Kinkkurisotto
Kinkkurisotto valmistuu muutamasta raaka-aineesta. Käytä risottoon mureaa Extra Palvikinkkua tai -kalkkunaa!

4 hengelle, valmistus n. 40 min.

Ainekset

n. 100g Wurstin Extra Palvikinkkua

25g voita

1 sipuli

3 dl risottoriisiä

n. 1 l vettä (lihalientä)

lihafondi tai lihaliemikuutio sulatettuna veteen

n. 200g herneitä

1 dl parmesan-juustoa

mustapippuria

suolaa

Ohjeet

Kuumenna voi kattilassa. Silppua sipuli. Kun voi on sulanut, lisää silputtu sipuli ja kuullota. Lisää riisit ja sekoita, kunnes riisi muuttuu hieman läpikuultavaksi. Lisää joukkoon lihalientä pari desiä. Anna risoton kiehua hiljalleen ja lisää nestettä joukkoon vasta, kun edellinen on imetynyt riisiin. Sekoita loppuvaiheessa herneet riisin joukkoon. Risottoriisi kypsyy n. 15-20 minuutissa. Tarkista kypsyys välillä, riisiin saa jäädä hieman purutuntumaa. Suikaloi kinkku. Kun riisi on sopivan kypsää, sekoita joukkoon parmesan-juusto sekä suikaloitu kinkku. Mausta vielä halutessasi mustapippurilla. Nostele kinkkurisotto lautasille ja koristele esim. heinonnetulla ruohosipulilla, kinkkusiivuilla ja parmesan-juustolla.

Vinkki! Voit halutessasi korvata osan vedestä (n. 2 dl) kuivalla valkoviinillä. Risotossa voit käyttää herneiden sijaan esim. sieniä. Korvaa tällöin kinkku kalkkunalla, joka sopii hyvin sienten kanssa!

Katso myös muut reseptimme!