Krakova nakki-perunavuoka valmistuu herkullisesta Wursti Krakova nakista, jossa maistuvat yrtit ja valkosipuli. Reseptissä valmistetaan perunamuusi alusta asti, mutta aivan yhtä hvyin voit käyttää tähän edelliseltä aterialta ylijääneen perunamuusin tai oikoa käyttämällä valmismuusia.
4 hengelle, valmistusaika 1 tunti
Ainekset
500 g (2 pkt) Wurstin Krakova nakkeja
1 kg jauhoista perunaa kuorittuna
1 dl maitoa
2 dl ruokakermaa
50 g voita
2 tl suolaa
1 tl mustapippuria
Ohjeet
Aloita valmistamalla perunamuusi. Laita kuoritut perunat kypsymään kiehuvaan veteen. Perunoiden ollessa kypsiä, survo perunat ja lisää joukkoon maito, ruokakerma, suola ja mustapippuri. Sekoita tasaiseksi. Leikkaa Wurstin Krakova nakit noin sentin paksuiksi viipaleiksi. Paista kuumalla paistinpannulla ja sekoita perunamuusin joukkoon. Kaada peruna-nakkiseos voideltuun uunivuokaan. Paista 180 C asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on ruskistunut. Tarjoile esimerkiksi raikkaan vihersalaatin kera.
Vinkki! Voit valmistaa reseptin myös muusta makkarasta tai nakista!
Katso myös muut herkulliset reseptimme!
Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!