Artikkelit

Kesän uutuusmakkarat

Kysyimme, millaista makkaraa kesäisin halutaan syödä. Vastausten perusteella tarjoamme kesän 2019 maukkaimmat uutuudet! Kesän uutuusmakkarat sarjastamme löytyy jokaiselle jotakin, tuotteita yhdistämällä syntyy monipuolinen grillisekoitus! Kesän uutuusmakkarat löydät kaupoista toukokuun alusta.

CHURRASCO RAAKAMAKKARA 250g

Churrasco raakamakkara tuo Espanjan lautasellesi hetkessä! Mausteisessa ja lempeän tulisessa makkarassa maistuvat mm. valkosipuli, sipuli, paprika. Sopivasti potkua antavat chili ja jalapeno, makua pehmentää hunaja. Erikoisen vivahteen makkaralle antaa savusuola.

Kun haluat reilusti makua lautasellesi valitse Churrasco! Tuote on helppokäyttöinen; makkarat ovat valmiiksi irti toisistaan ja kansi on avautuva.

Lihapitoisuus 83 %

Tutustu tuotteeseen tästä!

Ean-koodi 6409290000310

ME 1 kpl, 250g

Churrasco raakamakkara *UUTUUS*

Churrasco raakamakkara *UUTUUS*

OLUTNAKKI 200g

Wurstin kaivattu Olutnakki tekee paluun! Olutnakissa maistuu raikkaiden yrttien ja valkosipulin yhdistelmä! Olutnakki ei nimestään huolimatta sisällä olutta, mutta perinteiseen tapaan se sopii oivallisesti kylmän juoman kaveriksi ja dipattavaksi.

Sekoitus persiljaa, valkosipulia, korianteria, kuminaa ja pippuria vie makumatkalle italialaiseen tavernaan!

Lihapitoisuus 92 %

Tutustu tuotteeseen tästä!

Ean-koodi 6409290000334

ME 4 kpl, 0,8 kg

Olutnakki 200g *UUTUUS*

Olutnakki 200g *UUTUUS*

LIHAISA GRILLIMAKKARA 320g

Lihaisa grillimakkara on Wurstin perinteinen, laadukas grillimakkara, jossa maistuu aidosti liha.

Mikäli haluat makkarasi aidosti lihaisana ja maukkaana, tämä on valintasi. Maistuu parhaiten rapeaksi grillattuna ja makeahkon sinapin kera!

Lihapitoisuus 85 %

Tutustu tuotteeseen tästä!

Ean-koodi 6409290000754

ME 4 kpl, 1,28 kg

Lihaisa grillimakkara

Lihaisa grillimakkara *UUTUUS*

FETA-PINAATTI NAKKI 250g

Feta-juusto ja pinaatti ovat klassinen yhdistelmä, joka on monille tuttu ruoanlaitosta. Hapan ja raikas juusto tasapainottaa pinaatin voimakasta makua.

Anna Feta-pinaatti nakin makujen viedä sinut mukanaan kreikkalaiseen meze-iltaan!

Lihapitoisuus 79 %.

Tutustu tuotteeseen tästä!

Ean-koodi 6409290000112

ME 4 kpl, 1 kg

feta-pinaatti nakki *UUTUUS*

feta-pinaatti nakki *UUTUUS*

Wurstin jättihodari

Wurstin jättihodari valmistuu paketillisesta lihaisaa grillimakkaraa. Tämä järkäle ei jätä ketään kylmäksi!

Wurstin grillimakkarassa maistuu aidosti liha. Tässä reseptissä makkaroista valmistetaan isolle porukalle jaettavaksi jättimäinen hot dog.

