Churrasco

Churrasco ja oluessa haudutetut sipulit

Churrasco raakamakkara tuo Espanjan lautasellesi hetkessä! Mausteisessa ja lempeän tulisessa makkarassa maistuvat mm. hunaja, valkosipuli, sipuli, paprika.

Sopivasti potkua antavat chili ja jalapeno. Churrascon seuralaiseksi loihditaan oluessa hauduettua sipulia.

4 hengelle

Ainekset

400 g Wurstin Chorizo-nakkia tai Churrasco-raakamakkaraa

3 kpl valkosipulin kynsiä

oliiviöljyä

8 kpl hopeasipulia kuorittuna

5 dl olutta

suolaa, mustapippuria, sokeria, timjamia

Ohjeet

Valmista ensin sipulit. Kiehauta olut ja timjami kattilassa. Mausta olut suolalla, sokerilla ja mustapippurilla. Kaada kuuma olut sipulien päälle uunin kestävään vuokaan. kypsennä 150 C asteisessa uunissa noin 45-60 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi liemessään.

Grillaa tai paista makkaroita ja valkosipulia kokonaisena paistinpannulla oliiviöljyssä. Riittää, että makkarat ovat saaneet kauniin kullanruskean värin. Siirrä makkarat uunivuokaan ja kypsennä 180 C asteisessa uunissa 10 minuuttia. Anna makkaroiden vetäytyä muutama minuutti ennen tarjoilua.

Tsekkaa myös muut reseptimme!

Reseptin on suunnitellut 12 kk blogiryhmä