Artikkelit

Bratwurstia ja linssejä

Bratwursti linssihöystö piristää kummasti mieltä talvisen pimeyden keskellä.

Höystöön lisätään tällä kertaa linssejä, juureksia sekä bratwurstia. Bratwursti on yrttinen ja melko miedon makuinen makkara. Tässä reseptissä mausteita lisätään hillitysti, jotta bratwurstin, linssien sekä juuresten maku pääsee oikeuksiinsa.

4 hengelle

Ainekset

400 g Wurstin bratwurstia viipaloituna

2 dl vihreitä linssejä

2 dl punaisia linssejä

4 kpl porkkanoita kuorittuna ja paloiteltuna

1 kpl lanttu kuorittuna ja paloiteltuna

1 l lihalientä

suolaa, mustapippuria

Ohjeet

Keitä linssejä ja juureksia lihaliemessä, kunnes kypsiä. Mausta höystö suolalla ja mustapippurilla.

Paista bratwurstit pannulla ja lisää höystön joukkoon. Tarjoile esimerkiksi keitinperunan tai perunamuussin kanssa.

Tsekkaa myös muut reseptimme!

Reseptin on suunnitellut 12 kk blogiryhmä

Bratwurstia

Bratwursti nautitaan perinteisesti hapankaalin kera.

Bratwurstin kylkeen sopii myös moni muu lisuke kuten perunasalaatti. Bratwursti on savustamaton ja siksi vaalea. Väriä ja maukkaan paistopinnan saat paistamalla bratwurstit pannulla.

n. 30 min, 4 hengelle

Ainekset

 320g Wurstin Bratwurstia

5-6 keitettyä perunaa

sipuli, purjo tai esim. muutama kevätsipuli

2-3 maustekurkkua

(1 pieni omena tai ½ iso omena / vaihtoehtoisesti esim. nippu retiisiä)

2-3 rkl kapriksia

Kastike:

1 prk (200g) kermaviiliä

1-2 rkl viinietikkaa tai sitruunanmehua

1-2 rkl sinappia

1-2 tl sokeria tai hunajaa

ripaus suolaa

ripaus mustapippuria

1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

(ruohosipulia)

Ohjeet

Laita vesi kiehumaan ja lisää veteen hieman suolaa. Pese perunat ja keitä ne kypsiksi. Kuori ja kuutioi kypsät perunat. Voit myös käyttää perunat kuorineen. Hienonna sipuli tai suikaloi purjo, kuutioi maustekurkut sekä omenat. Valmista kastike maustamalla kermaviili viinietikalla, sinapilla, sokerilla ja valkosipulilla. Lisää ripaus suolaa ja mustapippuria. Sekoita kermaviili perunoiden, sipulien, omenoiden, kapristen sekä maustekurkkujen sekaan. Tarkista suola ja lisää tarvittaessa. Anna perunasalaatin maustua ennen tarjoilua. Hienonna pinnalle ruohosipulia ennen tarjoilua.

Bratwursti on savustamaton ja siksi vaalea makkara. Bratwursti on parhaimmillaan pannulla ruskistettuna, jolloin pintaan saa paahteisen maun. Paista bratwursteja pannulla, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Tarjoile perunasalaatin kera.

Vinkki! Uusista perunoista valmistat maukkaan perunasalaatin. Pese perunat huolellisesti, jolloin voit tarjoilla ne kuorineen. Kermaviilin voit korvata vaikkapa bulgarian jogurtilla tai crème fraîchella. Perunasalaattiin on helppo hyödyntää edellisen päivän keitetyt perunat.

Katso myös muut reseptimme!