Artikkelit

Gnocchi-raakamakkara vuoka

Raakamakkara on karkeampimassainen ja lihaisa makkara. Raaka- eli tuoremakkarat ovat monikäyttöisiä. Tässä reseptissä valmistetaan herkullinen gnocchi-raakamakkara vuoka, joka on helposti valmistettavaa arkiruokaa.

Gnocchit ovat italialaisesta keittiöstä tuttuja mykyjä, jotka tehdään usein perunasta. Gnocchit ovat suomalaisessa keittiössä vähemmän tunnettu raaka-aine. Kaupoissa valmiina myytävät gnocchit ovat kuitenkin helppokäyttöinen pastan tapaan käytettävä raaka-aine.

Gnocchit imevät itseensä makua vuoan muista ainesosista, tämä ruoka vain paranee seuraavalle päivälle, kun maut saavat hetken tekeytyä. Reseptiin voit hyödyntää vähittäiskaupoissa valmiina myytäviä gnoccheja tai valmistaa omasi. Voit myös korvata gnocchit esimerkiksi pastalla tai jättää kokonaan pois.

n. 5-6 hengelle, n. 45 min.

 

Ainekset

1 pkt raakamakkaraa tai esim. 1 pkt mausteista Italian Bruschetta nakkia 250g

1 pkt peruna gnoccheja (500g)

1 (puna) sipuli

2 valkosipulin kynttä

1 prk tomaattikastiketta (400g) tai tomaattimurskaa

1 kesäkurpitsa

mausteita, esim. yrttejä

 

Ohjeet
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja viipaloi sipuli. Pilko raakamakkarat sekä kesäkurpitsa. Levitä gnocchit uunivuoan pohjalle. Ripottele joukkoon pilkotut raakamakkarat, kesäkurpitsa, sipuli ja hienonnettu valkosipuli.
Kaada päälle tomaattikastike sekä lisää mausteita oman maun mukaan. Mikäli käytä hyvin mausteisia makkaroita, mausteita ei tarvitse niin paljoa. Myös valmiiksi maustetussa tomaattikastikkeessa saattaa olla suolaa ja esimerkiksi yrttejä valmiina. Tällöin suolaa ei välttämättä tarvitse lisätä. Sekoita kastike ja ainekset keskenään, tarvittaessa lisää hiukan vettä vuokaan.
Laita vuoka uuniin paistumaan keskitasolle noin puoleksi tunniksi tai kunnes pinta on saanut väriä. Paistoaikaan vaikuttavat vuoan koko ja ainesten määrä.

Gnocchi-raakamakkara vuoka ainekset

Ainekset pilkottuna vuoassa

Lopuksi vuoka uuniin!

Lopuksi vuoka uuniin!

Vinkki! Gnocchi-raakamakkara vuoka on helppo tuunata oman makunsa mukaan. Kokeile joukkoon vaikka persiljaa, paprikaa, parsakaalia tai sieniä. Peruna gnocchit voit korvata esim. pastalla. Vaihtoehtoisesti voit myös lisätä vuokaan vain kasviksi ja makkaraa.

Katso myös muut reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Raakamakkara kasvis vuoka

Raakamakkara on karkeampimassainen ja lihaisa makkara. Raaka- eli tuoremakkarat ovat monikäyttöisiä; grillaa, paista pannulla, kokeile keittoon tai esim. pastaan. Tässä reseptissä valmistetaan raakamakkara kasvis vuoka, johon lisätään kasviksia sekä juustoa ja paistetaan uunissa kypsäksi.

n. 5-6 hengelle, n. 60 min.

Ainekset

250g raakamakkaraa esim. Wurstin Churrasco raakamakkaraa

2-3 porkkanaa

1 pieni parsakaali tai puolikas isommasta

1 (puna)sipuli

kourallinen kirsikka- tai miniluumutomaatteja

100g feta- tai vuohenjuustoa

öljyä

suolaa

pippuria

Ohjeet
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Paloittele parsakaali melko pieniksi paloiksi ja porkkanat n. 1 cm paksuiksi kolikoiksi. Kuori ja lohko sipuli. Leikkaa fetajuusto ja raakamakkarat n. 2cm paksuiksi paloiksi. Pyörittele porkkanat, kaali, sipuli ja tomaatit öljyssä, mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Levitä kasvikset vuokaan ja niiden päälle juusto- sekä makkarapalat. Paista uunissa keskitasolla n. 25-30 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat pehmenneet.
Raakamakkara kasvis vuoka ennen paistoa

Vinkki! Voit käyttää vuokaan myös kypsää makkaraa, esim. Wurstin Feta-pinaatti nakkia. Lisää makkara tällöin noin. 15 minuutin paistamisen jälkeen vuokaan. Raakamakkara kasvis vuoka on helppo tuunata oman makunsa mukaan. Kokeile vaikka kesäkurpitsaa, paprikaa tai kurpitsaa.

Katso myös muut reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!