Olutnakkeja, uudet perunat sipuli-voikastikkeella ja naurisrösti
Olutnakkeja, naurisrösti ja uudet perunat voi-sipulikastikkeella hyödyntää kesäisiä herkkuja. Valkosipulinen ja yrttinen Olutnakki sopii hyvin mietojen makujen kaveriksi.

4 hengelle, valmistus n. 40 min.

Ainekset

200g Wurstin Olutnakkeja tai vaikka Wurstin Krakovanmakkaraa

Naurisrösti

4 (n. 400g) naurista
1 (kesä)sipuli
1/2 dl vehnäjauhoja
1 rkl perunajauhoja
1 tl suolaa
1/2 tl musta- tai valkopippuria
1/2 dl margariinia tai voita
öljyä
Uudet perunat voi-sipulikastikkeella
n. 800g (12 kpl) uutta perunaa
ripaus suolaa
100g voita
n. 100g (2-3) kesäsipulia varsineen
1/4 tl suolaa
1/2 tl musta- tai valkopippuria
( 2-3 rkl ruohosipulia)

Ohjeet

Mittaa kattilaan vesi perunoita varten ja kuumenna kiehuvaksi. Kun vesi kiehuu, lisää halutessasi ripaus suolaa keitinveteen sekä perunat ja keitä n. 20-30 minuuttia riippuen perunoiden koosta. Valmista perunoiden kiehuessa naurisrösti ja paista tai grillaa Olutnakit.

Kuori tai pese nauriit, leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi ja hienonna sipuli. Lisää nauriiden ja sipuleiden joukkoon vehnä- ja perunajauhot sekä mausteet. Lisää seuraavaksi sulatettu margariini ja kääntele tasaiseksi. Kumoa seos pannulle ja asettele tasaiseksi. Laita kuumuutta kestävä lautanen naurisröstin päälle painoksi. Paista noin 5-10 minuuttia molemmin puolin. Naurislastujen paksuus vaikuttaa paistoaikaan. Kun toinen puoli on saanut väriä, kumoa rösti varovasti lautaselle. Käännä rösti toisen lautasen avulla ympäri ja takaisin pannulle. Aseta lautanen taas painoksi. Kypsennä loppuun.

Laita makkarat kuumalle pannulle tai grilliin ja paista molemmin puolin miedolla lämmöllä n. 5 min / puoli tai kunnes nakit ovat saaneet kauniin värin. Valmista voikastike. Mittaa 100g voita kattilaan. Lisää silputtu sipuli. Kuumenna voi kiehuvaksi ja lisää vesi. Anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes sipulit ovat pehmenneet. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuri. Lopuksi voit halutessasi lisätä voisulan sekaan ruohosipulia. Tarjoile rakkaan kesäsalaatin kanssa!

Naurisröstin valmistusta

Naurisröstin valmistusta

Vinkki! Kesällä kannattaa tarjota makkaroiden ja nakkien lisukkeena raikkaita, uuden sadon vihanneksia. Yrttinen ja valkosipulinen makkara maistuu mietojen makujen seurana.

Katso myös muut reseptimme tai tutustu vaikkapa makkaroihimme!