Artikkelit

Kiusaus sienistä ja kalkkunasta
Kalkkuna sieni kiusaus on maukas ja vaivaton arkiruoka, joka maistuu koko perheelle.

Kokeile perinteisen kinkkukiusauksen sijaan täytteeksi lihaisaa kalkkunaa ja sieniä. Harjaantumattomankin kokin on helppo onnistua kiusauksissa. Tarjoile kiusaus esim. raikkaan salaatin ja etikkapunajuurten kera!

n. 5 hengelle, n. 1,5h

Ainekset

300g Wurstin Extrapalvikalkkunaa

n. 25g kuivattuja sieniä esim. tatteja

2 tlk (á 2 dl) ruokakermaa

1 rkl soijaa

2 ps (á 500g) peruna-sipulisekoitusta (pakasteena)

Roasted garlic & pepper-mausteseosta tai esim. suolaa ja pippuria

Ohjeet
Paloittele sienet. Lisää kulhoon 2dl ruokakermaan ja ruokalusikallinen soijaa. Liota sieniä kerma-soijaseoksessa jääkaapissa 1h-1,5h. Voit laittaa sienet likoamaan jo edellisen päivänä. Kun sienet ovat lionneet, laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Lisää uunivuokaan ensimmäinen pussi peruna-sipuliseosta. Seos saa olla jäinen. Mausta perunat roasted garlic & pepper mausteseoksella tai haluamillasi mausteilla esim. pippurilla ja suolalla. Roasted garlic & pepper mausteseos sisältää suolaa jo valmiiksi.
Lisää perunaseoksen päälle sienet ruokakermoineen. Lisää kuutioiksi tai suikaleiksi leikatut Extrapalvikalkkunat. Kaada toinen pussi peruna-sipuliseosta vuokaan kalkkunoiden päälle. Kaada vuokaan kaikkien ainesten päälle vielä 2 dl ruokakermaa ja mausta. Paista uunin keskitasolla n. 50 minuuttia. Kalkkuna sieni kiusaus maistuu raikkaan salaatin ja etikkapunajuurten kera!
Vinkki! Kokeile kiusaukseen täytteeksi myös esim. maukasta Extrapalvikinkkua tai vaikka Neljän pippurin makkaraa!
Tsekkaa myös muut reseptimme!
Kalkkuna sieni kiusaus

Kalkkuna sieni kiusaus vuoassa

Pitsapannari
Pizzapannari syntyy käden käänteessä!

Taikinaa varten ei tarvitse sotkea käsiä eikä sitä tarvitse kohottaa. Tämä superhelppo  resepti on arkipäivän pelastus ja koko perheen suosikki. Pannarissa maistuu esim. maukas ja murea Extrapalvikinkku!

Uunipellillinen, n. 40 min

Ainekset

Taikina

4 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
6 dl maitoa
1 tl suolaa
1/2 dl öljyä
Täyte
1 sipuli
n. 3 dl kasviksia (esim. sieniä, paprikaa, parsakaalia)
3 kirsikkatomaattia
2 tl oreganoa, timjamia tai muita yrttejä
2 dl juustoraastetta
Ohjeet

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Sekoita taikinan ainekset keskenään. Anna taikinan tekeytyä sen aikaa, kun valmistelet täytteet. Kuori ja silppua sipuli, kuutioi kinkku, pilko valitsemasi kasvikset. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Kaada taikina pellille ja lisää täytteet. Viipaloi tomaatit ja ripottele täytteiden päälle. Lisää täytteiden päälle juustoraaste. Lisää lopuksi oregano tai muut mausteet pinnan päälle. Paista uunin keskitasolla n. 35 min. Mikäli pinta uhkaa palaa ennen kuin täyte on kypsä, peitä pinta foliolla. Tarjoile pitsapannari raikkaan salaatin kera.

Vinkki! Pizzapannaria voit helposti muunnella sen mukaan, mitä jääkaapista sattuu löytymään. Kokeile myös esim. Extrapalvikalkkunaa. Pizzapannarin voit myös valmistaa foliovuokaan, jolloin se on helppo kuljettaa mukaan vaikka yhteisiin illanistujaisiin.
Pitsapannari

Pizzapannari ennen paistoa

Tsekkaa myös muut reseptimme!
Paneroidut siskonmakkarapallerot

Siskonmakkarasta se soppa syntyy! Mutta siskonmakkaramassa on kuitenkin hyvin monipuolista ja sopii käytettäväksi monin tavoin. Yksi tapa on paneroidut siskonmakkarapallerot, jotka kypsyvät pannulla rapeiksi. Tämä herkku vie kielen mennessään ja valmistuu hetkessä!

