Artikkelit

Kiusaus sienistä ja kalkkunasta
Kalkkuna sieni kiusaus on maukas ja vaivaton arkiruoka, joka maistuu koko perheelle.

Kokeile perinteisen kinkkukiusauksen sijaan täytteeksi lihaisaa kalkkunaa ja sieniä. Harjaantumattomankin kokin on helppo onnistua kiusauksissa. Tarjoile kiusaus esim. raikkaan salaatin ja etikkapunajuurten kera!

n. 5 hengelle, n. 1,5h

Ainekset

300g Wurstin Extrapalvikalkkunaa

n. 25g kuivattuja sieniä esim. tatteja

2 tlk (á 2 dl) ruokakermaa

1 rkl soijaa

2 ps (á 500g) peruna-sipulisekoitusta (pakasteena)

Roasted garlic & pepper-mausteseosta tai esim. suolaa ja pippuria

Ohjeet
Paloittele sienet. Lisää kulhoon 2dl ruokakermaan ja ruokalusikallinen soijaa. Liota sieniä kerma-soijaseoksessa jääkaapissa 1h-1,5h. Voit laittaa sienet likoamaan jo edellisen päivänä. Kun sienet ovat lionneet, laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Lisää uunivuokaan ensimmäinen pussi peruna-sipuliseosta. Seos saa olla jäinen. Mausta perunat roasted garlic & pepper mausteseoksella tai haluamillasi mausteilla esim. pippurilla ja suolalla. Roasted garlic & pepper mausteseos sisältää suolaa jo valmiiksi.
Lisää perunaseoksen päälle sienet ruokakermoineen. Lisää kuutioiksi tai suikaleiksi leikatut Extrapalvikalkkunat. Kaada toinen pussi peruna-sipuliseosta vuokaan kalkkunoiden päälle. Kaada vuokaan kaikkien ainesten päälle vielä 2 dl ruokakermaa ja mausta. Paista uunin keskitasolla n. 50 minuuttia. Kalkkuna sieni kiusaus maistuu raikkaan salaatin ja etikkapunajuurten kera!
Vinkki! Kokeile kiusaukseen täytteeksi myös esim. maukasta Extrapalvikinkkua tai vaikka Neljän pippurin makkaraa!
Tsekkaa myös muut reseptimme!
Kalkkuna sieni kiusaus

Kalkkuna sieni kiusaus vuoassa

Kevään uutuustuotteet

Kevään uutuudet nyt saatavilla kaupoista! Lisätietoja maukkaiden uutuuksien saatavuudesta voit tiedustella myynti@wursti.fi tai 09-413 40 400

LIHAISA EXTRAPALVIKALKKUNA PALA N300g

Tuttu Extrapalvikalkkuna nyt myös palana. Palasta voit leikata juuri haluamasi kokoisia siivuja leivän päälle. Palasta on myös kätevä leikata esim. suikaleita tai kuutoita ja hyödyntää ruoanlaitossa. Kokeile maukasta ja lihaisaa Extrapalvikalkkunaa vaikka piirakkaa, pitsaan, kiusaukseen tai vaikka quesadillan väliin!

Tutustu tuotteeseen tästä!

LIHAISA EXTRAPALVIKINKKU PALA N300g

Suosittu leikkeleemme Extrapalvikinkku on nyt myös saatavana palana. Mielitkö tuhdimpaa siivua leivälle? Palasta voit leikata juuri haluamasi paksuisia siivuja. Kuutioimalla tai suikaloimalla tuotteen, saat kätevästi monipuolisen raaka-aineen ruoanlaittoon. Maukas ja murea Extrapalvikinkku maistuu vaikkapa munakkaassa, pitsassa, piirakassa tai uuniperunan täytteessä!

Tutustu tuotteeseen tästä!

ITALIAN BRUSCHETTA NAKKI 250g

Tässä maukkaassa nakissa maistuvat yrtit, valkosipuli ja tomaattirouhe. Inspiraation makumaailmaansa nakki on saanut monille tutusta italialaisesta antipastosta bruschettasta. Oregano, rosmariini, tomaattirouhe ja valkosipuli muodostavat harmonisen makukokonaisuuden, joka vie mukanaan italian pienten kujien trattorioihin. Kokeile sellaisenaan paahdetun leivän päällä, ruoanlaitossa esim. makkaravuoassa erilaisten kasvisten kera tai esim. paellassa!

Tutustu tuotteeseen tästä!

