Tähtitortut

Siskonmakkara tähtitortut ovat suolainen vaihtoehto perinteisten luumuisten torttujen rinnalle!

Tähtitortut kuuluvat läheisesti suomalaiseen pikkujoulu- ja joulupöytään. Voitaikina sopii hyvin myös suolaisten täytteiden kaveriksi. Tällä kertaa teimme joulutortut Siskonmakkarasta!

n. 60 min, 20 kpl

Ainekset

1kg (10 kpl) valmiita torttutaikinalevyjä (myös lehtitaikina ja -voitaikinalevyt käyvät)

200g Wurstin Siskonmakkaraa

Koskenlaskija Ruoka chili sulatejuustoa

kananmunaa voiteluun

juustoraastetta

Ohjeet

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Asettele taikinalevyt pellille, leivinpaperille sulamaan. Sulata taikinalevyt ohjeen mukaan, n. 15 min. Leikkaa sulaneet taikinalevyt keskeltä kahtia neliöiksi. Tee jokaisen neliön kulmiin vinot n. 3cm pituiset viillot kohti neliön keskustaa. Voitele sakarat kananmunalla. Lisää koskenlaskijaa tortun keskelle pari teelusikallista. Pursota siskonmakkaraa juuston päälle. Taittele joka toinen kulma ylös ja nipistä ne keskelle alas painaen suppuun vedellä kostutetuin sormin. Lisää pinnalle vielä juustoraastetta. Paista torttuja uunissa keskitasolla n. 15 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Tähtitortut

Siskonmakkara tähtitortut ennen paistoa

 

Tähtitortut

Siskonmakkara tähtitortut paiston jälkeen

Vinkki! Reseptin täytettä on helppo muokata mieleisekseen. Kokeile esim. aurajuustoa kinkun kanssa, kalkkunaleikettä tai vaikkapa savuporoa. Vähemmän jouluisia naposteltavia saat, kun jätät taikinalevyt neliönmallisiksi. Taikinalevyjen täytteeksi on helppo käyttää, mitä jääkapista sattuu löytymään.

Katso myös joulutortut kinkkutäytteellä tai kalkkunatäytteellä!

Muut Siskonmakkarareseptit löydät täältä!