4-5 hengelle, n. 30 min

Ainekset

500g Wurstin Siskonmakkaraa

Mustapippuria

Rypsiöljyä

(Yrttejä)

 

Ohjeet

Ota siskonmakkarat huoneenlämpöön n. puoli tuntia ennen valmistamista. Laita pannu kuumenemaan. Lisää korppujauhoja lautaselle tai astiaan. Pursota siskonmakkaramassasta n. 2-3 cm kokoisia palleroita korppujauhoon. Ripottele korppujauhoa myös palleroiden päälle tai pyörittele kevyesti palleroita jauhoissa. Paista palleroita öljyssä kuumalla pannulla yhteensä n.5-10 min välillä käännellen. Paistoaikaan vaikuttaa palleroiden koko. Pinta saa ruskistua. Jos haluat, voit lisätä tuoreita tai kuivattuja yrttejä joko korppujauhojen tai öljyn sekaan. Suolaa ei kannata enää lisätä, siskonmakkaramassa on melko suolaista itsessään. Paneroidut siskonmakkarapallerot maistuvat raikkaan salaatin ja pottumuusin kera!

Vinkki! Voit myös maustaa korppujauhot vaikkapa paprikajauheella tai muilla mausteilla. Siskonmakkarasta voi myös tehdä paneroituja pihvejä – muotoile tällöin massasta pihvejä ja paista hieman matalammalla lämmöllä n. 5 min per puoli.

Tsekkaa myös muut monipuoliset Siskonmakkara-reseptimme!

Leivitetyt siskonmakkarat

 

 

 

 

 

 

 

Korppujauhoissa pyöritellyt siskonmakkarapallerot ennen paistoa ja sen jälkeen

Kalkkunakiusaus

Sinappikalkkuna kiusaus tuo vaihtelua perinteisen kinkkukiusauksen rinnalle.

Sinappikalkkuna on valmistettu kokonaisesta kalkkunan fileestä ja siinä maistuu aidosti liha. Kalkkunanliha on lihaisampaa kuin esim. broilerinliha. Tässä reseptissä perinteinen kinkkukiusaus on saanut uutta potkua herkullisesta sinappikalkkunasta.

4 hengelle

Ainekset

400 g Wurstin Sinappikalkkunaa tai Wurstin Extrapalvibroileria

800 g kiinteää ruokaperunaa kuorittuna ja viipaloituna

2-3 kpl keltasipulia hienonnettuna

1 kpl valkosipulin kynsi hienonnettuna

ruokaöljyä

5 dl kerma

suolaa, mustapippuria

Ohjeet

Laita uunivuoan pohjalle leivinpaperi. Kuullota sipuleita ruokaöljyssä hetki. Sekoita perunaviipaleet ja sipulit. Kasaa uunivuokaan kerroksia peruna-sipulisekoituksesta ja kalkkunasta vuorotellen. päällimmäiseksi kerrokseksi perunaa ja sipulia. Mausta kerma suolalla ja mustapippurilla. Kaada uunivuokaan. Paista 180 C asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, tai kunnes perunat ovat kypsiä. Tarjoile sinappikalkkuna kiusaus raikkaan salaatin kera!

Tsekkaa myös muut reseptimme!

Reseptin on suunnitellut 12 kk blogiryhmä

Churrasco

Churrasco ja oluessa haudutetut sipulit

Churrasco raakamakkara tuo Espanjan lautasellesi hetkessä! Mausteisessa ja lempeän tulisessa makkarassa maistuvat mm. hunaja, valkosipuli, sipuli, paprika.

Sopivasti potkua antavat chili ja jalapeno. Churrascon seuralaiseksi loihditaan oluessa haudutettua sipulia.

4 hengelle, valmistus yli 60 min.

Ainekset

8 hopeasipulia

5 dl olutta

1rkl tuoretta hienonnettua timjamia tai 2 tl kuivattua

1 tl suolaa

½ tl sokeria

½ tl mustapippuria

1 rkl oliiviöljyä

500g Wurstin Churrasco raakamakkaraa

3 valkosipulinkynttä

Ohjeet

Kuori hopeasipulit. Mikäli sipulit ovat isoja, halkaise ne. Kiehauta olut ja timjami kattilassa. Mausta olut ripauksella suolaa, sokeria ja mustapippuria. Tarkista maku. Laita kuoritut sipulit uunivuokaan. Kaada kuuma olut sipulien päälle. Kypsennä 150 asteisessa uunissa noin 45–60 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi liemessään.

Grillaa tai paista pannulla makkarat sekä kokonaiset valkosipulit oliiviöljyssä. Paista makkaroita keskilämmöllä noin 15–20 minuuttia käännellen. Makkaroissa on hunajaa, joka palaa helposti. Anna makkaroiden vetäytyä muutama minuutti ennen tarjoilua. Tarjoile sipulien ja raikkaan salaatin kanssa.

