Artikkelit

Järvenpääläinen paella

Järvenpääläinen paella on saanut uutta twistiä herkullisista ja maukkaista Wurstin nakeista.

Paella on monille tuttu ruoka Espanjan lomamatkoilta. Paella yhdistää merenelävät, riisin ja maukkaan makkaran. Kokonaisuuden kruunaa kurkuma, joka antaa ruokaan kauniin, upean paahteisen keltaisen värin. Tämä ruoka vie makumatkalle, värit loistavat kuin laskeva aurinko merenrannalla! Järvenpääläinen paella valmistetaan Wurstin maukkaista nakeista. Tarjoile paella illanistujaisissa suuresta kasarista suoraan lautasille. Tarjoile lisäksi salaattia sekä patonkia tai muuta tuoretta leipää, jota ruokailijat voivat kastaa lautaselle jäävässä liemessä.

4 hengelle

Ainekset

1 pkt  Italian bruschetta nakkeja tai Wurstin Chorizo nakkeja.

150 g kuorittuja katkarapuja

4 dl pitkäjyväinen riisi

1 kpl valkosipulin kynsi

1 kpl keltasipuli

1 kpl punainen paprika

100 g sokeriherne

4 dl tomaattimehua

2 rkl kurkumaa

oliiviöljyä, suolaa, mustapippuria, sokeria

Ohjeet

Hienonna sipulit ja freesaa niitä oliiviöljyssä kurkuman kanssa paistokasarissa. Lisää riisi ja kuullota. Lisää tomaattimehu ja tarvittaessa vettä, että riisit peittyvät. Hauduta riisiä miedolla lämmöllä kannen alla, lisää tarvittaessa aina vettä. Katso riisin ohjeellinen kypsennysaika pakkauksesta. Kun riisi alkaa olla kypsää, hauduta neste pois, jotta riisistä tulee irtonaista. Leikkaa nakit siivuiksi ja paista paistinpannulla. Leikkaa paprika ja sokeriherne, lisää ne lopuksi nakkien kanssa pannulle. Lisää nakit, kasvikset ja katkaravut riisin joukkoon lopuksi. Mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla.

Vinkki! Voit lisätä paellaan myös simpukoita tai muita mereneläviä kuten mustekalaa. Lisää ne samaan aikaan kuin paprikan ja sokeriherneen kanssa pannulle ja paista hetki kunnes merenelävät ovat kypsiä.

Järvenpääläinen paella-reseptin on kehittänyt 12kk blogi

Tutustu myös muihin resepteihimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Paella

Paella