavelin rosvopaistin ja uunijuuresten vetäytyä hetki ennen tarjoilua esimerkiksi folion alla.

Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.

Vinkki! Katso myös muut reseptimme sekä pääsiäistuotteemme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Pavelin paistia ja uunijuureksia vuoassa

Pavelin paistia ja uunijuureksia vuoassa

Pavel karitsanpaisti

Pavel karitsanpaisti valmistuu karitsan luullisesta paistista.

Pavel karitsanpaisti on luullinen paisti. Luu antaa paistille mehevyyttä ja makua paiston aikana. Paisti on maustettu hyvin karitsanlihaan sopivilla mausteilla kuten yrteillä ja valkosipulilla. Pavel karitsan rosvopaistilla helpotat pääsiäisen ruokavalmisteluja; pieni paisto pannulla ja uuniin kypsymään. Eikä makua puutu! Pavelin karitsan rosvopaistin löydät K-kaupoista.

n. 2,5h, 4-5 hengelle riippuen paistin koosta ja lisukkeiden määrästä

Ainekset

Wursti Pavel karitsan rosvopaisti

Öljyä tai voita paistamiseen

Kastike:

2 dl paistolientä

1-1,5 dl kuohukermaa

1,5 rkl vehnäjauhoja

valkopippuria

suolaa

Ohjeet

Ota liha lämpimään n. tunti ennen kypsentämistä. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Lisää pannulle rasvaa ja kuumenna pannu. Paista kuumalla paistinpannulla kauniin ruskea väri karitsanpaistin pintaan. Lisää paistomittari lihaan ja kypsennä loppuun 150 °C uunissa niin kauan, että sisälämpötila on noin 65 °C. Liha kypsyy noin 1kg/tunti. Kääri liha folioon ja anna vetäytyä huoneenlämmössä vähintään 20 minuuttia. Siivilöi paistoliemi talteen. Sekoita kattilassa jäähtynyt paistoliemi ja vehnäjauhot tasaiseksi. Lisää kuohukerma. Kuumenna sekoittaen ja anna kiehua muutama minuutti, jotta kastike sakenee. Leikkaa ja tarjoile mieleistesi lisäkkeiden kera. Karitsan kanssa maistuvat hyvin esim. uunijuurekset.

Reseptin on kehitellyt Wurstille monipuolinen ja taitava 12 kk blogiryhmä.

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!