Artikkelit

Yrteillä ja valkosipulilla marinoitu karitsan kruunukyljys on maukas ja murea tarjottava juhlapöytään! Valmista kokonaisena ja leikkaa kypsänä erillisiksi kyljyksiksi.

Karitsan kruunukyljys eli karitsan kare on kokonainen kylkirivi, josta tulee paistettuna todella herkullista. Kuumenna kyljystä ensin pannulla tai grillissä niin, että kyljys saa hienon värin. Hauduta loppuun folion alla pannulla tai uunissa. Tässä marinadissa hyödynnetään ylijäänyt marinadi uunijuuresten maustamiseen.

n. 2-3 hengelle, yli 60 min.

Ainekset

400g Wurstin yrtti-valkosipuli marinoitua karitsan kruunukyljystä

2-3 porkkanaa

100g (½-1 kpl) lanttua

100g (½-1 kpl) juuriselleriä

200g (1 kpl) palsternakkaa

1-2 (puna)sipulia

200g (1 kpl) kesäkurpitsaa

(öljyä, mausteita)

Jogurttinen minttukastike:

1 tlk (200g) Turkkilaista jogurttia tai kermaviiliä

2 rkl tuoretta minttua tai 2 tl kuivattua minttua

ripaus suolaa

(1 rkl sitruunanmehua)

Ohjeet
Ota liha huoneenlämpöön. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kaada ja pyyhi ylimääräinen marinadi kareesta talteen kulhoon. Kuori ja pilko juurekset. Lohko sipulit ja kesäkurpitsa. Kaada juurekset ja kasvikset marinadin sekaan. Sekoita ja lisää tarvittaessa öljyä ja mausteita. Laita uunivuokaan tai leivinpaperin päälle pellille. Nosta uuniin.

Karitsan kylkirivi

Kuumennna paistinpannu tai grilli melko kuumaksi. Paista karetta ensin rasvapuoli alasapäin n. 3 minuuttia tai kunnes kyljysrivi on saanut kauniin värin. Käännä ja paista vielä n. 2 min.

Karitsan kare pannulla

Karitsan kylkirivi pannulla

Kypsennä karitsan kare loppuun hauduttamalla pannulla miedolla lämmöllä folion alla tai uunissa juuresten kanssa. Kypsennä n. 15-20 minuuttia, paistoaika vaihtelee kareen koon mukaan. Jos käytät paistomittaria, kypsennä n.56-58 asteiseksi. Huom! katsoi, ettei mittari ole luussa kiinni tai se näyttää väärin. Kare saa jäädä keskeltä vaaleanpunertavaksi, jolloin se on mureimmillaan. Anna kareen vetäytyä kypsennyksen jälkeen n. 10 minuuttia. Leikkaa sen jälkeen kyljysrivi erilliseksi toisistaan kyljysten välistä. Valmista jogurttikastike sekoittamalla turkkilainen jogurtti tai kermaviili, silputtu minttu sekä mausteet keskenään.

Karitsan kare ja uunijuurekset

Vinkki! Kokeile valmistaa kareen kaveriksi myös hummus-kastike!
Pääsiäisen kausituotteet

Pääsiäisen tuotteet nyt myymälöille tilattavissa! Lisätietoja maukkaiden pääsiäistuotteiden saatavuudesta voit tiedustella myynti@wursti.fi tai 09-413 40 400

KYPSÄ KARITSAN VIULU MAUSTETTU N.2kg

Mureaksi kypsennetty, pintamaustettu karitsan viulu kruunaa pääsiäisen ajan juhlapöydän. Mureaksi kypsennetty viulu on helppo kätevä nostaa tarjolle eikä vaadi valmisteluja. Karitsan viulu on maustettu mm. valkosipulilla, paprikalla, pippurilla sekä yrteillä kuten basilikalla ja rosmariinilla.

Tarjoile viulu sellaisenaan tai esim. kuuman kastikkeen ja juureslisäkkeen kera. Kun haluat helposti hyvää, valitse karitsan viulu.

Tutustu tuotteeseen tästä!

Ean-koodi 2392957700002

ME 1 kpl, n2kg

Kypsä maustettu karitsan viulu

YRTTI-VALKOSIPULI MARINOITU LAMPAAN ULKOFILEE 500g

Lampaan ulkofilee valmistuu pannulla tai grillissä minuuteissa, joten sen valmistaminen käy käden käänteessä. Lampaan ulkofilee on marinoitu maukkaalla yrttiöljyllä. Marinadissa maistuvat mm. valkosipuli, paprika sekä yrtit persilja ja timjami.

