Artikkelit

kalkkuna caesar bagel
Kalkkuna caesar bagel on mitä mainioin välipala!

Kalkkuna caesar bagel täytetään nimensä mukaisesti klassisella caesar -kastikkeella sekä Wurstin Extra palvikalkkunalla. Bagel eli vesirinkeli on donitsin muotoinen suolainen leivonnainen. Paistettaessa bageliin saa maukkaan rapean kuoren. Bagelin voit täyttää mielesi mukaan.  Tämä herkku sopii mainiosti viikonlopun aamupalapöytään. Me kokeilimme bagelia tällä erää seuraavalla tavalla:

 

Ainekset

300g Extra Palvikalkkunaa tai

300g Extra Palvibroileria

Salaattia ym. lisuketta

 

Caesar -kastike:

1 kananmuna

2,5 dl öljyä

1 valkosipulinkynsi silputtuna

1 rkl vettä

0,5 rkl valkoviinietikkaa

1 rkl Dijon sinappia

2 rkl vastapuristettua sitruunanmehua

1 rkl kapriksia

mustapippuria

suolaa

 

Ohjeet

Caesar -kastike: Laita kaikki ainekset korkeaan astiaan. Sekoita sauvasekoittimella kaikki aineset sekaisin kunnes koostumus on kermaista ja kastike saa kauniin vaalean värin.

 

Pilko kalkkuna ja sekoita kastikkeeseen. Halkaise bagelit ja lisää väliin täyte.

 

Paahda bageleita pöytägrillissä tai uunissa grillivastuksella, kunnes bagelit saavat kauniin värin.

Bagelit palavat herkästi, joten ole tarkkana paiston kanssa. Tarjoile bagelit raikkaan salaatin kera.

ainekset

caesar kastike

 

kalkkuna kastikkeessa

 

Vinkki! Bagelin väliin voit laittaa lähes mitä vain. Voit sivellä bageliin esimerkiksi mieluistasi tuorejuustoa tai lisätä esimerkiksi juustoraastetta väliin. Bagelista voi tehdä myös makeankin version lisäämällä väliin esimerkiksi marmeladia.

Katso myös muut reseptimme tai tutustu myös muihin leikkeleisiimme, joita myös voit laittaa bagelin väliin! Löydä oma suosikkisi!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Quesadilla Extra Palvibroilerilla

Quesadilla on täytetty, pannulla paistettu lämmin tortilla, jonka väliin voi kokeilla esim. Extra Palvibroileria.

Quesadilla on meksikolainen pikaruoka herkku, jonka pintaan paistetaan väriä pannulla. Quesadillan väliin voit käyttää esim. ylijääneet kasvikset ja lihat. Koko komeus kruunataan herkullisella juustolla, joka sulaa paistaessa mukavasti. Ruoka valmistuu nopeasti ja syödään rempseästi käsin. Tässä reseptissä mehevä Extra Palvibroileri maustetaan salsakastikkeella ja tex mex mausteseoksella. Täytteeseen lisätään juustoa ja paistetaan tortillalettujen välissä, kunnes juusto sulaa. Quesadillat tarjoillaan erilaisten lisukkeiden kera, josta jokainen voi tehdä haluamansa yhdistelmän!

4 hengelle

Ainekset

200g Wurstin Extra Palvibroileria tai Extra Palvikalkkunaa

4 dl juustoraastetta

1 purkki salsaa

Tex Mex mausteseosta

8 kpl tortilla lettuja

1 punasipuli

kourallinen kirsikkatomaatteja

1 prk creme fraichea

1 avokado

1 kermaviili

1 tl sitruunamehua

suolaa & mustapippuria

1 valkosipulin kynsi

jalapenoja

Ohjeet

Ota kulho ja kaada sinne salsapurkki, juustoraaste ja pilkottu Wurstin Extra Palvibroileri sekä 2 rkl Tex Mex mausteseosta ja sen jälkeen sekoita. Tämän jälkeen valmista avokadokermaviili kastike. Laita kulhoon murskattu avokado ja suola sekä pippuri. Lisää sitruunanmehu ja murskattu valkosipuli, jonka jälkeen sekoita ja lisää kermaviili.

Valmista seuraavaksi quesadillat eli ota yksi tortillalettu ja levitä neljäsosa täytteestä sen päälle tasaisesti, jonka jälkeen laita päälle toinen tortilla. Tee näitä yhteensä neljä. Queasadillat valmistetaan pannulla keskilämmöllä. Laita quesadilla paistinpannulle ja lämmitä niin kauan, että tortilla saa väriä pintaan ja juusto lähtee sulamaan. Kun toinen puoli on ruskistunut, niin käännä lettu. Kypsennä kaikki quesadillat, jonka jälkeen leikkaa ne veitsellä neljään osaan ja tarjoile lautasella guacamole dipin, Creme Fraichen, punasipulin ja tomaatin kanssa. Jos olet tulisen ystävä niin lisää päälle vielä jalopenoja.

Vinkki! Käytä

Reseptin on kehittänyt 12kk blogi

Katso myös muut leikkele reseptimme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Quesadilla

Quesadilla