Artikkelit

Raakamakkara kasvis vuoka

Raakamakkara on karkeampimassainen ja lihaisa makkara. Raaka- eli tuoremakkarat ovat monikäyttöisiä; grillaa, paista pannulla, kokeile keittoon tai esim. pastaan. Tässä reseptissä valmistetaan raakamakkara kasvis vuoka, johon lisätään kasviksia sekä juustoa ja paistetaan uunissa kypsäksi.

n. 5-6 hengelle, n. 60 min.

Ainekset

250g raakamakkaraa esim. Wurstin Churrasco raakamakkaraa

2-3 porkkanaa

1 pieni parsakaali tai puolikas isommasta

1 (puna)sipuli

kourallinen kirsikka- tai miniluumutomaatteja

100g feta- tai vuohenjuustoa

öljyä

suolaa

pippuria

Ohjeet
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Paloittele parsakaali melko pieniksi paloiksi ja porkkanat n. 1 cm paksuiksi kolikoiksi. Kuori ja lohko sipuli. Leikkaa fetajuusto ja raakamakkarat n. 2cm paksuiksi paloiksi. Pyörittele porkkanat, kaali, sipuli ja tomaatit öljyssä, mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Levitä kasvikset vuokaan ja niiden päälle juusto- sekä makkarapalat. Paista uunissa keskitasolla n. 25-30 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat pehmenneet.
Raakamakkara kasvis vuoka ennen paistoa

Vinkki! Voit käyttää vuokaan myös kypsää makkaraa, esim. Wurstin Feta-pinaatti nakkia. Lisää makkara tällöin noin. 15 minuutin paistamisen jälkeen vuokaan. Raakamakkara kasvis vuoka on helppo tuunata oman makunsa mukaan. Kokeile vaikka kesäkurpitsaa, paprikaa tai kurpitsaa.

Katso myös muut reseptimme!