Tsekkaa myös muut reseptimme!

Reseptin on suunnitellut 12 kk blogiryhmä

Siskonmakkaravuoka

Tomaattinen Siskonmakkaravuoka

Siskonmakkaravuoka vie kielen mennessään! Herkullisessa vuoassa yhdistyvät pehmeän kermainen perunamuusi ja maukas siskonmakkara.

4 hengelle

Ainekset

500 g Wurstin siskonmakkaraa

400 g tomaattimurskaa

1 kpl keltasipuli hienonnettuna

ruokaöljyä, suolaa, sokeria, mustapippuria, lehtipersiljaa

800 g jauhoista ruokaperunaa kuorittuna

2-3 dl maitoa

100 g voita

suolaa

200 g juustoraastetta

Ohjeet

Valmista ensin perunamuussi. Keitä perunat kypsiksi. Valuta keitinvesi pois. Lisää maito ja voi. Sekoita ja mausta suolalla.

Valmista seuraavaksi tomaattikastike. Kuumenna paistinpannu, lisää pannulle ruokaöljyä ja purista pannulle siskonmakkarapalloja. Paista kullanruskeiksi ja lisää sipuli. Kuullota pari minuuttia. Lisää tomaattimurska. Keitä noin vartti kastiketta miedolla lämmöllä kasaan. Mausta suolalla, sokerilla, mustapippurilla ja hienonnetulla lehtipersiljalla.

Laita kastike uunivuoanpohjalle. Peitä kastike perunamuussilla. Kuorruta juustoraasteella. Paista 200 C asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes juusto on gratinoitunut.

 

Tsekkaa myös muut reseptimme!

Reseptin on suunnitellut 12 kk blogiryhmä

Makkaravuoka pippurimakkarasta, krakovasta ja grillimakkarasta

Makkaravuoka on nopea, edullinen, helppo ja herkullinen arkiruoka. Syksyiseen vuokaan lisätään reilusti kasviksia ja juureksia vastapainoksi makkaroille. Käytä laakeaa vuokaa tai uunipeltiä. Käytä mausteisia makkaroita, niin saat ruokaan helposti makua.

n. 45 min, 4-6 annosta

Ainekset

250g Wurstin Krakovanmakkaraa

240g Wurstin Neljän pippurin makkaraa

(300g Grillimakkaraa)

1 pieni (n.200g-300g) myskikurpitsa tai bataatti

n.300g punakaalia

1 porkkana

1 kesäkurpitsa

2 pientä sipulia

2 rkl öljyä

yrttejä esim. oreganoa, timjamia, rosmariinia

ripaus suolaa ja pippuria

(vuohenjuustoa)

Lisäkkeeksi sinappia

Ohjeet

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Kuori porkkana ja leikkaa n. 1cm paksuiksi kolikoiksi. Lohko punakaali. Kuori kurpitsa tai bataatti ja leikkaa n. 2cm leveiksi paloiksi. Kuori ja lohko sipuli. Pyörittele kasvikset öljy-yrttiseoksessa. Lisää ripaus suolaa ja pippuria. Levitä sen jälkeen leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Leikkaa makkarat n. 3 osaan ja levitä pellille kasvisten joukkoon. Lisää halutessasi muutama pala n. 2 cm levyiseksi leikattua vuohenjuustoa. Kypsennä uunissa keskitasolla n.25 minuuttia tai kunnes makkarat ovat kauniisti ruskistuneet ja kasvikset kypsyneet. Kasviksiin saa jäädä hieman purutuntumaa. Tarjoile vuoka herkullisen sinapin kera.

Vuoka makkarasta

Makkaravuoka

Vinkki! Vuokaa on helppo tuunata mieleisekseen, lisää vaikka punajuurta, naurista tai lanttua. Leikkaa nämä silloin pieneksi, jotta kypsyvät lyhyemmässä ajassa.

Katso myös muut reseptimme!

Pyttipannu

Pyttis eli pyttipannu on perinteinen suomalainen ruoka, joka tehdään usein edellisen päivän keitetyistä perunoista.

