Artikkelit

Siskonmakkarakastike

Siskonmakkara stroganoff on perinteinen kastike uudella twistillä!

Tässä reseptissä perinteinen stroganoff kastike on tuunattu Siskonmakkaralla ja sienillä.

n. 30 min, 4 hengelle

Ainekset

500g Wurstin Siskonmakkaroita

Öljyä

Sipuli

2-3 valkosipulin kynttä

3 dl vettä

liha- tai kasvisliemikuutio

4 rkl tomaattipyreetä

2 mauste- tai suolakurkkua

100 g herkkusieniä

100-150g (n.1 dl) ranskankermaa tai smetanaa

Ohjeet

Keitä siskonmakkarapalleroita vedessä lähes kypsiksi muutaman minuutin ajan. Vaihtoehtoisesti voit paistaa siskonmakkarapallerot pannulla niin, että ne saavat väriä. Nosta pallerot sivuun odottamaan. Kuullota silputut sipulit pannulla pienessä määrässä öljyä. Lisää pannulle vettä, liemikuutio sekä tomaattipyree.  Anna kiehua hetki, jotta liemikuutio sulaa. Kuutioi suolakurkut sekä viipaloi sienet. Lisää kastikkeen joukkoon siskonmakkarapallerot, ranskankerma sekä kurkkukuutiot. Anna kiehua vielä muutama minuutti. Tarjoile esimerkiksi keitettyjen perunoiden kera.

Vinkki! Mikäli keität kastikkeen kaveriksi perunoita, hyödynnä kiehuva vesi  ensin siskonmakkarapalleroiden keittämiseen. Kastikkeeseen voit esim. lisätä porkkanaa tai vaikkapa hillosipuleita. Stroganoffista saa makeamman käyttämällä makeampia maustekurkkuja ja suolaisemman lisäämällä siihen suolakurkkuja.

Katso myös muut Siskonmakkarareseptit täältä!

Makkarakastike

Makkarakastike ja perunamuusi on takuuvarmas klassikko!

Kokeile makkarakastikkeeseen lihaisaa ja hyvin maukasta Viktor makkaraa.

n. 30 min, 3-4 hengelle

 300g Koblasnikin Viktor Grillimakkaraa

1 sipuli

3 rkl rasvaa tai voita

2-3 rkl jauhoja

2 ½ dl vettä

(1dl ruokakermaa)

mausteita

1 kg perunoita

2,5-3 dl maitoa

ripaus suolaa

2 rkl voita

Ohjeet

Laita vesi kiehumaan ja lisää veteen hieman suolaa. Kuori perunat ja laita ne veteen kiehumaan. Kuori sipuli. Kuutioi sipuli ja paloittele makkara haluamallasi tavalla. Paista hetki pannulla, kunnes makkarat ovat saaneet hiukan väriä. Kaada makkarat ja sipulit hetkeksi sivuun. Lisää pannulle rasva. Kun rasva on sulanut, lisää vehnäjauhot ja anna ruskistua. Kun kastike on haluamasi väristä, lisää vesi hiljalleen samalla sekoittaen. Jos kylmän veden lisää liian nopeasti, kastikkeesta voi tulla kokkareista. Lisää halutessasi ruokakerma ja mausteet. Lisää makkarat ja sipulit takaisin kastikkeeseen. Keitä kastiketta vielä n. 5 minuuttia, jotta jauhot kypsyvät.

Kun perunat ovat kypsiä, kaada keitinvesi pois. Kuumenna maito. Survo perunat perunasurvimella käsin. Vaihtoehtoisesti voit käyttää sähkövatkainta tai yleiskonetta. Varo vatkaamasta liikaa, ettei muusista tule liisteriä. Lisää nokare voita ja n. 1 dl kuumaa maitoa perunoiden joukkoon samalla kun survot/vatkaat muusia. Lisää maitoa sen mukaan, millaisen koostumuksen haluat muusiin. Tarkista suola ja lisää tarvittaessa.

Vinkki! Voit korvata maidon kokonaan tai osittain perunoiden keitinvedellä. Ota keitinvettä tällöin talteen ja lisää samalla tavoin kuin maitoa. Makkarakastikkeen seuraksi sopii myös makaroni. Makkarakastikkeen voit maustaa esim. mustapippurilla, tomaattipyreellä, chilillä. Nykyisin on myös tarjolla monenlaisia maustettuja ruokakermoja ja tuorejuustoja – niilläkin on helppo tuunata kastike! Nopea makkarakastike syntyy käyttämällä valmista ruskea kastiketta, joka tarvitsee vain lämmittää.

Lue lisää Viktor Koblasnikin seikkailuista www.koblasnik.fi

Tutustu myös muihin resepteihimme!