YRTTI-VALKOSIPULI RAAKAMAKKARA LAMPAAN- JA SIANLIHASTA 250g

Kesä tuntuu vielä kaukaiselle, mutta raakamakkarat sopivat ruoanlaittoon ympäri vuoden. Lihaisat raakamakkarat ovat rakenteeltaa useoin lihaisampia ja karkeampia kuin perusnakit tai -grillimakkarat. Yrtti-valkosipuli raakamakkarassa on sopiva sekoitus lampaan- ja sianlihaa. Makkarassa maistuu tunnistettavasti lammas, mutta sianliha tasapainottaa makua ja antaa makkaraan mehukkuutta. Makkara on maustettu lampaanlihan kanssa hyvin yhteen sopivilla mausteilla ja yrteillä, mm. oreganolla, timjamilla ja valkosipulilla. Makkara on luonnonsuolessa, josta tulee pannulla tai grillissä paistettuna mukavan rapea. Paista pannulla, grillissä tai uunissa n.15-20 minuuttia. Kokeile esim. uunijuuresten ja pottumuusin kanssa tai vaikka oluessa haudutettujen sipuleiden kera.

Tutustu tuotteeseen tästä!

 

 

Sinappikalkkuna kiusaus

Sinappikalkkuna kiusaus tuo vaihtelua perinteisen kinkkukiusauksen rinnalle.

Sinappikalkkuna on valmistettu kokonaisesta kalkkunan fileestä ja siinä maistuu aidosti liha. Kalkkunanliha on lihaisampaa kuin esim. broilerinliha. Tässä reseptissä perinteinen kinkkukiusaus on saanut uutta potkua herkullisesta sinappikalkkunasta.

4 hengelle

Ainekset

400 g Wurstin Sinappikalkkunaa tai Wurstin Extrapalvibroileria

800 g kiinteää ruokaperunaa kuorittuna ja viipaloituna

2-3 kpl keltasipulia hienonnettuna

1 kpl valkosipulin kynsi hienonnettuna

ruokaöljyä

5 dl kerma

suolaa, mustapippuria

Ohjeet

Laita uunivuoan pohjalle leivinpaperi. Kuullota sipuleita ruokaöljyssä hetki. Sekoita perunaviipaleet ja sipulit. Kasaa uunivuokaan kerroksia peruna-sipulisekoituksesta ja kalkkunasta vuorotellen. päällimmäiseksi kerrokseksi perunaa ja sipulia. Mausta kerma suolalla ja mustapippurilla. Kaada uunivuokaan. Paista 180 C asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, tai kunnes perunat ovat kypsiä. Tarjoile sinappikalkkuna kiusaus raikkaan salaatin kera!

Tsekkaa myös muut reseptimme!

Reseptin on suunnitellut 12 kk blogiryhmä

Tähtitortut

Tähtitortut sinappikalkkunasta ovat suolainen vaihtoehto joulupöytään perinteisten luumutorttujen rinnalle.

Joulutortut käyvät hyvin pikkujouluihin, kahvipöytään tai illanistujaisiin. Kokeile täytteseen maukasta ja mureaa Sinappikalkkunaa!

n. 40 min, 10 kpl

Ainekset

500g valmiita torttutaikinalevyjä (myös lehtitaikina ja -voitaikinalevyt käyvät)

100-150g Wurstin Sinappikalkkunaa

Koskenlaskija Ruoka chili sulatejuustoa

kananmunaa

juustoraastetta

kirsikkatomaatteja

Ohjeet

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Asettele torttutaikinalevyt pellille, leivinpaperille sulamaan. Sulata taikinalevyt ohjeen mukaan, n. 15 min. Valmista täyte. Hienonna kalkkuna pieneksi. Leikkaa sulaneet taikinalevyt keskeltä kahtia neliöiksi. Tee jokaisen neliön kulmiin vinot n.3cm pituiset viillot kohti neliön keskustaa. Taittele joka toinen kulma ylös ja nipistä ne keskelle alas painaen suppuun vedellä kostutetuin sormin. Lisää keskelle hieman sulatejuustoa. Asettele sen päälle sinappikalkkunaa. Voitele sakarat kananmunalla. Lisää päälle juustoraastetta ja koristele tortut halkaistulla kirsikkatomaatilla. Paista uunissa n. 15 minuuttia tai kunnes tortut ovat saaneet kauniin värin.

Tähtitortut

Tähtitortut Sinappikalkkunasta

Tähtitortut

Vinkki! Reseptin täytettä on helppo muokata mieleisekseen. Kokeile esim. aurajuustoa kinkun kanssa, kalkkunaleikettä kinkun tilalla tai vaikkapa savuporoa. Vähemmän jouluisia naposteltavia saat, kun jätät taikinalevyt neliönmallisiksi. Taikinalevyjen täytteeksi on helppo käyttää, mitä jääkapista sattuu löytymään.

Katso myös joulutortut kinkkutäytteellä tai siskonmakkaratäytteellä!

Katso myös muut reseptimme!