Nopea Siskonmakkarakeitto

Nopea Siskonmakkarakeitto on todellista pikaruokaa, josta ei kuitenkaan puutu makua!

Meidän mielestämme Siskonmakkaroita pitää olla keitossa runsaasti, muutoin ne saattavat hävitä keitosta silmänräpäyksessä.

n. 20 min, 4-5 hengelle

Ainekset

500 g Wurstin siskonmakkaroita

1,25 l vettä

peruna & keittokasvis 750 g pakaste

1-2 kasvis-, kana- tai lihaliemikuutiota

(6-10 maustepippuria)

(persiljaa pinnalle)

Ohjeet

Laita kattilaan vesi ja maustepippurit sekä murenna joukkoon liemikuutio. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää jäiset peruna ja keittokasvikset kiehuvaan veteen ja anna kiehua 5-10 min. Purista siskonmakkaramassa ulos kuoresta haluamasi kokoisiksi palleroiksi kiehuvaan veteen kasvisten joukkoon. Anna keiton kiehua vielä n. 5 min. Tarkista suola ja mausteet, lisää tarvittaessa. Koristele nopea siskonmakkarakeitto halutessasi hienonnetulla persiljalla.

Vaihtoehtoisesti voit ensin ruskistaa siskonmakkarat pannulla ja lisätä lopuksi keittoon. Siskonmakkara on kollageenikuoressa, josta saattaa tulla keitettynä sitkeä. Tämän vuoksi massa kannattaa pursottaa ulos kuoresta. Siskonmakkara on raakamakkara, joka vaatii kypsennyksen. Siskonmakkaramassa kuitenkin kypsyy melko nopeasti, pallerot noin 5 minuutissa.

Siskonmakkarasta valmistat myös muita monipuolisia reseptejä. Kurkista reseptit täältä!