4 hengelle, n. 45 min

400g kaalia (punaista ja valkoista)

½ dl valkoista balsamicoa

1 tl suolaa

1 tl sokeria

1 rkl oliiviöljyä

200g lehtikaalia

ripaus suolaa

320g (1 pkt) Wurstin Lihaisaa grillimakkaraa

1 patonki

1 dl majoneesia

Ketsuppia

Sinappia

Ohjeet

Pilko puna- ja valkokaalit niin ohueksi kuin mahdollista ja laita kulhoon. Kaada sekaan balsamico, 1 tl suolaa ja 1 tl sokeria ja sekoita. Tämän jälkeen paista pannulla paloiksi revitty lehtikaali tilkassa öljyä niin, että niistä tulee rapeita. Mausta ripauksella suolaa.

Seuraavaksi grillaa tai paista pannulla makkarat ja kokoa patonki. Leikkaa patonki halki ja voitele molemmat puolet majoneesilla, jonka jälkeen laita sisään puna- ja valkokaalia. Lisää patongin väliin haluamiasi kastikkeita omien mieltymystesi mukaan. Nostele makkarat sisään ja koristele lehtikaalilla. Nyt sinulla on edessäsi Wurstin jättihodari jaettavaksi!

Katso myös muut reseptimme tai tutustu makkaroihimme!

Reseptin on suunnitellut 12 kk blogiryhmä

Makkaravuoka pippurimakkarasta, krakovasta ja grillimakkarasta

Makkaravuoka on nopea, edullinen, helppo ja herkullinen arkiruoka. Syksyiseen vuokaan lisätään reilusti kasviksia ja juureksia vastapainoksi makkaroille. Käytä laakeaa vuokaa tai uunipeltiä. Käytä mausteisia makkaroita, niin saat ruokaan helposti makua.

n. 45 min, 4-6 annosta

Ainekset

250g Wurstin Krakovanmakkaraa

240g Wurstin Neljän pippurin makkaraa

(300g Grillimakkaraa)

1 pieni (n.200g-300g) myskikurpitsa tai bataatti

n.300g punakaalia

1 porkkana

1 kesäkurpitsa

2 pientä sipulia

2 rkl öljyä

yrttejä esim. oreganoa, timjamia, rosmariinia

ripaus suolaa ja pippuria

(vuohenjuustoa)

Lisäkkeeksi sinappia

Ohjeet

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Kuori porkkana ja leikkaa n. 1cm paksuiksi kolikoiksi. Lohko punakaali. Kuori kurpitsa tai bataatti ja leikkaa n. 2cm leveiksi paloiksi. Kuori ja lohko sipuli. Pyörittele kasvikset öljy-yrttiseoksessa. Lisää ripaus suolaa ja pippuria. Levitä sen jälkeen leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Leikkaa makkarat n. 3 osaan ja levitä pellille kasvisten joukkoon. Lisää halutessasi muutama pala n. 2 cm levyiseksi leikattua vuohenjuustoa. Kypsennä uunissa keskitasolla n.25 minuuttia tai kunnes makkarat ovat kauniisti ruskistuneet ja kasvikset kypsyneet. Kasviksiin saa jäädä hieman purutuntumaa. Tarjoile vuoka herkullisen sinapin kera.

Vuoka makkarasta

Makkaravuoka

Vinkki! Vuokaa on helppo tuunata mieleisekseen, lisää vaikka punajuurta, naurista tai lanttua. Leikkaa nämä silloin pieneksi, jotta kypsyvät lyhyemmässä ajassa. Voit käyttää vuoassa myös raakamakkaraa esim. Wurstin Churrasco raakamakkaraa. Lisää makkarat tällöin jo alkuvaiheessa vuokaan kasvisten kanssa.

Katso myös muut reseptimme!

Nikkarin vuoka

Nikkarin vuoka on kätevä tapa hyödyntää ylijääneet kypsät perunat.