Mukaan lisätään makkaraa sekä sipulia ja koko komeus paistetaan rasvassa. Meidän versiossa on käytetty Siskonmakkaraa, joka sopii pyttipannuun hyvin! Pyttipannuun voit lisätä oikeastaan mitä tahansa kasviksia, tällä kertaa mukaan heitettiin ruusukaaleja.

n. 20 min, 4-5 hengelle

Ainekset

700g perunoita

500g Wurstin Siskonmakkaroita

600g ruusukaaleja

1-2 sipulia

Suolaa

Mausteita esim. mustapippuria, paprikajauhetta, chiliä

Kananmunia

Puolukkahilloa tai etikka punajuuria lisäkkeeksi

Ohjeet

Laita pannu kuumenemaan. Kuutioi perunat, halkaise ruusukaalit ja hiennonna sipuli. Lisää pannulle pieni tilkka öljyä ja purista Siskonmakkaramassa pannulle palleroiksi. Paista n. 5 min välillä sekoittaen. Nosta makkarat sivuun. Ruskista perunat sekä ruusukaalit öljyssä tai voissa ja lisää sipuli. Jos haluat lisää paistopintaa raaka-aineisiin tai pannu on pieni, paista tällöin perunat ja ruusukaalit erikseen. Lisää tässä vaiheessa suola perunoiden ja ruusukaalien joukkoon. Siskonmakkara on itsessään melko suolaista, suolaa kannattaa lisätä varovaisesti. Sekoita lopuksi kaikki vielä keskenään pannulla ja kuumenna. Lisää haluamasi muut mausteet esim. mustapippuri. Paista pyttipannun kaveriksi öljyssä pannulla kananmunia. Tarjoile esim. puolukkahillon tai perinteisemmin etikkapunajuurten kera.

Siskonmakkara pyttipannu

Siskonmakkara pallerot paistetaan pannulla

Vinkki! Pyttipannu on helppo tapa hyödyntää edellisen päivän keitetyt perunat tai kasvikset. Kokeile vaikka herneitä tai eri kaaleja. Täyteläisemmän version saat hauduttamalla pyttipannun kermassa.

Katso myös muut Siskonmakkarareseptit täältä!

Siskonmakkarakastike

Nopea tomaattinen Siskonmakkarakastike on oivallinen pikaruoka kiireen ja arjen keskellä.

Tämän supernopean ja  herkullinen kastikkeen valmistat vartissa!

n. 15 min, 4 hengelle

500g Wurstin Siskonmakkaraa

500g tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia

oreganoa

basilikaa

mustapippuria

pastaa

Ohjeet

Kiehauta vesi kattilassa. Puristele siskonmakkaramassa haluamasi kokoisiksi palleroiksi veteen. Kypsennä palleroita vedessä n.5 min. Kuumenna tomaattimurska pannulla ja lisää siihen keitetyt siskonmakkarapallerot. Mausta oreganolla, basilikalla ja mustapippurilla. Tarkista suola. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja tarjoile kastikkeen kanssa.

Vinkki! Voit halutessasi myös paistaa siskonmakkarapallerot ensin pannulla, ja lisätä kastikkeen palleroiden joukkoon pannulle. Kokeile myös yrteillä, valkosipulilla tai chilillä valmiiksi maustettua tomaattimurskaa. Voit myös kuullottaa sipulia pannulla ennen tomaattimurskan ja siskonmakkarapalleroiden lisäämistä.

Siskonmakkarasta valmistat myös muita monipuolisia reseptejä. Kurkista reseptit täältä!

Siskonmakkarapasta

Sitruunainen Siskonmakkarapasta sopii erinomaisesti arjen piristykseksi.

Herkullinen pasta on valmis n. 30 minuutissa! Tarjoile esim raikkaan salaatin kera.

Alle 30 min, 4 hengelle

Ainekset

1 pieni sipuli

1 valkosipulinkynsi

1 rkl öljyä

500g Wurstin Siskonmakkaroita

2-3 rkl sitruunanmehua

1tl raastettua sitruunankuorta

1/2 rkl sinappia

3/4 tl suolaa

1 prk (2 dl) ruokakermaa

1 pss (n.300g) tuorepastaa tai tavallista pastaa

(kirsikkatomaatteja)

(persiljaa)

Ohjeet

Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit pannulla öljyssä. Purista siskonmakkaramassaa ulos kuoresta palleroiksi pannulle ja ruskista ne. Voit ruskistaa makkarat kahdessa erässä. Lisää sitruunanmehu pannulle makkaroiden joukkoon ja anna kiehahtaa. Lisää sitruunankuoriraaste, sinappi ja suola. Kaada lopuksi joukkoon ruokakerma.

Keitä tuorepasta tai tavallinen pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Ota talteen 1/2 dl keitinvettä. Valuta pasta ja sekoita tilkka keitinvettä pastan joukkoon.

Sekoita keitetty pasta ja kastike keskenään. Tarkista suolan ja mausteiden määrä. Lisää tarvittaessa. Sekoita joukkoon halkaistut kirsikkatomaatit. Lisää hienonnettu persilja ja tarjoa pasta esim. raikkaan salaatin kanssa.

Katso myös muut Siskonmakkarareseptit täältä!