Siskon Kepakko

Siskon Kepakko on hauska tapa valmistaa siskonmakkarasta näyttävä ruokalaji.

Kepakot ovat hauskoja dipattavia illanistujaisiin, tarjoile erilaistan kastikkeiden kera.

2 hengelle

500 g Wurstin Siskonmakkaraa

1 rkl grillausmauste

1 rkl kumina

1 tl jauhettua inkivääriä

ripaus jauhettua mustapippuria

Ohjeet

Purista siskonmakkarat kulhoon. Lisää mausteet ja sekoita. Levitä leivinpaperoidulle uunipellille noin 2 cm paksuksi suorakulmion muotoiseksi levyksi. Paista 180 C asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä. Leikkaa levy ”tikuiksi” ja hiillosta kaikilta puolilta. Lisää lopuksi grillitikku kepakon läpi ja tarjoile siskon kepakko kuminajogurtin ja tomaattikastikkeen kanssa.

Tomaattikastike:

4 kpl tuore tomaatti

1 kpl valkosipulin kynsi

oliiviöljyä, suolaa, mustapippuria, sokeria

Hienonna valkosipulin kynsi. Freesaa sitä oliiviöljyssä. Lisää tuoreet tomaatit leikattuna joukkoon ja haihduta neste pois. Jos kastike ei ole ehtinyt kypsyä voit huoletta lisätä hieman vettä ja keitellä kypsäksi. Mausta suolalla, mustapippurilla ja aavistuksella sokeria.

Kuminajogurtti:

2 dl turkkilainen jogurtti

jauhettua kuminaa oman maun mukaan

suolaa

Sekoita ainekset keskenään.

Reseptin on kehittänyt 12kk blogi

Katso myös muut Siskonmakkarareseptit täältä!