Tuunaa vuoka lihaisalla ja herkullisella Viktor makkaralla sekä aurajuustolla.

n. 45 min, 4 hengelle

5-6 keitettyä perunaa

paketti (300g) Koblasnik Viktor grillimakkaraa

3-4 tomaattia

1 punasipuli

2 ½ dl maitoa tai ruokakermaa

2 kananmunaa

ripaus suolaa

mustapippuria

aurajuustoa

(maustekurkkuja)

Ohjeet

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Viipaloi perunat, makkarat, tomaatit ja sipuli. Lado viipaleet limittäin vuokaan. Laita vuorotellen rivi perunaa, makkaraa, tomaattia ja sipulia. Sekoita munat ja maito tai kerma. Lisää pippuria ja suolaa munien ja maidon joukkoon. Kaada seos viipaleiden päälle. Murusta haluamasi määrä aurajuustoa viipaleiden päälle. Paista vuokaa uunissa n. 30 min. Tarjoile nikkarin vuoka maustekurkkujen kera.

Vinkki! Tähän ruokaan on helppo käyttää yli jääneet, keitetyt perunat. Voit korvata aurajuuston juustoraasteella. Lisää makua saat lisäämällä munamaitoon chiliä, valkosipulia tai muita mausteita. Vuokaa voi tuunata helposti haluamillasi aineksilla. Jos haluat säästää aikaa, lado viipaleet vuokaan kerroksittain; ensin perunat vuoan pohjalle, päälle kerros makkaraa, kerros tomaattia ja kerros sipulia.

Lue lisää Viktor Koblasnikin seikkailuista www.koblasnik.fi

Makkarakastike & pottumuusi

Makkarakastike ja perunamuusi on takuuvarmas klassikko!

Kokeile makkarakastikkeeseen lihaisaa ja hyvin maukasta Viktor makkaraa.

n. 30 min, 3-4 hengelle

 320g Wurstin lihaisaa grillimakkaraa

1 sipuli

3 rkl rasvaa tai voita

2-3 rkl jauhoja

2 ½ dl vettä

(1dl ruokakermaa)

mausteita

1 kg perunoita

2,5-3 dl maitoa

ripaus suolaa

2 rkl voita

Ohjeet

Laita vesi kiehumaan ja lisää veteen hieman suolaa. Kuori perunat ja laita ne veteen kiehumaan. Kuori sipuli. Kuutioi sipuli ja paloittele makkara haluamallasi tavalla. Paista hetki pannulla, kunnes makkarat ovat saaneet hiukan väriä. Kaada makkarat ja sipulit hetkeksi sivuun. Lisää pannulle rasva. Kun rasva on sulanut, lisää vehnäjauhot ja anna ruskistua. Kun kastike on haluamasi väristä, lisää vesi hiljalleen samalla sekoittaen. Jos kylmän veden lisää liian nopeasti, kastikkeesta voi tulla kokkareista. Lisää halutessasi ruokakerma ja mausteet. Lisää makkarat ja sipulit takaisin kastikkeeseen. Keitä kastiketta vielä n. 5 minuuttia, jotta jauhot kypsyvät.

Kun perunat ovat kypsiä, kaada keitinvesi pois. Kuumenna maito. Survo perunat perunasurvimella käsin. Vaihtoehtoisesti voit käyttää sähkövatkainta tai yleiskonetta. Varo vatkaamasta liikaa, ettei muusista tule liisteriä. Lisää nokare voita ja n. 1 dl kuumaa maitoa perunoiden joukkoon samalla kun survot/vatkaat muusia. Lisää maitoa sen mukaan, millaisen koostumuksen haluat muusiin. Tarkista suola ja lisää tarvittaessa.

Vinkki! Voit korvata maidon kokonaan tai osittain perunoiden keitinvedellä. Ota keitinvettä tällöin talteen ja lisää samalla tavoin kuin maitoa. Makkarakastikkeen seuraksi sopii myös makaroni. Makkarakastikkeen voit maustaa esim. mustapippurilla, tomaattipyreellä, chilillä. Nykyisin on myös tarjolla monenlaisia maustettuja ruokakermoja ja tuorejuustoja – niilläkin on helppo tuunata kastike! Nopea makkarakastike syntyy käyttämällä valmista ruskea kastiketta, joka tarvitsee vain lämmittää.

Lue lisää Viktor Koblasnikin seikkailuista www.koblasnik.fi

Tutustu myös muihin resepteihimme!