Uunibataattia ja kalkkunatäytettä on tuunattu versio perinteisestä uuniperunasta. Tämä ruoka on helppo tehdä ja valmistuu uunissa muiden kotitöiden tai vaikka seurustelun lomassa. Valmista täyte ja laita bataatit uunin lämpöön pehmenemään. Ihanan makea bataatti sopii hyvin yhteen happaman ja suolaisen Extra Palvikalkkunasta valmistetun täytteen kanssa. Koristele esimerkiksi herneenversoilla, jos haluat näyttävyyttä ruokaan.
4 hengelle, valmistusaika 45 minuuttia
Ainekset
4 keskikokoista bataattia
250 g Wurstin Extra Palvikalkkunaa tai Extra Palvikinkkua
200 g ranskankermaa
1 dl täysmajoneesia
1 punasipuli hienonnettuna
1 rkl raastettua piparjuurta
1 ruukku tuoretta persiljaa hienonnettuna
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria rouhittuna
koristeluun herneenversoja tai yrttejä
Ohjeet
Pese bataatit ja kääri alumiinifolioon. Laita bataatit kypsymään 175 C asteiseen uuniin. Bataatit kypsyvät noin puolessa tunnissa, riippuen niiden koosta. Valmista sillä aikaa kalkkunatäyte. Leikkaa Wurstin Extra Palvikalkkuna pieneksi kuutioksi. Laita kulhoon leikattu kalkkuna, ranskankerma, täysmajoneesi, hienonnettu punasipuli, persilja ja mausteet. Sekoita tasaiseksi. Halkaise kypsät bataatit keskeltä ja täytä kalkkunatäytteellä. Viimeistele halutessasi esimerkiksi herneenversoilla tai yrteillä.
Vinkki! Voit valmistaa täytteen myös esimerkiksi Extra Palvikinkusta tai Rosvopaistista.
Katso myös muut herkulliset reseptimme!
Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!