Ota lihat huoneenlämpöön n.tunti ennen paistoa, pyyhkäise enimmät marinadit pois ja paista grillissä tai pannulla yhteensä n. 2-5 min molemmin puolin. Paistoaika vaihtelee fileiden koon mukaan. Liha saa jäädä keskeltä vaaleanpunaiseksi. Anna fileiden vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Tarjoile vaikka uunijuuresten tai hummuksen kera!

Tutustu tuotteeseen tästä!

Ean-koodi 6409290053040

ME 1 kpl, 500g

Marinoitu lampaan ulkofilee

YRTTI-VALKOSIPULI MARINOITU KARITSAN KRUUNUKYLJYS 400g

Karitsan kruunukyljys on maukas ja näyttävä liha pääsiäisen juhlapöytään. Karitsan kruunukyljys on marinoitu maukkaalla yrttiöljyllä. Marinadissa maistuvat mm. valkosipuli, paprika sekä yrtit persilja ja timjami.

Ota lihat huoneenlämpöön n.tunti ennen paistoa, pyyhkäise enimmät marinadit pois ja paista grillissä tai pannulla ensin väri lihan pintaan, sen jälkeen hauduta kypsäksi miedommalla lämmöllä tai uunissa 200 asteessa n.15-20 min. Paistoaika vaihtelee kareen koon ja halutun kypsyysasteen mukaan. Liha saa jäädä keskeltä vaaleanpunaiseksi. Anna kareen vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Leikkaa kare kyljyksiksi luiden välistä. Tarjoile esim. kastikkeen ja perunoiden kera.

Tutustu tuotteeseen tästä!

Ean-koodi 6409290053132

ME 1 kpl, 400g

Marinoitu karitsan kruunukyljys

YRTTI-VALKOSIPULI RAAKAMAKKARA LAMPAAN- JA SIANLIHASTA 250g

Kesä tuntuu vielä kaukaiselle, mutta raakamakkarat sopivat ruoanlaittoon ympäri vuoden. Lihaisat raakamakkarat ovat rakenteeltaan usein lihaisampia ja karkeampia kuin perusnakit tai -grillimakkarat. Yrtti-valkosipuli raakamakkarassa on sopiva sekoitus lampaan- ja sianlihaa.

Makkarassa maistuu tunnistettavasti lammas, mutta sianliha tasapainottaa makua ja antaa makkaraan mehukkuutta. Makkara on maustettu lampaanlihan kanssa hyvin yhteen sopivilla mausteilla ja yrteillä, mm. oreganolla, timjamilla ja valkosipulilla. Makkara on luonnonsuolessa, josta tulee pannulla tai grillissä paistettuna mukavan rapea. Makkarat on pätkitty valmiiksi irti toisistaan, joten ne on helppo  Paista pannulla, grillissä tai uunissa n.15-20 minuuttia. Kokeile esim. uunijuuresten ja pottumuusin kanssa tai vaikka oluessa haudutettujen sipuleiden kera.

Tutustu tuotteeseen tästä!

Ean-koodi 6409290000365

ME 1 kpl, 250g

Yrtti-valkosipuli raakamakkara lampaan- ja sianlihasta

MAUSTETTU PAVEL KARITSAN ROSVOPAISTI N.1,5kg

PAvel karitsanpaisti on herkullinen uuniruoka. Luu antaa paistille erityistä mehevyyttä ja makua kypsennyksen aikana. Paisti on pintamaustettu yrteillä ja valkosipulilla, jotka sopivat hyvin karitsan lihaan. Helposti hyvää!

Ota liha huoneenlämpöön n. tunti ennen kypsennystä. Paista 225 °C uunissa 15 min. Laske uunin lämpötila 150 °C ja kypsennä kunnes lihan sisälämpötila on n. 65 °C. Liha kypsyy noin 1kg/h. Anna paistin vetäytyä folion alla n. 20 minuuttia ennen tarjoilua.

Tsekkaa myös ohjeemme kastikkeen valmistamiseen!

Tutustu tuotteeseen tästä!

Ean-koodi 2392950300001

ME 1 kpl, n.1,5kg

 

Pavel maustettu karitsan rosvopaisti